reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg i na szczęście wszystko ok [emoji3] maluch ma 3 cm i ruszał się podczas badania [emoji7] serduszko bije jak dzwon[emoji173]️
@Mysza1990, sprawdź u lekarza to bedziesz spokojniejsza ale na zapas się nie Martę bo to pewnie nic takiego [emoji6]
@caltha, ja planuje wybrać się jutro na badanie krwi i już się stresuje bo ja nie potrafię wyjsć z domu bez śniadania.. u nas pobór zaczyna się od 7:00 także ja już polecę przed 7 [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na usg i na szczęście wszystko ok [emoji3] maluch ma 3 cm i ruszał się podczas badania [emoji7] serduszko bije jak dzwon[emoji173]️
@Mysza1990, sprawdź u lekarza to bedziesz spokojniejsza ale na zapas się nie Martę bo to pewnie nic takiego [emoji6]
@caltha, ja planuje wybrać się jutro na badanie krwi i już się stresuje bo ja nie potrafię wyjsć z domu bez śniadania.. u nas pobór zaczyna się od 7:00 także ja już polecę przed 7 [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Super, że u maluszka wszystko dobrze :)
Usłyszeć bicie serduszka,to wspaniałe uczucie niezależnie od tego, która ciąża zapewne ;) ja się wzruszyłam jak usłyszałam i zobaczyłam.

Dziewczyny używacie odżywek do paznokci,czy raczej jesteście zdania, że w ciąży nie można?? Czytałam w internecie,że nie ma przeciwwskazań, ani nie jest udowodnione, że odżywka ma negatywny wpływ na płód. A jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii? Pytam,bo chciałam doprowadzić swoją płytkę do ładu zanim urodzę, a od kilku lat bez przerwy robiłam jak nie żelowe, to hybrydowe i moja płytka jest w opłakanym stanie.

Hej dziewczyny ... Ja jutro lecę do laboratorium bo mam trzy skierowania od mojej ginki i muszę przyjść z wynikami...te co robili mi w szpitalu zostały w szpitalu niestety mi nie dali więc znowu muszę się kłóć...

U nas jest np tak że jeżeli jest kolejka do laboratorium a ja mam np skierowanie na glukozę wchodzę bez kolejki i tak chyba jest wszędzie podchodzisz do pielęgniarki i mówisz a ona cię prosi jako pierwszą.

Mnie jutro czego test obciążenia glukozą więc wbijam się jako pierwsza nie będę patrzeć na emerytów.
U nas dzisiaj okropna pogoda leje deszcz a mi się akurat auto zepsuło i czeka w kolejce u mechanika a ja z buta musiałam iść z dzieckiem do szkoły na 7:40... Masakra przemoklam do suchej nitki więc szybko z przeziębienia nie wyjdę. Co mnie wcale zresztą nie dziwi w każdej ciąży od początku do końca chora jestem.

Dziewczyny używacie odżywek do paznokci,czy raczej jesteście zdania, że w ciąży nie można?? Czytałam w internecie,że nie ma przeciwwskazań, ani nie jest udowodnione, że odżywka ma negatywny wpływ na płód. A jakie jest Wasze zdanie w tej kwestii? Pytam,bo chciałam doprowadzić swoją płytkę do ładu zanim urodzę, a od kilku lat bez przerwy robiłam jak nie żelowe, to hybrydowe i moja płytka jest w opłakanym stanie.

Mozesz uzywac, ale popatrz na sklad. Napewno musi byc bez formaldehydydu. Mi sie w poprzedniej ciazy tak wzmocnily paznokcie, ze nie mialam w sumie potrzeby...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mozesz uzywac, ale popatrz na sklad. Napewno musi byc bez formaldehydydu. Mi sie w poprzedniej ciazy tak wzmocnily paznokcie, ze nie mialam w sumie potrzeby...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko pozazdrościć! Wątpię w to, by moje wzmocnily się bez mojej pomocy :)
Zamówiłam odżywkę z Avon 5w1, jest to fazowa kuracja do paznokci z kompleksem Biovite z witaminami, wapniem i kreatyną.
Ponoć jest godna polecenia.

reklama
p_a_t_i myślę że to raczej ci nie będzie potrzebne w ciąży bierzesz witaminy i tak jak i włosy jak i paznokcie stają się mocniejsze ... Ja zawsze w każdej ciąży mam tak twarde i piękne paznokcie że mogła bym zachodzić w ciążę co 9 miesięcy żeby tylko włosy i pazurki tak pięknie wyglądały... Oczywiście możesz jakiejś odżywki używać ale ja też na hybrydzie lecę albo tipsy ale teraz.mam paznokcie w idealnym stanie pewnie to zasługa witamin które biorę.

Do góry