reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:
Prawidłowo glikemia na czczo powinna mieścić się w przedziale 60-95 mg/dl (3,3-5,3 mmol/l). Jeśli wynik jest wyższy niż 126 mg/dl (powyżej 7,0 mmol/l), to ponownie oznaczamy glikemię na czczo i jeżeli wynik się powtórzył, rozpoznajemy u pacjentki cukrzycę ciążową. W przypadku, gdy wartości glikemii na czczo mieszczą się w przedziale 95-125 mg/dl (5,3-6,9 mmol/l) konieczne jest wykonanie u pacjentki badania diagnostycznego, czyli testu doustnego obciążenia 75 g glukozy (OGTT). Polega on na wypiciu na czczo 75 g glukozy, a następnie oznaczeniu u pacjentki glikemii po 120 min.

reklama
Mi wyszła glukoza na czczo 86, myślicie, że to ok? niby zakres referencyjny jest 70-99, ale zdaje się, że dla kobiet w ciąży inaczej się na to patrzy? :eek:
to wszystko dla mnie czarna magia, ja w ogóle nie choruję praktycznie, mam 33 lata a NIGDY nie byłam na L4, a teraz nagle po lekarzach latam i krew sprawdzam milion x jak emerytki :laugh2:
U kobiet w ciąży glukoza powinna być mniejsza niż 92. Czyli u Ciebie jest ok :)

Powodzenia na wizytach dziewczyny !!!

@mono twoja glukoza na czczo Ok

tez mierze cukier na godz od rozpoczęcia i dzisiaj miałam wyrzut na 159 zmieniłam chleb na żytni i od razu wracam na IG

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Kasiales też mam problem z cukrem po śniadaniu, u mnie dobrze sprawdza się jedzenie na śniadanie sałatki bez chleba i jest ok. Chleb dopiero na drugie śniadanie gdy metabolizm jest rozkręcony.

reklama
Do góry