reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dobry wieczór, Dziewczyny [emoji6] miałam ostatnio zabiegany dni. Kończymy remont pokoju, a jutro przyjeżdżają moi rodzice i przychodzą teściowie i będziemy ich informować więc chcemy żeby wszystko było pięknie [emoji6]

W ogóle ze znajomymi spotkamy się w takiej stałej grupce. 5 par, jedni już mają dzieci, jedni się spodziewają w marcu, ostatnio się dowiedzieliśmy, my w maju, a dziś się dowiedziałam, że kolejni będą mieli malucha, termin na czerwiec. O nas jeszcze nie wiedzą bo czekamy jeszcze, ale ja już wiem i śmiać mi się chce. Mój mąż dzisiaj stwierdził, że musi sprawdzić tego listonosza co tu chodzi [emoji16]

oar8csqv0ui6juo3.png
Dzieci będą miały się z kim bawić, super :-)

reklama
U mnie pierwsza corke urodzilam w wieku 28 lat. Mialo byc kolejne dziecko z krotkim odstepem czasu ale los z nas zakpil. Staralismy sie po nad 3 lata a skonczylo sie na ivf..... teraz stwuerdzilismy ze chcemy trzecie ale z naszymi przejsciami liczylismy sie ze moze byc albo mize go nie byc. Plan byl taki ze staramy sie di 40 jak sie nie uda to odpiszczamy. A tu udalo sie prawie od razu..... taka niespodziamka :) ciesze sie ze bedzie mala roNica miedzy dziecmi ale tez obawiam sie jak dam sobie radr....

Mnie tez 39 lat nie dziwi.. wsrod moich znajomych to normalne. Zreszta ja sama mam 36 teraz, jak zaszlam w pierwsza ciaze 34. Wczesniej w ogole o dzieciach nie myslalam, a jak mialam 20kilka lat, to juz w ogole zakladanie rodziny bylo dla mnie abstrakcja;)
Mialoby to swoje plusy - moglabym miec 40 lat i odchowane dzieci, a nie dopiero zaczynac... ale do wszystkiego trzeba dojrzec. Zreszta bycie mlodym i bez zobowian tez bylo fajne [emoji12]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

O to masz podobnie jak ja :)
Pierwsza ciąża, obecnie 33 lata. Długo w ogóle mnie dzieci nie ruszały, wręcz przeciwnie - byłam pewna ze nie chce ich mieć.

Jeszcze rok temu nic, ostatnio się śmialiśmy z mężem jak w listopadzie rok temu byliśmy w Pradze (jeszcze jako narzeczeni i bez terminu ślubu) i tak sobie gadaliśmy ze no jakoś po nowym roku zaczniemy może myśleć o ślubie (na 2018 miało być) a potem pomyślimy czy w ogóle chcemy mieć dzieci ;) a potem wszystko poszło szybko, ślub był jednak w 2017, w maju :) potem postanowiliśmy ze jednak chcemy powiększyć rodzinę i z podróży poślubnej przyjechała pamiątka z nami.
(Aż czasami w chwilach ciążowej paranoi się boje ze za łatwo nam to idzie wszystko.. [emoji6])

Czasami trzeba dojrzeć do tego.. i fakt ze np moja mama urodziła mnie mając 20 lat, a moim wieku to już nastolatkę miała, teraz rodzice maja duże dzieci (jeszcze siostrę mam), a nadal maja sile i sprawność.

dev131ps___.png

Dwójkę dzieci można ogarnąć, ciekawi mnie opinia mam które mają trójkę, czwórkę... dzieci. Jak dają sobie radę, wiem że muszą :-) ale czy jest to na zasadzie zaniedbywania siebie, czy po prostu ważniejsza jest organizacja :-)?

No faktycznie ekipa porannych mamusiek ;-)
Ja pierwszego syna urodziłam w wieku 26 lat a teraz będę miała 30.
Ja muszę przyznać, że łaskawie patrzę na kobiety rodzące w wieku 40 lat niż 20.
Ja wcale wcześnie nie urodziłam a byłam postrzegana w moim otoczeniu za raczej dziwne zjawisko mając dziecko w takim wieku które nie jest wpadka.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry [emoji4]
Widze ze duzo mam nie spi a myslalam ze bedzie cisza o tej porze.
Co do wieku to ja urodzilam syna 24dni przed 20 urodzinami nie załuje chodz nie planowalam.jak wspominalam nie planowalam drugiego rozstalam sie z mezem moj syn jest wysokogunkcjonujacym autysta ale ciesze sie z obrotu sytuacji.
Co do mam w wieku 30+i 40+ to uwazam ze kazda z nas sama decyduje o swoim zyciu wiek to tylko liczba [emoji2]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ze spaniem nie mam roblemu, za to mlodaza corka tak..... chyba jej sie istatnia czworka przebija....

Kazdy wiek jest dobry na dzieci ale stwiwrdzam ze jak.mlodsza bylam latwiej znosilam np nieprzespane noce. A przy kilku dzieciach to kwestia organizacji. No I.osob ktore pomoga w razie potrzeby ktores pipilnowac.

reklama
Ja mam 27 lat i to pierwsze dziecko. Gdyby Bąbel nie był niespodzianką chyba i tak zaczynalabym myśleć że to optymalny czas dla nas

Do góry