reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg i na szczęście wszystko ok [emoji3] maluch ma 3 cm i ruszał się podczas badania [emoji7] serduszko bije jak dzwon[emoji173]️
@Mysza1990, sprawdź u lekarza to bedziesz spokojniejsza ale na zapas się nie Martę bo to pewnie nic takiego [emoji6]
@caltha, ja planuje wybrać się jutro na badanie krwi i już się stresuje bo ja nie potrafię wyjsć z domu bez śniadania.. u nas pobór zaczyna się od 7:00 także ja już polecę przed 7 [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg i na szczęście wszystko ok [emoji3] maluch ma 3 cm i ruszał się podczas badania [emoji7] serduszko bije jak dzwon[emoji173]️
@Mysza1990, sprawdź u lekarza to bedziesz spokojniejsza ale na zapas się nie Martę bo to pewnie nic takiego [emoji6]
@caltha, ja planuje wybrać się jutro na badanie krwi i już się stresuje bo ja nie potrafię wyjsć z domu bez śniadania.. u nas pobór zaczyna się od 7:00 także ja już polecę przed 7 [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Super, że u maluszka wszystko dobrze :)
Usłyszeć bicie serduszka,to wspaniałe uczucie niezależnie od tego, która ciąża zapewne ;) ja się wzruszyłam jak usłyszałam i zobaczyłam.

Dziewczyny używacie odżywek do paznokci,czy raczej jesteście zdania, że w ciąży nie można?? Czytałam w internecie,że nie ma przeciwwskazań, ani nie jest udowodnione, że odżywka ma negatywny wpływ na płód. A jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii? Pytam,bo chciałam doprowadzić swoją płytkę do ładu zanim urodzę, a od kilku lat bez przerwy robiłam jak nie żelowe, to hybrydowe i moja płytka jest w opłakanym stanie.

Hej dziewczyny ... Ja jutro lecę do laboratorium bo mam trzy skierowania od mojej ginki i muszę przyjść z wynikami...te co robili mi w szpitalu zostały w szpitalu niestety mi nie dali więc znowu muszę się kłóć...

U nas jest np tak że jeżeli jest kolejka do laboratorium a ja mam np skierowanie na glukozę wchodzę bez kolejki i tak chyba jest wszędzie podchodzisz do pielęgniarki i mówisz a ona cię prosi jako pierwszą.

Mnie jutro czego test obciążenia glukozą więc wbijam się jako pierwsza nie będę patrzeć na emerytów.
U nas dzisiaj okropna pogoda leje deszcz a mi się akurat auto zepsuło i czeka w kolejce u mechanika a ja z buta musiałam iść z dzieckiem do szkoły na 7:40... Masakra przemoklam do suchej nitki więc szybko z przeziębienia nie wyjdę. Co mnie wcale zresztą nie dziwi w każdej ciąży od początku do końca chora jestem.

Dziewczyny używacie odżywek do paznokci,czy raczej jesteście zdania, że w ciąży nie można?? Czytałam w internecie,że nie ma przeciwwskazań, ani nie jest udowodnione, że odżywka ma negatywny wpływ na płód. A jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii? Pytam,bo chciałam doprowadzić swoją płytkę do ładu zanim urodzę, a od kilku lat bez przerwy robiłam jak nie żelowe, to hybrydowe i moja płytka jest w opłakanym stanie.

Mozesz uzywac, ale popatrz na sklad. Napewno musi byc bez formaldehydydu. Mi sie w poprzedniej ciazy tak wzmocnily paznokcie, ze nie mialam w sumie potrzeby...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mozesz uzywac, ale popatrz na sklad. Napewno musi byc bez formaldehydydu. Mi sie w poprzedniej ciazy tak wzmocnily paznokcie, ze nie mialam w sumie potrzeby...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko pozazdrościć! Wątpię w to, by moje wzmocnily się bez mojej pomocy :)
Zamówiłam odżywkę z Avon 5w1, jest to fazowa kuracja do paznokci z kompleksem Biovite z witaminami, wapniem i kreatyną.
Ponoć jest godna polecenia.

reklama
p_a_t_i myślę że to raczej ci nie będzie potrzebne w ciąży bierzesz witaminy i tak jak i włosy jak i paznokcie stają się mocniejsze ... Ja zawsze w każdej ciąży mam tak twarde i piękne paznokcie że mogła bym zachodzić w ciążę co 9 miesięcy żeby tylko włosy i pazurki tak pięknie wyglądały... Oczywiście możesz jakiejś odżywki używać ale ja też na hybrydzie lecę albo tipsy ale teraz.mam paznokcie w idealnym stanie pewnie to zasługa witamin które biorę.

Do góry