reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny ile mniej więcej idzie pieluch newborn (1) ? Kupiłam w sumie 50 sztuk i nie wiem czy kupić więcej czy przestawić się na dwójki?

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Wszystko zależy od tego jaki urodzi się dzidziuś ... Nie pamiętam ile dokładnie ich poszło :/ zawsze można dokupić jak zabraknie

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Ja 1 nie miałam wcale. Córka 3400 od razu 2 używała. Tak koło 2-3 miesięcy chyba ale nie pamiętam dokładnie.

Gosik88 do szpitala weź jedną paczkę bo u nas np. położne biorą przynajmniej u mnie tak jest i zamiast oddać resztę to zostawiają dla innych dzieci ;) a raczej co 5 minut nie przewijają :p

@Maartaa89, ale cudowny masz brzuszek! Byłaś bardzo szczupła przed ciążą? Ja tak strasznie zazdroszczę brzuszków, bo u mnie mało co widać :( Fakt faktem zaczynałam ciążę z nadwagą, ale raczej mam nadmiar kilogramów w dolnej części ciała a nie górnej, a tu ni hu nie chce się pojawić ciążowy brzuszek - więc zazdroszczę :D

Co do pampersów to ja kupuję dwa opakowania 0, a potem będą już 1, choć może moje drugie dziecko mnie zaskoczy i będzie duuuuże ;)
Tak jak piszecie to chyba tylko ja miałam taki problem z synkiem, że był taki strasznie chudy że i ubrania 56 były za duże i pampersy 1 też - nie było opcji, żeby wokół nóżek nie przeciekało.

@Maartaa89, ale cudowny masz brzuszek! Byłaś bardzo szczupła przed ciążą? Ja tak strasznie zazdroszczę brzuszków, bo u mnie mało co widać :( Fakt faktem zaczynałam ciążę z nadwagą, ale raczej mam nadmiar kilogramów w dolnej części ciała a nie górnej, a tu ni hu nie chce się pojawić ciążowy brzuszek - więc zazdroszczę :D

Co do pampersów to ja kupuję dwa opakowania 0, a potem będą już 1, choć może moje drugie dziecko mnie zaskoczy i będzie duuuuże ;)
Tak jak piszecie to chyba tylko ja miałam taki problem z synkiem, że był taki strasznie chudy że i ubrania 56 były za duże i pampersy 1 też - nie było opcji, żeby wokół nóżek nie przeciekało.
Moja też. Dla niej 45było za duże, w 56 weszła na 6mcy, pampers 0 za duży, w 1 też weszła jakoś na 4-5mcy.
Ja się wstrzymuję z pieluchami jeszcze, ubrania kupuję, ale 56, trochę 62 a gdzieś w marcu uzupełnię jak będzie wiadomo więcej jaki może być. Na razie idzie dołem siatki centylowej, więc gigant nie będzie

reklama
Szalejecie z tymi wyprawkami :) ja jeszcze nic nie mam, co do pieluch to pewnie kupię jedne 0 i jedne 1 pampersa, sklep na każdym rogu, nie ma sensu kupować na zapas, zwłaszcza jeśli dziecku miałyby nie podejść. Przez neta upatrzylam sobie fotelik cybex Aton 5, dobrze że zobaczyłam go na żywo, od razu zrezygnowałam, jakiś mały, wąski. Pobujalam kilka wózków, chyba najlepiej wypadł anex sport. Jutro idę na glukoze, biorę ze sobą cytryne :)

Ostatnia edycja:
Do góry