reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Witam, ja też nie mam Jeszcze brzuszka wieczorem jedynie widać większy ale to po całym dniu jedzenia zawsze tak miałam :rofl:
Dziewczyny udanych wizyt ja czekam dopiero na list od położnej kiedy wizyta a później w 12 tyg usg badanie przyziernosci i badanie krwi na zespół Downa, Edwardsa i inne u nas wszystkie kobiety mają te badania nie zależnie od wieku :)

reklama
Pierwsza wizyta to dopiero przeżycie
emoji4.png

Ja ciągle biegam w leginsach. A jeszcze kiedyś kupiłam sobie takie większe żeby nie przeswitywaly i są sporo szersze niż powinny więc teraz są idealne
emoji38.png

Problem w tym ze takich nie mam
emoji38.png
Lubie obcisłe rzeczy
emoji4.png
ale ze pogoda mi sprzyja bo deszczowo i zimno to chodzę w polarkach itp i zaslaniam brzuchol
emoji6.png

To niedlugo czas na badanie przeziernosci tak? Jesteś już umowiona?

Ps. Ja właśnie lezakuje pod kocykiem przed tv razem z moim kundelkiem
emoji16.png

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jedziemy równo za dwa tygodnie. Korci mnie, żeby jechać wcześniej, ale zależy mi na dokładnym zbadaniu i chcę, żeby dziecko było odpowiednio większe. To będzie 12 tydzień i 4 dzień, z terminem z om. Mam nadzieję, że nie jest starsze, bo to się okaże właśnie teraz.

Ja korzystam z przeglądarki w telefonie, nie aplikacji i też widzę tylko część suwaczków.

Widze ze zaczął sie czas mdlosci nie tylko u mnie [emoji39]. Zapisałam sie dzis na usg genetyczne, powiedziano mi ze w 1 trymestrze robi sie je miedzy 11 a 13 tyg. Czyli u mnie wpada pod koniec października. Dziewczyny dostaliście na nie skierowanie? Czy robicie prywatnie? Wiem ze niektóre z Was pisały o badaniach prenatalnych, ze dostały skierowanie na NFZ. Orientujecie sie co wchodzi w skład tych badan? Albo co w ogóle warto sobie zrobić? Ja niestety chyba sie nie załapuje na nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ale fajnie nad morzem mieszkać...co prawda mam do morza 100km ale nigdy wybrać się nie mogę.

Ja widzę część suwaczek a mój od 4 dni pokazuje 7tc a jestem chyba w 7t5d o ile się nie mylę.

Ja mam do morza jakieś 90 m [emoji4] od plaży dziela mnie tylko tory i wydmy [emoji4]
Klaslaw za to latem mogą nam wszyscy zazdrościć tego morza :p
Oj tak. Latem tu jest jak w bajce. Zima tez nie narzekam tylko pusto [emoji4]

No i zaliczyłam drzemkę ponad godzinna [emoji4]

Widze ze zaczął sie czas mdlosci nie tylko u mnie [emoji39]. Zapisałam sie dzis na usg genetyczne, powiedziano mi ze w 1 trymestrze robi sie je miedzy 11 a 13 tyg. Czyli u mnie wpada pod koniec października. Dziewczyny dostaliście na nie skierowanie? Czy robicie prywatnie? Wiem ze niektóre z Was pisały o badaniach prenatalnych, ze dostały skierowanie na NFZ. Orientujecie sie co wchodzi w skład tych badan? Albo co w ogóle warto sobie zrobić? Ja niestety chyba sie nie załapuje na nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja mam wskazania do refundacji, tylko nie wiadomo czy jeszcze będzie limit z NFZ :/
To USG genetyczne- je warto zrobić, do tego można z krwi test pappa. Te dwa w określonych przypadkach są refundowane.
Nikomu nie refundują badania wolnego płodowego dna

Ja mam wskazania do refundacji, tylko nie wiadomo czy jeszcze będzie limit z NFZ :/
To USG genetyczne- je warto zrobić, do tego można z krwi test pappa. Te dwa w określonych przypadkach są refundowane.
Nikomu nie refundują badania wolnego płodowego dna

Ja nie moge :/ jak tak mozna. NFZ to jakis zart :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry