reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny ile mniej więcej idzie pieluch newborn (1) ? Kupiłam w sumie 50 sztuk i nie wiem czy kupić więcej czy przestawić się na dwójki?

3jgxskjosc311c31.png
Nie radzę kupować na zapas pieluch bo może okazać się tak jak w przypadku mojej córeczki, że musiałam przetestować kilka rodzai pieluszek żeby nie miała odparzeń, miała bardzo delikatną pupę, zakupione dady nie zostały zurzyte a skończyliśmy na firmie pampers zielonych. Jedynki w zasadzie dwa małe opakowania ale równie dobrze mogły być dwójki. Waga 3550g

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie synek na wszystkie oprócz pampersa (nadal ma) tak samo chusteczki nawilżane - też tylko pampers :/

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
U nas nawet chusteczki nie wchodziły w grę a też głupia zapas zrobiłam. Tylko woda gotowana.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny na po wizycie u gin:)
Wszystko wporzadku dzidzia glowa na dol :) macica zamknieta nic sie nie skraca:) takze uff! Ale jestem w ktopce bo ginekolog powiedział ze moj syn albo ma male jadra baardzo bardzo albo on widzi dziewczynkę i nie byl w stanie potwierdzić czy chlopak czy nie:\ smieszy mnie to trochę hehe :) czyli muszę czekac 4 tyg do nastepnej wizyty bo moze siusiak urosnie albo pokaze sie coś innego:) i jest pol na pół hehe ( tyle wiedziałam przed ciążą ze bedzie albo to albo to ) ale ja czuje ze to chlopak ale z malym siusiakiem hahah:) a tak to z dzidzia wszystko ok co najważniejsze :)

Ja pampersy kupowalam jedna paczke i to pampersa i pozniej dokupilam jak okazalo sie ze maly nie ma uczulenia ;) i pozniej zmianialam na Dady:) a i pare dostalismy w prezencie od znajomych;)

20180104_214556.jpg
a wy co tu widzicie?:) nozka nozka i?? Ja czuje w glebi ze to syn ale juz sama nie wiem

Załączniki

• 20180104_214556.jpg
    20180104_214556.jpg
    553,2 KB · Wyświetleń: 651
Jetkaaa a to ten sam ginekolog co wcześniej syna widział czy inny. Ty nie strasz że z syna się może córka zrobić.... U nas to nie wchodzi w grę ;)

Ja wszystkie większe rzeczy mam po starszych dzieciach więc tak naprawdę ciuszki trochę kupuję, potem jeszcze rzeczy dla mnie, kosmetyki dla maleństwa no i tyle.

A na zdjęciu nic nie widzę.... U mnie na zdjęciu dokumentującym płeć mam dwa jądra widoczne. Jak sam ginekolog stwierdził - jaja na pół ekranu...

Jetkaaa a to ten sam ginekolog co wcześniej syna widział czy inny. Ty nie strasz że z syna się może córka zrobić.... U nas to nie wchodzi w grę ;)

Ja wszystkie większe rzeczy mam po starszych dzieciach więc tak naprawdę ciuszki trochę kupuję, potem jeszcze rzeczy dla mnie, kosmetyki dla maleństwa no i tyle.
Nie to nie ten sam :\ tamten powiedzial mi w usg 4d ze to chlopak sama widzialam długą antenke a teraz ta antenka jest baaardzo mała hehe :) no wlasnie sama nie wiem czy chłopak czy dziewczynka:) on mowil ze mogla to byc dziewczynka ale miec nie wykształcone i nie schowane czesci intymne a dopiero teraz sie schowalo i wykształcilo w pelni albo maly ma baardzi mała moszne choc mowi ze na tym etapie potrafil by odroznic a teraz nie potrafi w gre wchodzi pempowina ze tamtym razem to byla pempowina .. Albo teraz pempowina zakryla jajeczka . sam nie wie ale mowi ze jajek nie widzi hehe:)

A na zdjęciu nic nie widzę.... U mnie na zdjęciu dokumentującym płeć mam dwa jądra widoczne. Jak sam ginekolog stwierdził - jaja na pół ekranu...
No wlasnie a tu jajek nie widac a w 20t2d moim zdaniem antenka byla by wieksza lub bardziej widoczna a tu nic nie widac a nie wiem jak na usg widac dziewczynke.. Pojde na usg 4 d moze w tedy sie dowiem albo grzecznie poczekam 4 tyg:)

reklama
Hmmmm chyba penisa to za bardzo wcześnie nie widać. Teraz koło połowy już tak, ale w 18 TC u mnie po obecności jąder chłopaka poznawał. Penis później jest widoczny ale kiedy nie wiem.

Do góry