reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja od rana byłam na basenie, od razu człowiek z energia do życia [emoji16]

dev131ps___.png

reklama
Tak, dno macicy, tylko akurat dno macicy jest do góry nogami wbrew nazwie, to górna linia macicy. Dolna jest przy szyjce.

Łatwiej jest określić położenie płodu gdy ma się detektor tętna.

U nas też Grzegorz szaleje, w nocy obudziły nas takie podmuchy wiatru, że okna trzeszczały.

Zaparcia powoduje wysoki poziom progesteronu, tyłozgięcie macicy, branie żelaza, oraz hormony spowalniają perystaltykę jelit. Dwójka co dwa dni nie jest jeszcze zaparciem. Mi zaparcia przeszły, jak macica się odgięła, ale wzdęcia mam i po prostu olewam.

Żeby tylko to... wzdęcia, zaparcia, odbijanie, mdłości, bąki, full zestaw :-D:zawstydzona/y:

Hope ja mam tyłozgięcie macicy - ale podobno ona w ciąży się koryguje prawda ?
Taaa te wszystkie objawy [emoji849] Czasem idzie się zawstydzić ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, ja od rana kaszel i ból gardła ech... Jeszcze pies na spacerze wytarzał się w zdechłym jeżu, trzeba było go kąpać, łazienka cała do mycia i wszędzie śmierdzi rybą... Mam dość już tej niedzieli, na psa nie mogę patrzeć tak mi ciśnienie podniósł... :growl:

Dzień dobry...15 stron od piątku ??? Nie nadrobie sorki..

Ja wczoraj znowu zaliczyłam Berlin... Ale pogoda straszna tak zarzucało autem że zamiast 140 to jechałam 100/h tak wieje.

Ja dzisiaj mam dzień lenia...i obiadu nie robię ..tzn bardziej niż lenia to źle się czuje cukier za wysoki cały czas nawet po jednej kromce chleba dla cukrzyków... Ciśnienie też za wysokie ciągle powyżej 135 do 150 nawet.
Ciągle w piżamie siedze nawet ubierać mi się nie chce... We wtorek wizyta u lekarza diabetologa na bank dojdzie insuliną i na bank będzie mierzył ciśnienie i na bank nie będzie zadowolony [emoji14] mam nadzieję że chociaż usg wyjdzie bardzo dobrze

Dzień dobry.
My byliśmy na plazy puszczać latawiec. Super się bawiliśmy. Nawet kawałek bulwaru przeszliśmy.
Wylądowaliśmy w mindze[emoji4]i tyle spaceru.

@nknatalia mój pies był tez amatorem tarzania w świństwach. Najlepiej ludzkich. Nie rozwijam tematu. Miałam ochotę zabić psa i sraja....ludzi.

Współczuje

Miłego dnia życzę i dobrych ciśnień

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

KasiaLes i LilihGoth32 ja w pierwszej ciąży na forum miałam koleżankę która tez walczyła z cukrzyca a była to już jej druga ciąża. Pytałam czy ma dla Was jakieś rady - pisała, że mrożenie chleba podobno pomaga, że wtedy ma niższy ig. Oraz, że wskazane jest czerstwe pieczywo niż świeże. Ona ogólnie ma dużo przepisów z których korzystał i udało jej się unikając insuliny pisała, że jeśli macie ochotę to mogę podać Wam do Niej namiar i ona chętnie napisze co i jak. Wiec jeśli chcecie to piszcie.

Ja tez mam niskie ciśnienie i fakt w ciąży lepsze niż wysokie, ale człowiek taki zamulony jak kilo kitu ‍♀️
Pogoda u nas tez tragedia pol dnia padało teraz mega wieje Wiec opuściłam sobie dziś sprzątanie grobów. Siedzimy w domku i bawimy się z synkiem, wczoraj zaliczyliśmy bawialnie to się wyszalał chłopak :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hope ja mam tyłozgięcie macicy - ale podobno ona w ciąży się koryguje prawda ?
Taaa te wszystkie objawy [emoji849] Czasem idzie się zawstydzić ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, mniej więcej odgina się koło 12 tygodnia. Akurat u mnie trochę później, ale miałam ją aż przy kregosłupie. Nawet nie wiedziałam, że to przez nią mam tyle dolegliwości, dopiero w trzeciej ciąży gin zmusił mnie do zgłębienia tematu.

Wyjątkiem jest tyłozgięcie spowodowane czymś innym niż "uroda". Mogą to być zrosty pooperacyjne, guzy jajnika itp. Ale to mniejsza mniejszość i gin po wywiadzie powinien wiedzieć co i jak.

reklama
Do góry