reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Wlasnie nie wiem może dlatego ze dzis książeczki ciazy mi nie zalozyl.. I za tydzień mam badania krwi i moczu.. I w tedy zalozy... Kazal przyjść nic nie mowiac tylko ze ciaza zywa serduszko bije i tyle... Zadnych szczegolow.. A tu sa tylko 2 gin na NFZ... Wiec wyboru dużego nie mam...:(

Aha;) no to widocznie tak prowadzi ciaze. Co lekarz, to inaczej. Moj np pod koniec ciazy nie widzial potrzeby czestrzych wizyt niz co 4 tyg, a inne dziewczyny lataly co 2 lub i czesciej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam założoną, jak się pojawiło serce. Teraz nie mam książeczki, tylko taki "segregator", gdzie mi wpinają wszystkie wyniki.
Z kolei ten ginekolog wczoraj nic mi nie założył.

Mi tez nie założył ginekolog książeczki ciążowej. Tez chodzę na NFZ :/ dziewczyny a wy macie te książeczki? Kiedy to sie w ogóle zakłada?

Ja też miałam książeczkę założoną po wizycie serduszkowej, wczesniej się nie opłaca.. Wszystkie wyniki badań tam mam, tabletki które biorę, dawki tabletek, ciśnienie i waga sprawdzana przed każdą wizytą :)

Mi tez nie założył ginekolog książeczki ciążowej. Tez chodzę na NFZ :/ dziewczyny a wy macie te książeczki? Kiedy to sie w ogóle zakłada?
Ja już miałam założoną kartę ciąży w 5tym tyg zanim jeszcze usłyszałam Serduszko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bylam na wizycie. Serduszek nie ma ale dalej są bliźniaki  babka mowila ze sprzet bez polotu wiec slaby. dostalam skierowanie tylko na moxz morfologię betę i progesteron. W CZW idę do innego walczyc o skierowanie na pozostale badania.

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry.
Karte ciazy gin zalozyl na wizycie serduszkowej, a w poorzedniej ciazy na drugiej wizycie jak.przyszlam z badaniami, to byl 10 tc. Karta ciazy ti podstawowy dokument. Jak ladujecie np na ip albo w szpitalu to najpierw o karte prosA, na wyniki z labu nikt nie patrzy. U nas w szpitalu na podst karty ciazy wystawiaja zasw do becikowego wiec jak karta zalozona po 10 tc to gin musi zasw posac ze pod opieka gina od tego i tego tyg. Oczywiscie przed 10 tc.

Zarrucie ciazowe tak wczesnie? Mialas jakies objawy?

Ja wlasnie wrocilam z zakupow i padam z nog.

Kartę ciąży miałam założoną w 5tym tygodniu, jeszcze zanim usłyszałam serduszko :)

Zbieram się i jedziemy do endokrynologa... Niestety mam 40km, a najchętniej poszłabym spać :-D

reklama
Do góry