reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzien dobry,
Oolcia, trzymam kciuki za badanie [emoji1307][emoji1307]
Ja mam normalna wizyte w poniedzialek, a genetyczne 8/11 (ale wtedy minpobiara krew, wiec ostateczna ocena ryzyka bedzie pewnie po kilku dniach dopiero).
Jetkaa, biedna psinka:( moi rodzice mieli trzy psy i kazdy z nich na starosc (a w sumie nie tylko na starosc) bardzo chorowal i teraz ani mysla miec kolejnego, za duzo przeszli. Mi sie marzy jakis pies, ale na razie to nierealne.
Co co piersi, to mi nie urosly. Mam male i oby tak zostalo. W poprzedniej ciazy nic sie nie zmienilo i mam nadzieje, ze i teraz tak bedzie. W domu i jak nie musze nie nosze stanika, jak nosze to taka miekka braletke. Teraz czasem w niej spie, jak mnie cycki bola. Rozstepy natomiast mam z okresu dojrzewania, na piersiach i na biodrach, ciazowych zero i rowniez oby tak zostalo (a przytylam jakies 16kg [emoji849]).
Oraz nie pal dziewczyno!
Pisalyscie o plci... na genetycznych w poprzedniej ciazy lekarz nawet sie nie zajaknal nt plci wiec i teraz nie licze na to, chociaz jestem zapisana do ponoc jakiegos wybitnego speca od tego typu usg - tylko on sie pewnie skupia na ocenie ryzyka wad genetycznych, a nie tym co jest miedzy nogami;) (a swoja droga pytali mnie przy okazji prenatalnych czy pale i bylo to jako jeden z czynnikow zwiekszajacych rozne ryzyka wpisane) w kazdym razie wytrzymam do polowkowego. W sumie plec jest mi obojetna, tylko ten problem z imieniem.....
Caltha, a to badanie mialas teraz z testem pappa czy tylko na podstawie usg?
Odnosnie wieku partnerow, mysle ze zadna z was mnie nie przebije juz. Moj maz jest 21 lat ode mnie starszy. A jak to mowie, czekalam na niego 34 lata i na zadnego innego bym nie zamienila [emoji173]️

To chyba nadrobilam, to co pisalyscie, jak juz spalam [emoji23]

My dzis wybieramy sie do mojej babci na pierogi;))
Milego dnia.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
KasiaRo to przepraszam za pomyłkę jednak córeczka ;) ale będziecie mieli mała różnice wieku! Jeszcze mniejsza niż my także piona ;) bo już synek ma teraz 16 mies. Ja tam widzę podobieństwo do Ciebie ;)
Pierogiiii mniam! I to jeszcze babcine [emoji173]️ a z czym?
Mi zostały naleśniki od wczoraj i dziś zrobię chyba farsz meksykański i jakoś je wykorzystam.
Miłego dnia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mala roznica zgodnie z planem... ja mam 36 lat, wiec nie ma na co czekac. Pierogi z cielecinka;)
A Twoj synek jak ma na imie?

Dzien dobry,
Oolcia, trzymam kciuki za badanie [emoji1307][emoji1307]
Ja mam normalna wizyte w poniedzialek, a genetyczne 8/11 (ale wtedy minpobiara krew, wiec ostateczna ocena ryzyka bedzie pewnie po kilku dniach dopiero).
Jetkaa, biedna psinka:( moi rodzice mieli trzy psy i kazdy z nich na starosc (a w sumie nie tylko na starosc) bardzo chorowal i teraz ani mysla miec kolejnego, za duzo przeszli. Mi sie marzy jakis pies, ale na razie to nierealne.
Co co piersi, to mi nie urosly. Mam male i oby tak zostalo. W poprzedniej ciazy nic sie nie zmienilo i mam nadzieje, ze i teraz tak bedzie. W domu i jak nie musze nie nosze stanika, jak nosze to taka miekka braletke. Teraz czasem w niej spie, jak mnie cycki bola. Rozstepy natomiast mam z okresu dojrzewania, na piersiach i na biodrach, ciazowych zero i rowniez oby tak zostalo (a przytylam jakies 16kg [emoji849]).
Oraz nie pal dziewczyno!
Pisalyscie o plci... na genetycznych w poprzedniej ciazy lekarz nawet sie nie zajaknal nt plci wiec i teraz nie licze na to, chociaz jestem zapisana do ponoc jakiegos wybitnego speca od tego typu usg - tylko on sie pewnie skupia na ocenie ryzyka wad genetycznych, a nie tym co jest miedzy nogami;) (a swoja droga pytali mnie przy okazji prenatalnych czy pale i bylo to jako jeden z czynnikow zwiekszajacych rozne ryzyka wpisane) w kazdym razie wytrzymam do polowkowego. W sumie plec jest mi obojetna, tylko ten problem z imieniem.....
Caltha, a to badanie mialas teraz z testem pappa czy tylko na podstawie usg?
Odnosnie wieku partnerow, mysle ze zadna z was mnie nie przebije juz. Moj maz jest 21 lat ode mnie starszy. A jak to mowie, czekalam na niego 34 lata i na zadnego innego bym nie zamienila [emoji173]️

To chyba nadrobilam, to co pisalyscie, jak juz spalam [emoji23]

My dzis wybieramy sie do mojej babci na pierogi;))
Milego dnia.

Dziekuje:) Ja na swojego „ksiecia” tez długo czekałam hehe, ale w koncu chyba sie udalo!;)Zazdroszcze, ze poprzednia ciąża nie narobiła szkód! Tez bym tak chciała :D swoją droga i mi marzyłaby sie zaraz kolejna..:D

@KasiaRo pappa był robiony w zeszłym tygodniu. Na wyniku mam podane ryzyko z samego USG i obok to z uwzględnieniem pappa
@Oolcia trzymam kciuki. Zawsze pytają o palenie, to zwiększa ryzyko zakrzepicy, czyli m.in. stanu przedrzucawkowego i IUGR

reklama
Dziewczyny mam prenatalne przez NFZ czyli będzie tylko usg bez testu pappa? Nie dopytałam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A co mialas na skierowaniu?

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Do góry