reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry.
U mnie słaby poranek. W nocy akcja siku 2 razy nie mogłam zasnąć. Synek wstał o 6. Koniec nocy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry... Ale z rana tłoczno hehe...

Ja wstałam przed 6 tzn spała bym dalej ale Marcelek skakał mi po głowie więc ze spania nici.

Za jakąś godzinkę powinien być mój mąż dwa miesiące go nie było... Synek chyba to przeczuwał że tak wcześnie wstał bo zazwyczaj śpi do 8-9 .
Trudno ogarnę dowody zbrodni i będę udawać grzeczna żonę [emoji14]

Dzisiaj ruszam do Castoramy bo będziemy remontować pokój Alana i Oli. A potem do hm po spodnie ciążowe i w poszukiwaniu poduszki ciążowej :)

Co do wieku, to ja będę miała 24 lata, więc chyba się nie wyróżniam szczególnie [emoji6]

oar8csqv0ui6juo3.png

O witam moja rowiesmiczke [emoji12]ja urodzę nie cały miesiąc przed 25 urodzinami. Na początku byłam przerażona, bo wyglądam bardzo młodo. Wolałabym wyglądać poważniej bo mam wrażenie ze ludzie beda na mnie spoglądać krzywo jak zobaczą mnie z brzuchem. Tez mam wrażenie ze kobiety zaczynaja sie starać później o dziecko. W kręgu moich znajomych najbliższych nie ma nikogo kto mialby juz dzidziusia. Wiec dla niektórych bedzie to szok jak sie dowiedzą. Z drugiej jednak strony mam troche problemów ze zdrowiem i wiem ze z czasem byłoby mi ciezko zajsc w ciąże ( mam uspiana choroba immunologiczną) a tu prosze w drugim cyklu sie udalo [emoji12]

O witam moja rowiesmiczke [emoji12]ja urodzę nie cały miesiąc przed 25 urodzinami. Na początku byłam przerażona, bo wyglądam bardzo młodo. Wolałabym wyglądać poważniej bo mam wrażenie ze ludzie beda na mnie spoglądać krzywo jak zobaczą mnie z brzuchem. Tez mam wrażenie ze kobiety zaczynaja sie starać później o dziecko. W kręgu moich znajomych najbliższych nie ma nikogo kto mialby juz dzidziusia. Wiec dla niektórych bedzie to szok jak sie dowiedzą. Z drugiej jednak strony mam troche problemów ze zdrowiem i wiem ze z czasem byłoby mi ciezko zajsc w ciąże ( mam uspiana choroba immunologiczną) a tu prosze w drugim cyklu sie udalo [emoji12]
Ja będę rodzić niecałe 2 miesiące przed 24 urodzinami, ale rocznikowo 24 [emoji6]

oar8csqv0ui6juo3.png

Mój pierwszy syn urodził się w wieku 24 lat, dwa lata później pojawił się drugi. Dziś maja 10 i 8 lat i najlepsze co mogłam dać starszemu to rodzeństwo. Oni są tak zgrani, tak się kochają, tak są za sobą, że to najpiękniejszy widok. Czasem zastanawiam się jak ja w ogóle dałam radę na początku, bo różnica między nimi dość mała. W dodatku ciążę z młodszym miałam bardzo skomplikowaną i w ogóle nie mogłam dźwigać (wtedy 1,5 roczniaka). W tamtym czasie miałam ogrom siły i energii, gdy się młody urodził nic mnie nie ograniczało, wszędzie chodziłam, 2 latek na nogach. I wydaje mi się, że to właśnie kwestia wieku, teraz samochodem wszędzie jeżdżę i często mi się po prostu nie chce. A wtedy- przy 2 małych dzieci, świat nie miał przeszkód. Dlatego uważam, że młody wiek jest jednak lepszy pod względem siły, chęci i takiej młodzieńczej energii :).

Ostatnia edycja:
Córkę urodziłam w wieku 29lat, teraz po 6l urodze kolejne dziecko.Z perspektywy czasu uwazam ze,zbyt dlugo czejalismy,bedzie spora różnica wieku.Tylko ze ponad 1,5r wyniosly kolejne starania,tego nie przewidzielismy.Dosc dlugo dojrzewalam do mysli ze chce miec drugie dziecko.Maz bardzo chcial od samego poczatku ale ja przeszlam depresje po urodzeniu corki i dlatego wiecej czasu potrzebowalam na swiadomą decyzję.
Niemniej jednak uważam że im kobieta modsza tym lepiej,łatwiej.
Teraz sie modlimy żeby drugie dzieciątko nie dało nam tak w kość jak córa ,ponoć kolejne dziecko jest przeciwieństwem pierwszego :) nie wierze,w przesądy ale baaardzo chciałabym aby ten okazał się prawdziwy :)

reklama
Do góry