reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mam na imię Monika, jestem z pomorskiego. U mnie ciąża druga, pierwszą straciłam w październiku 2016. Zdecydowaliśmy się podjąć stastarania, a okazało się, że starać wcale się nie musimy, bo w ciąży już jestem :) nie spodziewałam się, że nastąpi to tak szybko, ale cieszę się i jednocześnie okropnie boję, że znów coś pójdzie nie tak.

Pracuję w drogerii. Obecnie od połowy lipca przebywam na zwolnieniu(leczenie boreliozy) ze względu na to narazie do pracy na pewno nie wrócę. Ale później jak najbardziej :)

A z objawów to mam mdłości bez wymiotów, silny ból piersi, pobolewanie podbrzusza i mega zmęczenie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z moich wyliczeń patrząc od ostatniego okresu to 7 maj. 12 września mam wizytę u lekarza i mam wielką nadzieję, że uspokoi mnie to. Ostatnie półtorej miesiąca byłam na antybiotykach i wielu silnych lekach. Teraz gdy okazało się, że jestem w ciąży, to wszystko odstawić musiałam, Ale boję się tez, że to leczenie mogło być negatywne w skutkach

Dagaa11 - z tego co się orientuję, to średnia liczona jest z całego ostatniego roku pracy. Czyli najlepiej wziąć L4 od 01.10 jeśli pensje masz liczone do końca miesiaca. Dodatkowo musisz byc w pracy pełne 3 miesiace zeby Ci srednia nie spadła przed kilka dni zwolnienia,jeśli takie brałas wczesniej.
Dziekuje, tak wlasnie podejrzewalam :) na szczescie wczesniej na zwolnieniu nie bylam:) takze zalatwie l4 od 1.10 :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Chciałam Wam powiedzieć, że bardZo sie ciesze ze jestescie :) mam takie odczucie przynależnosci do grupy, któa jest w takiej samej sytuacji jak ja :) to jest przecudne uczucie;
Czy mozecie mi powiedzieć jak u Was z przesądami? Mówić o ciązy już, czy nie mowic, kiedy mowic? :)
Dziekuje :)
My już jesteśmy po pierwszej wizycie, wprwdzie serduszka jeszcze nie było, ale lekarz powiedzial, ze wszystko jest ok, wiec zdecydowalismy sie powiedziec rodzicom :) no i 11.09 wracam po urlopie do pracy, wiec bede.musiala powiedziec szefowej, bo niestety wielu rzeczy w pracy nie bede mogla robic...

My już jesteśmy po pierwszej wizycie, wprwdzie serduszka jeszcze nie było, ale lekarz powiedzial, ze wszystko jest ok, wiec zdecydowalismy sie powiedziec rodzicom :) no i 11.09 wracam po urlopie do pracy, wiec bede.musiala powiedziec szefowej, bo niestety wielu rzeczy w pracy nie bede mogla robic...

WOW :) Super :) na kiedy masz termin?

Z moich wyliczeń patrząc od ostatniego okresu to 7 maj. 12 września mam wizytę u lekarza i mam wielką nadzieję, że uspokoi mnie to. Ostatnie półtorej miesiąca byłam na antybiotykach i wielu silnych lekach. Teraz gdy okazało się, że jestem w ciąży, to wszystko odstawić musiałam, Ale boję się tez, że to leczenie mogło być negatywne w skutkach
U mnie 8 maj. ;) Na pewno wszystko będzie dobrze :) Ja wizytę mam dopiero 27 sierpnia.
Najważniejsze że od razu odstawiłaś.

reklama
Do góry