reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny musze sie wygadac, bo z tego stresu wszystko mi z rak leci... dzwonili dzis z pracy, kiede wpadne w odwiedziny ( czytaj chcemy wiedziec kiedy przyjdziesz i powiesz ze wracasz). Jestem na macierzynskim, i juz wtedy jak powiedzialam ze w ciazy jestem juz bylo biadolenie, kto moje obowiazki przejmie, a to a tamto i juz nawet jak urodzilam byly tel, jak zrobic to czy tamto...
I teraz jak sobie ponysle ze w przyszlym tyg musze isc i zakomunikowac im ze jeszcze nie wracam, to poprostu mam dosc na sama mysl o tym:no: ...
Na pocieszenie w poniedzialek mam wizyte i zobacze co u dzidzi, ale to i tak nie zmienia faktu, ze ta rozmowa siebiznesowa denerwuje strasznie:unsure::unsure:
A dodatkowo, Zuzka ma trzydniowke i jeszcze zabki chyba jej ida...pelen komplet:hmm::hmm:
Mozemy tes zrobic linka do takiej tabelki w gmail i tak wpisywac dane dot. naszych dzidzisow, z dzieczynami z kwietniowek tak mialysmy i do tej pory prowadzimy:happy: fajna sprawa taki podglad
Najważniejsze jest Twoje zdrowie. Każdy myśli o swoich sprawach i nie interesuje go innej osoby życie więc nie przejmuj się pracą. Chcą dla siebie dobrze i tyle. Bądź pewna siebie i nie martw się tym co oni od Ciebie oczekują.jestes na l4 i nie mają prawa naciskać na powrót. Ja od kilku dni się znów boję o dzidzia. Mam wieczorem napięty brzuch, biorę magnezu ale to raczej nie pomaga. Czytam w necie to dziewczyny straszą przedwczesnym porodem..;( także oszczędzaj się.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ale tu się cicho robi. Tak jak kiedyś nie można było nadgonic z czytaniem stron tak teraz praktycznie nie ma co czytać :(

3jgxskjosc311c31.png

@MoniaMat, @tysia123, jak wizyty??
ANusia90, nie przejmuj się pracą.. teraz najważniejsza Jesteś Ty i dzidzia [emoji6]
@MB91, trzymam kciuki żebyście jutro wyszli ! [emoji110]️@Gosika88, dokładnie! Aż dziwnie.. jak byłam w pierwsze ciąży to nie potrafiłam forum nadrobić, a nasze majówki jakoś nie chcą się udzielać..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@MB91 wiem ze leżenie to masakra ale od poniedzialku tez leze... nie wiem co się dzieje, mam skurcze ale jak stoję, chodzę... boli mnie też brzuch... wydaje mi się ze na przrpowiadajace są zbyt mocne... do mojego lekarza we wtorek, do tej pory się oszczędzam

@aNusia nie przejmuj się praca... muszą dać radę a Ty musisz im dać to do zrozumienia ze mają Cię nie nekac w tym czasie... ważnym dla Ciebie

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po wizycie. Wszystko ok. Będzie synek :) mąż jest dziś najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Kolejna wizyta w okolicach 22 TC.

Praca i reakcja na ciążę się nie przejmuj. Wiem, wiem łatwo mówić. Ale ja kiedyś musiałam powiedzieć że jestem w ciąży tuż po tym jak mnie zatrudnili..... To była mega stresująca rozmowa. Dziecko najważniejsze. Na tym się skup. Zdrówka dla corci.

MB jak lekarze każą leżeć to leżysz. Myślisz że w domu będziesz śmigać wszędzie? Naprawdę można sobie i dziecku biedy narobić. Wiem że leżenie fajne nie jest. Przerabiałam to. Ból bioder i nóg mnie dobijał. Ale jak pomyślałam że córcia może się urodzić za wcześnie to byłam w stanie wiele wytrzymać

Na skurcze, twardnienie brzucha jak magnez nie wystarcza bierzcie no spe.

Dlatego potulnie leżę. Ale mam i dobre wieści bo się uspokaja już wszystko i normuje, jutro zatem USG i do domku. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Chyba duzo dziewczyn przestało sie udzielac tutaj.. Kilku brakuje:\ mnie strasznie twardnieje ten brzuch masakra jakas:\ jem magnez 4tabl. Mam nadzieje ze za kilka dni przejdzie:\
Nadal walcze z zapaleniem ucha i oka synka:\ koszmar!

Gratuluje synka!:)

Chyba duzo dziewczyn przestało sie udzielac tutaj.. Kilku brakuje:\ mnie strasznie twardnieje ten brzuch masakra jakas:\ jem magnez 4tabl. Mam nadzieje ze za kilka dni przejdzie:\
Nadal walcze z zapaleniem ucha i oka synka:\ koszmar!

Gratuluje synka!:)
Ja mam to samo z brzuchem. Nie wiem czy to skurcze, raczej nie bo jak czytam skurcze mijają po ok minucie A mnie trzyma takie napięcie non stop. W sumie jak chodzę to to czuje bo jak leżę jest ok. Biorę magnez ale za wiele nie pomaga. Słyszałam że aż 6 tabletek dziennie powinno się w takich momentach brać ale ja też nie chce sama na własną rękę przesadzić.w czwartek mam gina to go zapytam skąd to,czy szyjka ok... ech
....

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ja po wizycie. Wszystko ok. Będzie synek :) mąż jest dziś najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Kolejna wizyta w okolicach 22 TC.

Praca i reakcja na ciążę się nie przejmuj. Wiem, wiem łatwo mówić. Ale ja kiedyś musiałam powiedzieć że jestem w ciąży tuż po tym jak mnie zatrudnili..... To była mega stresująca rozmowa. Dziecko najważniejsze. Na tym się skup. Zdrówka dla corci.

MB jak lekarze każą leżeć to leżysz. Myślisz że w domu będziesz śmigać wszędzie? Naprawdę można sobie i dziecku biedy narobić. Wiem że leżenie fajne nie jest. Przerabiałam to. Ból bioder i nóg mnie dobijał. Ale jak pomyślałam że córcia może się urodzić za wcześnie to byłam w stanie wiele wytrzymać

Na skurcze, twardnienie brzucha jak magnez nie wystarcza bierzcie no spe.

Gratulacje !!![emoji3][emoji3][emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jetkaaa, o uchu miałam ci napisać i zapomniałam ostatnio. Moja córcia miała kilka razy. Grunt to leki - krople do nosa i do ucha. Plus właściwe wycieranie nosa. Jak synek ducha mocno zatykają jedna dziurkę. Jak dmucha dwie na raz to wsio z nosa wduchuje do ucha. I poszukaj laryngologa. Pediatra nie zawsze wie co zapisać i jak leczyć skutecznie.

Do góry