reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Witam, ja też nie mam Jeszcze brzuszka wieczorem jedynie widać większy ale to po całym dniu jedzenia zawsze tak miałam :rofl:
Dziewczyny udanych wizyt ja czekam dopiero na list od położnej kiedy wizyta a później w 12 tyg usg badanie przyziernosci i badanie krwi na zespół Downa, Edwardsa i inne u nas wszystkie kobiety mają te badania nie zależnie od wieku :)

reklama
Pierwsza wizyta to dopiero przeżycie
emoji4.png

Ja ciągle biegam w leginsach. A jeszcze kiedyś kupiłam sobie takie większe żeby nie przeswitywaly i są sporo szersze niż powinny więc teraz są idealne
emoji38.png

Problem w tym ze takich nie mam
emoji38.png
Lubie obcisłe rzeczy
emoji4.png
ale ze pogoda mi sprzyja bo deszczowo i zimno to chodzę w polarkach itp i zaslaniam brzuchol
emoji6.png

To niedlugo czas na badanie przeziernosci tak? Jesteś już umowiona?

Ps. Ja właśnie lezakuje pod kocykiem przed tv razem z moim kundelkiem
emoji16.png

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jedziemy równo za dwa tygodnie. Korci mnie, żeby jechać wcześniej, ale zależy mi na dokładnym zbadaniu i chcę, żeby dziecko było odpowiednio większe. To będzie 12 tydzień i 4 dzień, z terminem z om. Mam nadzieję, że nie jest starsze, bo to się okaże właśnie teraz.

Ja korzystam z przeglądarki w telefonie, nie aplikacji i też widzę tylko część suwaczków.

Widze ze zaczął sie czas mdlosci nie tylko u mnie [emoji39]. Zapisałam sie dzis na usg genetyczne, powiedziano mi ze w 1 trymestrze robi sie je miedzy 11 a 13 tyg. Czyli u mnie wpada pod koniec października. Dziewczyny dostaliście na nie skierowanie? Czy robicie prywatnie? Wiem ze niektóre z Was pisały o badaniach prenatalnych, ze dostały skierowanie na NFZ. Orientujecie sie co wchodzi w skład tych badan? Albo co w ogóle warto sobie zrobić? Ja niestety chyba sie nie załapuje na nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ale fajnie nad morzem mieszkać...co prawda mam do morza 100km ale nigdy wybrać się nie mogę.

Ja widzę część suwaczek a mój od 4 dni pokazuje 7tc a jestem chyba w 7t5d o ile się nie mylę.

Ja mam do morza jakieś 90 m [emoji4] od plaży dziela mnie tylko tory i wydmy [emoji4]
Klaslaw za to latem mogą nam wszyscy zazdrościć tego morza :p
Oj tak. Latem tu jest jak w bajce. Zima tez nie narzekam tylko pusto [emoji4]

No i zaliczyłam drzemkę ponad godzinna [emoji4]

Widze ze zaczął sie czas mdlosci nie tylko u mnie [emoji39]. Zapisałam sie dzis na usg genetyczne, powiedziano mi ze w 1 trymestrze robi sie je miedzy 11 a 13 tyg. Czyli u mnie wpada pod koniec października. Dziewczyny dostaliście na nie skierowanie? Czy robicie prywatnie? Wiem ze niektóre z Was pisały o badaniach prenatalnych, ze dostały skierowanie na NFZ. Orientujecie sie co wchodzi w skład tych badan? Albo co w ogóle warto sobie zrobić? Ja niestety chyba sie nie załapuje na nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja mam wskazania do refundacji, tylko nie wiadomo czy jeszcze będzie limit z NFZ :/
To USG genetyczne- je warto zrobić, do tego można z krwi test pappa. Te dwa w określonych przypadkach są refundowane.
Nikomu nie refundują badania wolnego płodowego dna

Ja mam wskazania do refundacji, tylko nie wiadomo czy jeszcze będzie limit z NFZ :/
To USG genetyczne- je warto zrobić, do tego można z krwi test pappa. Te dwa w określonych przypadkach są refundowane.
Nikomu nie refundują badania wolnego płodowego dna

Ja nie moge :/ jak tak mozna. NFZ to jakis zart :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry