reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja biorę probiotyk (jak pytałam gin czy mogę to zdziwiła się że w ogóle pytam - według niej to probiotyki można bez problemu) bo mam chyba nadwrażliwe jelito (raz w te raz wewte, w zeszłej ciąży miałam epizod 2 miesięcy biegunki a potem z kolei zaparcie). W tej zaczęły mi się problemy 2 dni po dodatnim teście i zaczęłam łykać probiotyk i naprawdę pomaga.

nie wpladlam na pomysl z probiotykiem- jestem ciekawa czy lekarz polecil jakis konkretny?
Mi w miare pomaga siemie lniane - pije wywar a potem zjadam ziarenka :)

nie moge spac.... :( czytam o cukrzycy w ciazy, robie sie powoli ekspertem w teorii bo moje wyniki nadal na granicy mimo diety
umowilam sie do naturopaty - ziololecznictwo i pokrewne - moze pomoze :) ? wizyta za 2 tyg, za tydzien diablo i pewnie insulina

mysle o poniedzialku i badaniu prenatalnym

Kazdy pyta o plec czy wiadomo- mi to kompletnie obojętne i wolalbym pytanie jak sie czuje i czy wszytsko OK z dzieckiem :)

Ktoras tez nie spi???

Ja nie spie bo mloda ciagle sie kreci I budzi. Do tego wieje I pada.

Lepiej insuline brac I jesc w miare normalnie niz miec A wysokir cukry. Wiem co mowie. Ja dostalam insuline w poprzedniej ciazy zeby wiecej jesc bo nabdiecie cukry trzymalam ale chudlam. Dziecko na szczescie ladnie roslo. Insulina to nic strasznego. Wiele osob sie jej boi ze uzalezni.organizm I cukrYca sie nie cofnie. U mnie sie cofnela. Zobaczymy czy wroci. Mierzylam tez w ciazy kilka razy cukier I bylo ok. Musze wrocic do pomiarow zeby zareagiwac w razie czego w odpowiednirj chwili.

Ranne ptaszki [emoji4]
Ja na nogach od 5.30. Orkan Grzegorz u nas szaleje. Wieje i pada ze szok. Ja juz sama w domku bo mój właśnie do pracy jechał i zabrał najmłodsza do babci bo się na mnie obraziła ze jej się karze uczyć.
I jechała do babci gdzie babcia ma dziś dosyć roboty i nie jest jej to na rękę.

A mnie po 6 obudziło wycie i walenie w szybę- u nas też Grzegorz szaleje. Już chociaż wiem, czemu mnie wczoraj tak głowa bolała.

Dzien dobry:)
U mnie to samo pogoda tragiczna tylko przespac caly dzien. Mi sie przedtem tak slabo robilo ze masakra nie moglam stac na nogach mierzylam cisnienie i wyszlo 84/47 zrobilam troche mocniejsza kawe i juz lepiej. Teraz dostaje takie omdlenia

Dzien dobry,
Szczesliwa, mega niskie cisnienie:( ja tydz temu mialam 77/50... jedyne co jest pocieszajace, to ze w ciazy niskie cisnienie jest dobre [emoji849]

Na zatwardzenia nadal polecam len mielony. I jeszcze duzo blonnika np otreby. Na mnie przeczyszczajaco dziala weganskie leczo doprawione na ostro;) a tak to moge kefir zagryzc jablkiem i popic sokiem z kiszonej kapusty i nic. Plus trzeba unikac zatwardzajacego jedzenia:( w moim przypadku glownie ryzu, ktory uwielbiam.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja przespałam całą sobotę i mam zamiar wstać zaraz z łóżka coś ugotować dobrego na obiado-kolacje jak mój wróci bo właśnie ten weekend spędza z synem.
Spróbuje te probiotyki - może mi pomogą chociaż trochę [emoji3]

Orkan szaleje równo - w trójmieście sztormy ‍♀️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry