reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Hope, ja zawsze siedzialam w kolejce. Chodze do prywatnego lab. Nikt nigdy nawet mi nie zaproponowal, zebym weszla pierwsza... ogolnie ustapienie ciezarnej gdziekolwiek, to nie jest czeste zjawisko.

Co do usg to ja uwazam, ze jesli nie ma przeslanek, to nie ma co robic co chwile. Ten sam poglad wyznaje moj lekarz. Na poczatku poprzedniej ciazy zrobila mi usg dwa razy - pierwszy raz ba wizycie ‘serduszkowej’ i potem na kolejnej, bo sie uparlam, ze chce;) pozniej mialam gentyczne, polowkowe i to kolo 30 tyg z jej skierowaniem. I dodatkowo poszlam sama w 36 tyg, nawet jej o tym nie mowiac. Pozniej mialam usg w dniu porodu.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

To dziś nas kilka ma wizytę [emoji4]
Same dobre wieści będą.
Ciekawe jak mój mięśniak...

ja mam nadzieje ze w końcu zobaczę serduszka i wysępie skierowanie na pozostałe badania :)

jak nie będzie serduszek dziś to ide jeszcze prywatnie w pn na 09:00 z wynikami i wtedy to już powinny być serduszka prawda?

Heh, to nie są moje badania przecież ;-) ;) Może, dlatego że ultradźwięki odbijają się od badanego przedmiotu ale duża część z nich wchłania się przez ten badany obiekt właśnie. Ultradźwięki są nakierowane na konkretny cel, trochę jak laser. Człowiek ich nie słyszy ale odpowiednio skupione, może poczuć. Badania prowadzone są w Stanach, być może dochodziło tam do nieprawidłowości z powodu nieumiejętności niektórych lekarzy. To podał serwis naukowy PAP, nie gazeta Fakt ;-) ;)

@LilithGoth32 Ty jesteś ze Szczecina tak?

Właśnie miałam zapytać o te labolatoria, siedzicie normalnie w kolejce i czekacie?
Ja do tej pory robiłam prywatnie krew, więc nie musiałam czekać, od razu byłam przyjęta bo zapłaciłam...wiadomo jak oni podchodzą do sprawy. Jednak stwierdziłam,że będę już chodziła po skierowanie do rodzinnego i będę siedziała w kolejce, chyba że ktoś mnie puści szybciej :) niestety mój ginekolog,który prowadzi mi ciążę przyjmuje tylko prywatnie i nie ma z żadnym laboratorium podpisanej umowy, więc nie może dać mi skierowania...

Heh, to nie są moje badania przecież ;-) ;) Może, dlatego że ultradźwięki odbijają się od badanego przedmiotu ale duża część z nich wchłania się przez ten badany obiekt właśnie. Ultradźwięki są nakierowane na konkretny cel, trochę jak laser. Człowiek ich nie słyszy ale odpowiednio skupione, może poczuć. Badania prowadzone są w Stanach, być może dochodziło tam do nieprawidłowości z powodu nieumiejętności niektórych lekarzy. To podał serwis naukowy PAP, nie gazeta Fakt ;-) ;)

@LilithGoth32 Ty jesteś ze Szczecina tak?

Właśnie miałam zapytać o te labolatoria, siedzicie normalnie w kolejce i czekacie?
Tak ze Szczecina tzn na obrzeżach Szczecina

Hej dziewczyny idę do takiego jakby lekarza rodzinnego z tym wczorajszym płomieniem miałam trochę wieczorem i dzisiaj już ok nie wiem co to mogło być może z przemęczenia mam dwóch synkow i nic nie odpoczywam jedynie w nocy ale też bywa różnie bo mały budzi się dosyć często, zobaczymy co powie mój lekarz ale wątpię że mnie skieruje na usg do szpitala, ale i tak już się umówiłam prywatnie do polskiego ginekologa na usg ;-) ;)
Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty :-) :)

reklama
Dziewczyny, powodzenia na wizytach :))
Ja paznokcie mam mocne, cały czas robię hybryde :)
A powiedzcie jak to jest z farbowaniem włosów - można? Farbujecie? Czy to musi być farba bez amoniaku?

Do góry