reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jetkaa kombinezonik polarowy kupiłaś? Na którego Ty masz termin? Uwierz mi, Moje pierwsze dziecko urodziło się 54 cm, kombinezon zimowy miałam na 56 a przejeździła w wózku w nim całą zimę (urodziła się na początku grudnia) i jeszcze miejsca było ;) nie ma co kupować na zapas, bo dziecko będzie "pływać" ;) wiem z doświadczenia :) To jak mierzą w szpitalu to swoją drogą. Zuzka 54 cm a dopiero w lutym ubrałam jej ubranko na 62 i jeszcze było za duże :)
I dlatego Kupilam 68cm chyba wiekszy wlasnie ma 2/3miesiące zeby mial :) mam na 22 maja ale Cc bede miec 15/16ty wiec zacieplo nie będzie :) a byla super promocja w pepco zamiast 35zl zaplacilam 19zl:) wiec grzech nie kupić:)

reklama
68 to tak na 4-6 miesięcy i ile dziecko nie jakieś mega duże. Druga sprawa że rozmiar rozmiarowi nierówny. Dla córki urodzonej we wrzesniu miałam kombinezon zimowy na 68 i nawet na koniec zimy bylbza duży. Przechodziła całą zimę w 62. Urodziła się 3400. Obstawiam że ten kombinezon na synka akurat na zimę bedzie.

Ja za 15 zł też bym brała tym bardziej że on chyba też na jesień wiosnę może być.

Hej dziewczynki ja juz wstalam .M9j synus urodzil sie prawie piec kilo.I mierzyl 60 cm .Taka mala kluska. Przewidzialam ze bedzie duzy i ubranko na 62 kupowalam nie mialam mniejszych Maly w maju sie urodzil ale wtedy przez kilka dni padalo.Jak sobie przypomne jaka bylam zielona echh .a teraz jest okej.

Wszystko zależy od pogody i tego jak duże się urodzi i jak będzie rosnąć. A tego żadna nie przewidzi. Były już maje że śniegiem i takie bliskie 30st. Dzieci też się rodzą różne i różnie rosną.
Moja z lipca 2014, w zimie wcale nie miała zimowego kombinezonu. Nosiła rozmiar 56 od września, od grudnia 62 i na 68 przeskoczyła dopiero na rok. A teraz prawie 3.5 roku i powoli 86 się robi dobre. Z kolei jej 2lata młodszy kuzyn na 6mcy ważył więcej niż ona mając 2.5roku ;)

To wszystko zależy od dziecka.. jakie duże się urodzi i jak będzie rosnąć. Mój syn się urodził 61cm ale w niektóre rozmiary 56 się mieścił także rozmiar rozmiarowi nie równy. Pepco wydaje mi się, że ma zaniżona rozmiarówkę bo zawsze kupowałam rozmiar większy.
Ja po świętach chyba 5 kg grubsza [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam się po świętach :) wszystkie z prezentow zadowolone ? :)

Ja dziś na morfologie poszłam, później jedna ręka prowadziłam wozek a druga trzymałam parasol bo leje jak z cebra. Jeszcze synek marudek bo pod folią jeździć nie lubi i śpiący już był więc myślałam że wyjdę z siebie :/ ale już padł na drzemkę więc sobie trochę odsapne ;)

Ja dzidziusiowi z ubranek czy kosmetyków jeszcze nic nie kupilam. Nie wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka więc czekam :) jedynie wozek już zamówiłam bo była mega promocja i zamiast 3000zl dalam 1600 :p

Ja sprzatam bo w Swieta nie sprzatalam i prania sie nazbierało i kurzu:)

Ja wozka jeszcze nie mam ale sie rozgladam:)
A u nas w Zakopanem nie ma sniegu masakra a pelbo turystow na sylwka :) spedzamy go w domu moze znajomi wpadna wiec cos przyrządzić musze:) ja to pewno zaraz po 00.00 pojde spac bo mam spanie straszne:)

Ja dziś na morfologie poszłam, później jedna ręka prowadziłam wozek a druga trzymałam parasol bo leje jak z cebra. Jeszcze synek marudek bo pod folią jeździć nie lubi i śpiący już był więc myślałam że wyjdę z siebie :/ ale już padł na drzemkę więc sobie trochę odsapne ;)

Ja dzidziusiowi z ubranek czy kosmetyków jeszcze nic nie kupilam. Nie wiem czy będzie chłopczyk czy dziewczynka więc czekam :) jedynie wozek już zamówiłam bo była mega promocja i zamiast 3000zl dalam 1600 :p
Ooo jaki wózek i gdzie takie promocje?;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama

no kosmetyki chyba mozesz kupowac niezaleznie od plci, bo raczej na kosmetyki do makijazu w przypadku coreczki jeszcze za wczesnie ;)

super okazja z wozkiem, ja ciagle sie zastanawiam czy nowy czy uzywany i jaki w ogole chce....

Do góry