reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Hej :)
Mysle ze nie masz sie co na zapas martwic, ja sobie powatrzam ze bolace piersi raz sa raz nie i nie u kazdej kobiety bo kazda z nas jest inna i ciaza tez jest inna :) jedno poronienie tez mam za soba , nic go nie zwiastowalo , wiec poki nie krwawie jest wszystko ok , tak sobie powtarzam i nie szukam objawow na sile bo mozna oszalec ;) i tak na pewne rzeczy wplywu nie mamy , MUSI BYC DOBRZE:)

Dziękuję Ci :) staram się myśleć pozytywnie, mimo że w styczniu nie udało mi się utrzymać ciąży; będzie dobrze :)

reklama
@mijusiamt przepraszam że tak ni stąd ni z owąd wypaliłam z tym szpitalem ale też jestem z okolic poznania i jestem ciekawa jaki miałaś wybrany szpital i czy teraz będzie ten sam. widzę że termin masz na 7 a ja na 8

Hej :)
Mysle ze nie masz sie co na zapas martwic, ja sobie powatrzam ze bolace piersi raz sa raz nie i nie u kazdej kobiety bo kazda z nas jest inna i ciaza tez jest inna :) jedno poronienie tez mam za soba , nic go nie zwiastowalo , wiec poki nie krwawie jest wszystko ok , tak sobie powtarzam i nie szukam objawow na sile bo mozna oszalec ;) i tak na pewne rzeczy wplywu nie mamy , MUSI BYC DOBRZE:)
No i to jest zdrowe podejscie :) ja też staram się nie szukać złych objawów, ale i tak dopóki nie usłysze serduszka to w 100% spokojna nie bede [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

No i to jest zdrowe podejscie :) ja też staram się nie szukać złych objawów, ale i tak dopóki nie usłysze serduszka to w 100% spokojna nie bede [emoji14]

Dokładnie :) czekam na pierwsze usg czy serce bije - może wtedy bardziej uwierzę, że jestem w ciąży bo narazie jakoś to do mnie nie dotarło, może przez brak typowych objawów :D

Dokładnie :) czekam na pierwsze usg czy serce bije - może wtedy bardziej uwierzę, że jestem w ciąży bo narazie jakoś to do mnie nie dotarło, może przez brak typowych objawów :D
Dziewczyny nie myslcie sobie ze mi to jakos latwo przychodzi :( ;) Tez ide to biegne, i pukam sie po cyckach i sprwadzam czy bola, fakty sa takie ze raz bola bardziej raz mniej , a za chwile mam ochote sie puknac w glowe , i mowie sama przeciez na pewne rzeczy nie masz wplywu , opanuj sie :D

Dziewczyny takie mam pytanie troche przyszłościowe, ale muszę już wiedzieć :D może ktoras z was bedzie wiedziala jak to dziala- lekarz powiedzial, ze na kolejnej wizycie wypisze mi l4. Wizyte mam 29.09. Jak wszystkie wiemy zasilek macierzynski liczony jest ze sredniej z 12 miesiecy PRZED niezdolnoscia do pracy. Tak wiec pytanie- czy te 28 przepracowanych dni września również będzie liczyło się do średniej? Czy lepiej załatwić l4 od 1 października?

reklama
Dziewczyny takie mam pytanie troche przyszłościowe, ale muszę już wiedzieć :D może ktoras z was bedzie wiedziala jak to dziala- lekarz powiedzial, ze na kolejnej wizycie wypisze mi l4. Wizyte mam 29.09. Jak wszystkie wiemy zasilek macierzynski liczony jest ze sredniej z 12 miesiecy PRZED niezdolnoscia do pracy. Tak wiec pytanie- czy te 28 przepracowanych dni września również będzie liczyło się do średniej? Czy lepiej załatwić l4 od 1 października?

Dagaa11 - z tego co się orientuję, to średnia liczona jest z całego ostatniego roku pracy. Czyli najlepiej wziąć L4 od 01.10 jeśli pensje masz liczone do końca miesiaca. Dodatkowo musisz byc w pracy pełne 3 miesiace zeby Ci srednia nie spadła przed kilka dni zwolnienia,jeśli takie brałas wczesniej.

Do góry