reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Powinnaś skonsultować to z lekarzem, nospa i magnez nie mają zadania przeciwbólowego, tylko mają uspokoić macicę, żeby się nie rozchulała, wyciszyć tendencję do skurczy i twardnienia, co w efekcie może doprowadzić do poronienia lub przedwczesnego porodu. Żeby nospa zaszkodziła, musiałabyś ją przedawkowywać przez jakiś czas. Ja miałam właśnie ten problem w poprzedniej ciąży (doszły różowe plemienia) i długo brałam nospę. Dziecko zdrowe.

Silny ból z kolei powoduje wyrzut adrenaliny, co w konsekwencji może doprowadzić do podniesienia ciśnienia i odklejenia łożyska. A to już dramat.

Kobieta w ciąży ma sporo możliwości leczenia lub łagodzenia problemów zdrowotnych, trzeba tylko prowadzić je z lekarzem. Trudno przez 9 miesięcy być absolutnie zdrową lub nie przyjmować niczego w razie W.
Hmmm skonsultować z lekarzem mieszkam za granicą i oni ciąży do 12 tyg nie uważają jeżeli coś się dzieje przed 12 tyg to ich to nie interesuje bo według lekarzy nie jest to Jeszcze dziecko i jak kobieta straci ciążę mówia że tak musialo być wiem że to straszne dlatego ja planuje i tak jechać do prywatnego ginekologa za 2 tyg żeby już było widać bicie serca i odtazu zapytam o magnez i nospe ale te bóle są znosne jak narazie więc chyba będzie dobrze :rolleyes:

reklama
Ja dziś odczułam pierwszy raz objawy ciąży. Rano wyszłam w dobrym nastroju. W pracy przez godzinę płakałam, nie mogąc się zupełnie uspokoić, a teraz jak już wydawało mi się, że jest ok to mam poczucie niewygody. Siedzieć mi źle, stać źle, chodzić też. Jest okropnie. Nie chcę takich dni.

O no spie wiem ze niby powoduje problem z napieciem miesniowym u dzieci. U noworodkow. U nas nic takiego nie bylo. Za to znam dziewczyny ktore no spy nie braly a dzieci problem z napieciem maja. Takze ta zaleznosc jak dla mjie jest watpliwa.
Ja nie brałam, a córka z mega obniżonym napięciem, przez które miała mniej punktów apgar. I nadal z tym problem, a od tego inne problemy.
Napięcie słabe lub wzmożone może się wziąć z wielu różnych przyczyn.

Ja dzis byłam w szpitalu. Pierwsze wszytko dobrze. Serduszko biło. Tylko według USG ciąża młodsza o 2 tyg.

Po 2 godzinach juz byl telefon ze szpitala krwi ze hormony nie są dobre. Ze za niskie i mam przyjechać po receptę na lek podtrztmujacy ciaze. Ehhh :(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis byłam w szpitalu. Pierwsze wszytko dobrze. Serduszko biło. Tylko według USG ciąża młodsza o 2 tyg.

Po 2 godzinach juz byl telefon ze szpitala krwi ze hormony nie są dobre. Ze za niskie i mam przyjechać po receptę na lek podtrztmujacy ciaze. Ehhh :(

Dobrze, że zdiagnozowano i włączono leczenie- głowa do góry

Głowa do góry będzie ok. Też biorę leki na podtrzymanie ciąży do tego euthyrox i zastrzyki w brzuch, także jest co robić ;)

Dobrze, że szybko was zdiagnozowali i zaczęli działać !! Bedzie dobrze [emoji8] ważne, że serduszko bije !!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli @Fabimama przeczucia miałaś dobre ale tym razem dostaniesz leki. To bardzo dobrze wróży :)
Mamy na majówkach trochę mam z problemami ale maj, to dobry miesiąc, miesiąc cudów, wierzę w to i Wy uwierzcie :)

Hej, dziewczyny. Ja też wczoraj miałam wizytę, ale jakoś mi wyleciało z głowy żeby napisać. Jest pęcherzyk 10.23 mm, na razie bez zarodka, ale to dopiero 5t3d, więc chyba ok...?
No i torbiel na jajniku, może się wchłonie, ale muszę trochę uważać.

Napisane na TRT-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zazwyczaj w irlandii. Nie uznają ciazy do 12 tyg. Ale ze jestem juz po poronieniu to mam tak jak by większe wsparcie. Dostalam lek crinone 8% żel. Ponoć najlepszy lek na irlandzkim rynku. Wchłania sie szybciej niz globulki stad jest tez szybsza reakcja. Ale cena leku powala... Kuracja na 1 tydzień 95 euro. Ale czego sie nie robi dla dziecka.

Do góry