reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Wlasnie nie wiem może dlatego ze dzis książeczki ciazy mi nie zalozyl.. I za tydzień mam badania krwi i moczu.. I w tedy zalozy... Kazal przyjść nic nie mowiac tylko ze ciaza zywa serduszko bije i tyle... Zadnych szczegolow.. A tu sa tylko 2 gin na NFZ... Wiec wyboru dużego nie mam...:(

Aha;) no to widocznie tak prowadzi ciaze. Co lekarz, to inaczej. Moj np pod koniec ciazy nie widzial potrzeby czestrzych wizyt niz co 4 tyg, a inne dziewczyny lataly co 2 lub i czesciej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam założoną, jak się pojawiło serce. Teraz nie mam książeczki, tylko taki "segregator", gdzie mi wpinają wszystkie wyniki.
Z kolei ten ginekolog wczoraj nic mi nie założył.

Mi tez nie założył ginekolog książeczki ciążowej. Tez chodzę na NFZ :/ dziewczyny a wy macie te książeczki? Kiedy to sie w ogóle zakłada?

Ja też miałam książeczkę założoną po wizycie serduszkowej, wczesniej się nie opłaca.. Wszystkie wyniki badań tam mam, tabletki które biorę, dawki tabletek, ciśnienie i waga sprawdzana przed każdą wizytą :)

Mi tez nie założył ginekolog książeczki ciążowej. Tez chodzę na NFZ :/ dziewczyny a wy macie te książeczki? Kiedy to sie w ogóle zakłada?
Ja już miałam założoną kartę ciąży w 5tym tyg zanim jeszcze usłyszałam Serduszko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bylam na wizycie. Serduszek nie ma ale dalej są bliźniaki  babka mowila ze sprzet bez polotu wiec slaby. dostalam skierowanie tylko na moxz morfologię betę i progesteron. W CZW idę do innego walczyc o skierowanie na pozostale badania.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry.
Karte ciazy gin zalozyl na wizycie serduszkowej, a w poorzedniej ciazy na drugiej wizycie jak.przyszlam z badaniami, to byl 10 tc. Karta ciazy ti podstawowy dokument. Jak ladujecie np na ip albo w szpitalu to najpierw o karte prosA, na wyniki z labu nikt nie patrzy. U nas w szpitalu na podst karty ciazy wystawiaja zasw do becikowego wiec jak karta zalozona po 10 tc to gin musi zasw posac ze pod opieka gina od tego i tego tyg. Oczywiscie przed 10 tc.

Zarrucie ciazowe tak wczesnie? Mialas jakies objawy?

Ja wlasnie wrocilam z zakupow i padam z nog.

Kartę ciąży miałam założoną w 5tym tygodniu, jeszcze zanim usłyszałam serduszko :)

Zbieram się i jedziemy do endokrynologa... Niestety mam 40km, a najchętniej poszłabym spać :-D

reklama
Do góry