reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U nas bardzo na ucho pomagało naświetlanie lampa Bioptron. Jak nie masz to można innymi sposobami wygrzewać. Potem jak tylko cięcie bolało ucho to naswietlalismy i ból ustępował.

reklama
Ja biorę magnez i nospe nawet po 3 razy ale nic to nie daje... z dzieckiem wszystko ok 340 g szczęścia [emoji4] czekam na wizytę u swojego lekarza bo to było bez badania żadnego, tylko usg i tyle

Zdjęcia z usg wrzuciłem w odpowiednim wątku

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam to samo z brzuchem. Nie wiem czy to skurcze, raczej nie bo jak czytam skurcze mijają po ok minucie A mnie trzyma takie napięcie non stop. W sumie jak chodzę to to czuje bo jak leżę jest ok. Biorę magnez ale za wiele nie pomaga. Słyszałam że aż 6 tabletek dziennie powinno się w takich momentach brać ale ja też nie chce sama na własną rękę przesadzić.w czwartek mam gina to go zapytam skąd to,czy szyjka ok... ech
....

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja zazylam nospe ze względu na to ze w nocy budzą mnie te skurcze, w 1 ciazy tak nie mialam a te napinanie sie i twardnienie brzucha mam od 2 tyg..:\ gin powiedzial ze to normalne.. Ale lepiej sprawdzic:) daj znac co i jak:)

Jetkaaa, o uchu miałam ci napisać i zapomniałam ostatnio. Moja córcia miała kilka razy. Grunt to leki - krople do nosa i do ucha. Plus właściwe wycieranie nosa. Jak synek ducha mocno zatykają jedna dziurkę. Jak dmucha dwie na raz to wsio z nosa wduchuje do ucha. I poszukaj laryngologa. Pediatra nie zawsze wie co zapisać i jak leczyć skutecznie.
Właśnie powiem Ci ze jestem w szoku bo syn nie ma kataru ani kaszlu... Wypadl mu ochydny czop z ucha. Kropli do ucha nie ma tylko do oczu weszlo zapalenie tych kanalikow i antybiotyk w zawiesinie. Noi oczywiście paracetamol, i oslone. Nie wiem czy mi siedzi wszysko w zatokach bo nie ma kataru a pediatra mowila ze musial miec katar a nic nie mial..

Zobaczymy jutro jaki będzie czy antybiotyk dziala bo jezeli tak bede spokojna, a jezeli nadal bedzie mial rope w oczkach i czerwone to pojade prywatnie do laryngologa albo wezwe go do siebie.. Bo jednak antybiotyk nie dziala odrazu przy pierwszej dawce.. Mama mowila mi zeby robić mu tez oklad z wody z soli tzn zagotować wode i sol i przykladac taki sam efekt daje jak plokanie gardla woda z sola.

Ja zazylam nospe ze względu na to ze w nocy budzą mnie te skurcze, w 1 ciazy tak nie mialam a te napinanie sie i twardnienie brzucha mam od 2 tyg..:\ gin powiedzial ze to normalne.. Ale lepiej sprawdzic:) daj znac co i jak:)
Ja tez mam nie raz te uczycie ciagniecie w brzuchu czy bole podbrzusza ale podobno to wszystko to powiększanie się macicy.
Jak wyglądają skurcze ? Bo ja nawet nie wiem

Skurcze... No właśnie z tego co czytam to łapią i ustępują i wtedy może skracać się szyjka dlatego troszkę sie zmartwilam czy może to napięcie brzucha to to... Ale liczę że jednak nie stąd czekam do czwartku na wizyte. Właśnie wstałam i dalej mam takie napięcie brzucha.. czyli trzyma cały czas. W poniedziałek miałam usg ale tam to tylko dzidzia oglądali. No trochę się uspokoilma że nie tylko ja tak mam i skoro tyle osób poleca nospe i magnez to może to właśnie normalne..
Fajnie że majówki są aktywne na forum,jak przeglądam kwietniowki to jeden post na dzień,a dziewczyny z marca to raz na kilka dni ktoś napisze...ciekawe czy z czasem to się tak dzieje..Mam nadzieję że tu będziecie do końca aktywne i po porodzie też pochwalicie się swoimi dzieciaczkami:D

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Serdec z tymi skurczami to chyba różnie ... ja miałam dopiero te porodowe po oxy więc nie bardzo nawet wiem o czym mówicie ... brzuch mi się napina gdy się denerwuje i pobolewa mnie cały prawy bok ale to z nerwów więc nic mądrego nie podpowiem.

Co do częstotliwości pisania na forum to zależy tylko od nas :) moje dziecko ma rok I osiem miesięcy a na marcowkach2016 jest ruch jak w ulu :p spada na weekendy i w porze obiadu ale dzieje się ... dzieje ;) tutaj jeszcze może nie czujemy się tak zzyte. Część dziewczyn z tego co piszecie przeszła na fb. Mi ta forma nie odpowiada. Gdyby tak było nie wchodzilabym na forum tylko poszukala kogoś na fb :p

reklama
Dziewczyny często też zakładają wątki zamknięte, dlatego się nie udzielają ( pewnie Kwietniówki i marcówki tak zrobiły )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry