reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej :)
Mysle ze nie masz sie co na zapas martwic, ja sobie powatrzam ze bolace piersi raz sa raz nie i nie u kazdej kobiety bo kazda z nas jest inna i ciaza tez jest inna :) jedno poronienie tez mam za soba , nic go nie zwiastowalo , wiec poki nie krwawie jest wszystko ok , tak sobie powtarzam i nie szukam objawow na sile bo mozna oszalec ;) i tak na pewne rzeczy wplywu nie mamy , MUSI BYC DOBRZE:)

Dziękuję Ci :) staram się myśleć pozytywnie, mimo że w styczniu nie udało mi się utrzymać ciąży; będzie dobrze :)

reklama
@mijusiamt przepraszam że tak ni stąd ni z owąd wypaliłam z tym szpitalem ale też jestem z okolic poznania i jestem ciekawa jaki miałaś wybrany szpital i czy teraz będzie ten sam. widzę że termin masz na 7 a ja na 8

Hej :)
Mysle ze nie masz sie co na zapas martwic, ja sobie powatrzam ze bolace piersi raz sa raz nie i nie u kazdej kobiety bo kazda z nas jest inna i ciaza tez jest inna :) jedno poronienie tez mam za soba , nic go nie zwiastowalo , wiec poki nie krwawie jest wszystko ok , tak sobie powtarzam i nie szukam objawow na sile bo mozna oszalec ;) i tak na pewne rzeczy wplywu nie mamy , MUSI BYC DOBRZE:)
No i to jest zdrowe podejscie :) ja też staram się nie szukać złych objawów, ale i tak dopóki nie usłysze serduszka to w 100% spokojna nie bede [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

No i to jest zdrowe podejscie :) ja też staram się nie szukać złych objawów, ale i tak dopóki nie usłysze serduszka to w 100% spokojna nie bede [emoji14]

Dokładnie :) czekam na pierwsze usg czy serce bije - może wtedy bardziej uwierzę, że jestem w ciąży bo narazie jakoś to do mnie nie dotarło, może przez brak typowych objawów :D

Dokładnie :) czekam na pierwsze usg czy serce bije - może wtedy bardziej uwierzę, że jestem w ciąży bo narazie jakoś to do mnie nie dotarło, może przez brak typowych objawów :D
Dziewczyny nie myslcie sobie ze mi to jakos latwo przychodzi :( ;) Tez ide to biegne, i pukam sie po cyckach i sprwadzam czy bola, fakty sa takie ze raz bola bardziej raz mniej , a za chwile mam ochote sie puknac w glowe , i mowie sama przeciez na pewne rzeczy nie masz wplywu , opanuj sie :D

Dziewczyny takie mam pytanie troche przyszłościowe, ale muszę już wiedzieć :D może ktoras z was bedzie wiedziala jak to dziala- lekarz powiedzial, ze na kolejnej wizycie wypisze mi l4. Wizyte mam 29.09. Jak wszystkie wiemy zasilek macierzynski liczony jest ze sredniej z 12 miesiecy PRZED niezdolnoscia do pracy. Tak wiec pytanie- czy te 28 przepracowanych dni września również będzie liczyło się do średniej? Czy lepiej załatwić l4 od 1 października?

reklama
Dziewczyny takie mam pytanie troche przyszłościowe, ale muszę już wiedzieć :D może ktoras z was bedzie wiedziala jak to dziala- lekarz powiedzial, ze na kolejnej wizycie wypisze mi l4. Wizyte mam 29.09. Jak wszystkie wiemy zasilek macierzynski liczony jest ze sredniej z 12 miesiecy PRZED niezdolnoscia do pracy. Tak wiec pytanie- czy te 28 przepracowanych dni września również będzie liczyło się do średniej? Czy lepiej załatwić l4 od 1 października?

Dagaa11 - z tego co się orientuję, to średnia liczona jest z całego ostatniego roku pracy. Czyli najlepiej wziąć L4 od 01.10 jeśli pensje masz liczone do końca miesiaca. Dodatkowo musisz byc w pracy pełne 3 miesiace zeby Ci srednia nie spadła przed kilka dni zwolnienia,jeśli takie brałas wczesniej.

Do góry