reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U nas bardzo na ucho pomagało naświetlanie lampa Bioptron. Jak nie masz to można innymi sposobami wygrzewać. Potem jak tylko cięcie bolało ucho to naswietlalismy i ból ustępował.

reklama
Ja biorę magnez i nospe nawet po 3 razy ale nic to nie daje... z dzieckiem wszystko ok 340 g szczęścia [emoji4] czekam na wizytę u swojego lekarza bo to było bez badania żadnego, tylko usg i tyle

Zdjęcia z usg wrzuciłem w odpowiednim wątku

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam to samo z brzuchem. Nie wiem czy to skurcze, raczej nie bo jak czytam skurcze mijają po ok minucie A mnie trzyma takie napięcie non stop. W sumie jak chodzę to to czuje bo jak leżę jest ok. Biorę magnez ale za wiele nie pomaga. Słyszałam że aż 6 tabletek dziennie powinno się w takich momentach brać ale ja też nie chce sama na własną rękę przesadzić.w czwartek mam gina to go zapytam skąd to,czy szyjka ok... ech
....

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja zazylam nospe ze względu na to ze w nocy budzą mnie te skurcze, w 1 ciazy tak nie mialam a te napinanie sie i twardnienie brzucha mam od 2 tyg..:\ gin powiedzial ze to normalne.. Ale lepiej sprawdzic:) daj znac co i jak:)

Jetkaaa, o uchu miałam ci napisać i zapomniałam ostatnio. Moja córcia miała kilka razy. Grunt to leki - krople do nosa i do ucha. Plus właściwe wycieranie nosa. Jak synek ducha mocno zatykają jedna dziurkę. Jak dmucha dwie na raz to wsio z nosa wduchuje do ucha. I poszukaj laryngologa. Pediatra nie zawsze wie co zapisać i jak leczyć skutecznie.
Właśnie powiem Ci ze jestem w szoku bo syn nie ma kataru ani kaszlu... Wypadl mu ochydny czop z ucha. Kropli do ucha nie ma tylko do oczu weszlo zapalenie tych kanalikow i antybiotyk w zawiesinie. Noi oczywiście paracetamol, i oslone. Nie wiem czy mi siedzi wszysko w zatokach bo nie ma kataru a pediatra mowila ze musial miec katar a nic nie mial..

Zobaczymy jutro jaki będzie czy antybiotyk dziala bo jezeli tak bede spokojna, a jezeli nadal bedzie mial rope w oczkach i czerwone to pojade prywatnie do laryngologa albo wezwe go do siebie.. Bo jednak antybiotyk nie dziala odrazu przy pierwszej dawce.. Mama mowila mi zeby robić mu tez oklad z wody z soli tzn zagotować wode i sol i przykladac taki sam efekt daje jak plokanie gardla woda z sola.

Ja zazylam nospe ze względu na to ze w nocy budzą mnie te skurcze, w 1 ciazy tak nie mialam a te napinanie sie i twardnienie brzucha mam od 2 tyg..:\ gin powiedzial ze to normalne.. Ale lepiej sprawdzic:) daj znac co i jak:)
Ja tez mam nie raz te uczycie ciagniecie w brzuchu czy bole podbrzusza ale podobno to wszystko to powiększanie się macicy.
Jak wyglądają skurcze ? Bo ja nawet nie wiem

Skurcze... No właśnie z tego co czytam to łapią i ustępują i wtedy może skracać się szyjka dlatego troszkę sie zmartwilam czy może to napięcie brzucha to to... Ale liczę że jednak nie stąd czekam do czwartku na wizyte. Właśnie wstałam i dalej mam takie napięcie brzucha.. czyli trzyma cały czas. W poniedziałek miałam usg ale tam to tylko dzidzia oglądali. No trochę się uspokoilma że nie tylko ja tak mam i skoro tyle osób poleca nospe i magnez to może to właśnie normalne..
Fajnie że majówki są aktywne na forum,jak przeglądam kwietniowki to jeden post na dzień,a dziewczyny z marca to raz na kilka dni ktoś napisze...ciekawe czy z czasem to się tak dzieje..Mam nadzieję że tu będziecie do końca aktywne i po porodzie też pochwalicie się swoimi dzieciaczkami:D

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Serdec z tymi skurczami to chyba różnie ... ja miałam dopiero te porodowe po oxy więc nie bardzo nawet wiem o czym mówicie ... brzuch mi się napina gdy się denerwuje i pobolewa mnie cały prawy bok ale to z nerwów więc nic mądrego nie podpowiem.

Co do częstotliwości pisania na forum to zależy tylko od nas :) moje dziecko ma rok I osiem miesięcy a na marcowkach2016 jest ruch jak w ulu :p spada na weekendy i w porze obiadu ale dzieje się ... dzieje ;) tutaj jeszcze może nie czujemy się tak zzyte. Część dziewczyn z tego co piszecie przeszła na fb. Mi ta forma nie odpowiada. Gdyby tak było nie wchodzilabym na forum tylko poszukala kogoś na fb :p

reklama
Dziewczyny często też zakładają wątki zamknięte, dlatego się nie udzielają ( pewnie Kwietniówki i marcówki tak zrobiły )

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry