reklama
Hope
podwójna mama :-)
W ciąży zęby leczy się w znieczuleniu. Pilne w pierwszym trymestrze, planowane w drugim, w trzecim unika wyrywania. Także spoko, do przeżycia.
Też mamy zwierzaki, całe stadko. Od zawsze. Mimo to starsza alergiczka (pokarmowa, kontaktowa, zaleczone azs). Młodsza zdrowa.
Też mamy zwierzaki, całe stadko. Od zawsze. Mimo to starsza alergiczka (pokarmowa, kontaktowa, zaleczone azs). Młodsza zdrowa.
Nyana__
Początkująca w BB
W ciąży zęby leczy się w znieczuleniu. Pilne w pierwszym trymestrze, planowane w drugim, w trzecim unika wyrywania. Także spoko, do przeżycia.
O! Właśnie nie do końca wiedziałam jak to wygląda z tym leczeniem zębów w ciąży no ten to już pilny będzie ale on to do wyrwania jak nic...
nknatalia
Fanka BB :)
@Nyana__ idź do dentysty nie męcz się, a znieczulenie napewno dostaniesz są nieszkodliwe dla płodu. Jedynie co w ciąży nie jest zalecane do wyrywanie.
Witam nowe mamuśki.
W tej ciąży postanowiłam chodzić jeszcze z dwa miesiące do pracy bo w pierwszej przepłaciłam to depresją.
My mamy już jednego psa , dużego w domu ale za dwa miesiące będziemy mieli nowego członka rodziny, maltańczyka dla mojej córeczki.
Witam nowe mamuśki.
W tej ciąży postanowiłam chodzić jeszcze z dwa miesiące do pracy bo w pierwszej przepłaciłam to depresją.
My mamy już jednego psa , dużego w domu ale za dwa miesiące będziemy mieli nowego członka rodziny, maltańczyka dla mojej córeczki.
Nyana__
Początkująca w BB
@Nyana__ idź do dentysty nie męcz się, a znieczulenie napewno dostaniesz są nieszkodliwe dla płodu. Jedynie co w ciąży nie jest zalecane do wyrywanie.
Witam nowe mamuśki.
Kurcze, ten właśnie będzie się zaliczał jedynie do wyrwania...
sredec1982
A ktoś z Was korzystał z darmowego leczenia zębów?podobno ciężarnym się należą najlepsze plomby. Ja chciałbym sobie wyleczyć z tej okazji zęby bo wiadomo ile kosztuje normalnie...planuję podzwonić popytać jak teoria ma się z praktyka... A może ktoś już tu wie i potwierdzi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hope
podwójna mama :-)
O! Właśnie nie do końca wiedziałam jak to wygląda z tym leczeniem zębów w ciąży no ten to już pilny będzie ale on to do wyrwania jak nic...
Jeśli Cię boli to wyrwanie od ręki. Problem jest po, jak znieczulenie zejdzie. Przeciwbólowo tylko paracetamol. Najlepiej idź prywatnie jeśli możesz. Tam nie ma rzeczy niemożliwych.
Ja wyrywałam w poprzedniej ciąży i nie było nawet dyskusji, że nie mogę. Nic nie bolało
DareToBe
Cześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie - do dziś udzielałam się na czerwcowych mamach, ale po wizycie u ginekologa okazało się, że jednak jestem majówką
Także jestem teraz w 6+5/7+0 (w zależności od tego czy ufać USG czy OM) i już nawet maluchowi serducho bije!
Także jestem teraz w 6+5/7+0 (w zależności od tego czy ufać USG czy OM) i już nawet maluchowi serducho bije!
WitamyCześć Dziewczyny! Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie - do dziś udzielałam się na czerwcowych mamach, ale po wizycie u ginekologa okazało się, że jednak jestem majówką
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Nyana__
Początkująca w BB
Jeśli Cię boli to wyrwanie od ręki. Problem jest po, jak znieczulenie zejdzie. Przeciwbólowo tylko paracetamol. Najlepiej idź prywatnie jeśli możesz. Tam nie ma rzeczy niemożliwych.
Ja wyrywałam w poprzedniej ciąży i nie było nawet dyskusji, że nie mogę. Nic nie bolało
Też byłaś prywatnie?
Właśnie moja dentystka zakończyła przyjmowanie na NFZ i od września przyjmuje prywatnie. Myślałam nad zmianą dentysty ale teraz myślę, że może z tym zębem faktycznie iść prywatnie...