reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Podawanie znieczulenia jest bolesne? W ogóle ono ma sens jak już zacznie się poród?

3jgxskjosc311c31.png

@MB91, a to Twoja pierwsza ciąża? Ja 18.12 mam prenatalne wiec jak nie u mojej ginekolog to może na prenatalnych się dowiem [emoji6] ja też po wizycie byłam tak ciekawa, że chciałam prywatnie gdzieś iść ale teraz mi przeszło i poczekam grzecznie [emoji12] przy synku wiedziałam już w 15 tygodniu
@Gosika88, ja niestety nie wiem bo nie miałam znieczulenia - nie było w ogóle w szpitalu gdzie rodziłam.. nie wiem jak po 5 latach.. może coś się zmieniło

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A ja myślałam, że nacięcie, szycie i lewatywa to standard [emoji12] wszystko to miałam plus oksytocyna bo wody odeszły w nocy, a skurczy nie było [emoji53]

Ja też nie wiem kogo noszę w brzuszku.. ale wszyscy mówią mi, że chłopak i zaczęłam w to wierzyć[emoji12]
Mój syn ma mało niebieskich rzeczy ja lubię szarości [emoji6] siostra urodzi córeczkę w kwietniu i też jakoś na róż się u niej nie zanosi bo średnio lubi ten kolor [emoji6]
Kiedy masz wizytę? Ja dopiero 14.12 wtedy będzie równo 20 tydzień

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

Nie, to prlowska pamiątka z ustroju, gdy kobiety rodziły leżąc cały poród na łóżku a ojciec stał pod oknem szpitala.

Przy drugim porodzie nikt mnie nie golił, nie miałam lewatywy a rodzić mogłam na głowie :laugh2: W sali był półmrok, na porodówce cisza (nie licząc moich jęków :p) i nie byłam nacinana. Nie zgodziłabym się na narzucanie czegokolwiek. Mamy XXI wiek.

Podanie znieczulenia boli (nie zawsze, różnie boli). Nie można się ruszać, także w czasie skurczu. Czasem po zzo są problemy z kręgosłupem. Czasem znieczulenie nie działa w ogóle, czasem znieczula tylko pół ciała. Nierzadko wydłuża poród, nie czuć skurczy partych, to ingerencja medyczna jak każda inna. Są choroby, które wykluczają podanie zzo.

@MB91, a to Twoja pierwsza ciąża? Ja 18.12 mam prenatalne wiec jak nie u mojej ginekolog to może na prenatalnych się dowiem [emoji6] ja też po wizycie byłam tak ciekawa, że chciałam prywatnie gdzieś iść ale teraz mi przeszło i poczekam grzecznie [emoji12] przy synku wiedziałam już w 15 tygodniu
@Gosika88, ja niestety nie wiem bo nie miałam znieczulenia - nie było w ogóle w szpitalu gdzie rodziłam.. nie wiem jak po 5 latach.. może coś się zmieniło

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@basia89 druga. Niestety w pierwszej miałam poronienie wstrzymane i to był dopiero hardcore - nie dość, że dostałam oksytocynę to jeszcze nic nie puściło i po 8 godzinach zdecydowali, że się nade mną zlitują i wzięli mnie do zabiegowego.
Ale nie ma co - było minęło ;) Tym razem będzie Okey [emoji844][emoji3]

@Gosika88 niestety też nie mam pojęcia. Ale ja chyba się zdecyduje na znieczulenie [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A idziesz na 4D? Kiedy masz wizytę? :)

Za 2 tyg mam zwykla wizyte u mojego gin i jak nie powie mi nic to za 3 tyg bym szla na 4 d:) u nas nie trzeba czekac tylko nawet w tym samym dniu gdy zadzwoni sie przyjmuja Cię tylko ciezko mi znaleźć dobrego gin z dobrym usg bo w końcu nie chce zaplacic by usłyszeć ze ma stare usg czy cos

Lekko przysnelam syn mnie obudził bo o coś pytał czuje się jakaś zdechła ciężko mi na żołądku i dziś mi się chce bardzo pić mogła bym pić i pić i nie czuję że ugasilam pragnienie.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

@basia89 druga. Niestety w pierwszej miałam poronienie wstrzymane i to był dopiero hardcore - nie dość, że dostałam oksytocynę to jeszcze nic nie puściło i po 8 godzinach zdecydowali, że się nade mną zlitują i wzięli mnie do zabiegowego.
Ale nie ma co - było minęło ;) Tym razem będzie Okey [emoji844][emoji3]

@Gosika88 niestety też nie mam pojęcia. Ale ja chyba się zdecyduje na znieczulenie [emoji5]

O kurczę.. przykro mi, straszne to musiało byc [emoji27] a w którym tygodniu Cię to spotkało?

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

U nas w szpitali przed porodem podposuje sie dokumenty gdzie jest zgodna na.naciecie, na lewatywe itp. Lewattwa nie jest straszna. Wole to niz potem zapaskudzic pol porodowki. Nacinana bylam. Nic nie czulam a zszywac I tak mnie musieli bo corka rozerwala.mi szyjke macicy dodatkowo. Widzialam za to dziewczyne ktora nie zgodzila sie na naciecie I pekla az do odbytu. Dwa dni po porrodzie ledwo chodzila. Potem.moga byc problemu. Np z wyproznianiem itp. Takze ja naciecia bym nie demonizowala. O ile jest uzasadnione to naprawde lepsze niz pekniecie.

Co do blizny to nie wiem. Nigdy jej nie czulam poki co.

reklama
I nas znieczulenie dostepne tylko 7-16 jak jest anastezjoloh. W nocy nie ma szans wiec ja sie nie nastawiam bo znajac Ycie I tak nie trafie z porodem :)

Do góry