reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Cześć dziewczyny ! [emoji6]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji110]️ ja o 8 zaprowadziłam syna do przedszkola i poleciałam do mojej ginekolog. Na szczęście jak tylko usłyszała to przyjęła mnie bez kolejki. Dostałam luteinę dopochwowe 2xdziennie i powiedziała, że mam zrobić z siebie księżniczkę.. tzn nie dźwigać nic, nie podnosić syna, nie myć okien itd itd.. mam dużo odpoczywać i zakaz współżycia..
krwiak powinien albo się wchłonąć albo oczyścić ale jak będę krwawić to mam jechać do szpitala.. martwię się strasznie ale z drugiej strony dobrze, że wiem na czym stoję i co mam robić..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Łącze się w bólu ;) razem sobie polezymy :)

3jgxskjosc311c31.png

reklama
@basia89 ważne, że nie zbagatelizowała. I rzeczywiście to się często wchłania. A księżniczkowanie jest fajne :) korzystaj

Ja właśnie wstałam po drzemce- wcale mi lepiej nie zrobiło.

Dzisiaj normalne usg- jestem ciekawa czy dostanę skierowanie na prenatalne na NFZ ? Lekarz miał sprawdzić czy moje poronienia nawykowe się kwalifikują pod ich umowę. Kasa rzecz wtórna. Oby wszystko było Ok z dzieckiem.

Nie kwalifikują się, chyba że lekarz ściemni, że coś go niepokoi w obrazie USG.

Czesc dziewczyny,nie nadrobie Was za zadne skarby.
Od wczoraj jestem na zwolnieniu na razie na 2 tyg,slabo sie czulam,zawroty glowy,ogromne zmeczenie. Nie wiem co jeszcze zrobie po tych 2 tyg :/
Wczoraj na usg widzialam swoja dzidzie jak sie ruszala,no w szoku jestem, 9t2d a tu tak wyraznie widac.6lat temu jak bylam w ciazy z corka to nic.nie bylo widac.
Sluchajcie czy pomysl prywatnej grupy na fb jest aktualny?pytam bo łatwiej jest tam znalezc interesujacy nas watek niz przezucac wszystkie strony yu na bb.

@Locja przykro mi, trzymaj się
@basia89 ja w poprzedniej ciąży miałam małego krwiaka i było ok. Nawet w sumie nie kazali mi się oszczędzać, do pracy chodziłam i nawet w delegacji zagranicznej byłam tylko luteinę brałam. Ale oczywiście jak lekarz zaleciła to się oszczędzaj.

Wczoraj wróciłam z tej Warszawy bardzo zmęczona. Może jutro będzie lepiej. Miałam nadzieję że w przyszłym tygodniu z racji Wszystkich Świętych pojadę tylko raz w poniedziałek ale przełożyli środowe seminarum na piątek :(
Ja mam USG genetyczne dopiero 23.11 a wizytę dopiero tydzień później i trochę się stresuję że przez ten czas nie będę mieć żadnej informacji czy wszystko ok.

@basia89 ważne, że nie zbagatelizowała. I rzeczywiście to się często wchłania. A księżniczkowanie jest fajne :) korzystaj

Ja właśnie wstałam po drzemce- wcale mi lepiej nie zrobiło.
Fajne ale do czasu ;) ja leżę dopiero 4 dzień a już mam dość. Strasznie nudno w tym łóżku, zwłaszcza, że w sypialni gdzie leżę nie mam tv, a z facetem się pokłóciłam i nie pójdę do drugiego pokoju. Wzięłabym sobie laptopa ale nie będę go kładła na brzuchu. Zamówiłam sobie specjalny stolik ale wczoraj mi napisali, że przesyłka będzie opóźniona, to chyba przez to, że nie chciałam dodatkowo wziąć od nich proszku do prania [emoji24]

3jgxskjosc311c31.png

Lekarka bezwzględnie leżeć nie kazała tylko się oszczędzać ale jak na złość spotkałam w poczekalni teściowa i już mi zakazała wielu rzeczy i zapowiedziała, że będzie przychodzić mi pomagać [emoji849]
Wiadomo.. obiad trzeba zrobic, syna z przedszkola odebrać i zaprowadzić ale resztę chyba przerzucę na M..

reklama
Lekarka bezwzględnie leżeć nie kazała tylko się oszczędzać ale jak na złość spotkałam w poczekalni teściowa i już mi zakazała wielu rzeczy i zapowiedziała, że będzie przychodzić mi pomagać [emoji849]
Wiadomo.. obiad trzeba zrobic, syna z przedszkola odebrać i zaprowadzić ale resztę chyba przerzucę na M..

Ale masz fajną teściową hehe żartuję. Będzie dobrze

Do góry