reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Powracam z relacją. Jest Ok - zdjęcie wkleiłem w wątku o wizytach.
Napisałam tez referat w wątku o wózkach

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Płeć potwierdzona? [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

reklama
Hope przepraszam, że Cię straszę ale 2 tygodnie czekania do lekarza przy takim TSH to zdecydowanie za długo. Tu trzeba włączyć tyroksynę natychmiast. W ciąży kontroluje się tarczycę co 2-6 tygodni (zależy od szkoły - mnie z moim hashimoto kazała robić hormony co 2 tyg) właśnie po to żeby natychmiast reagować. Przy tak ewidentnym wyniku nawet ginekolog powinien Ci zapisać wstępnie leki, a jak nie to idź prywatnie - na to akurat warto wydać.
Przed wizytą na pewno FT3 i FT4 i tak jak dziewczyny pisały dobrze byłoby Anty-TPO i Anty-TG

Hope przepraszam, że Cię straszę ale 2 tygodnie czekania do lekarza przy takim TSH to zdecydowanie za długo. Tu trzeba włączyć tyroksynę natychmiast. W ciąży kontroluje się tarczycę co 2-6 tygodni (zależy od szkoły - mnie z moim hashimoto kazała robić hormony co 2 tyg) właśnie po to żeby natychmiast reagować. Przy tak ewidentnym wyniku nawet ginekolog powinien Ci zapisać wstępnie leki, a jak nie to idź prywatnie - na to akurat warto wydać.
Przed wizytą na pewno FT3 i FT4 i tak jak dziewczyny pisały dobrze byłoby Anty-TPO i Anty-TG

Ginekolog akurat najmniej się przejął, mam skonsultować się z endokrynologiem do następnej wizyty, czyli na przestrzeni miesiąca. Endokrynolog właśnie prywatnie ma taki termin, na nfz w ogóle nie mamy w mieście. Będę jutro dzwoniła do poradni w mieście wojewódzkim, może znajdzie się termin zgodnie z ustawą za życiem.
Ale dziękuję za informacje :)

Ginekolog akurat najmniej się przejął, mam skonsultować się z endokrynologiem do następnej wizyty, czyli na przestrzeni miesiąca. Endokrynolog właśnie prywatnie ma taki termin, na nfz w ogóle nie mamy w mieście. Będę jutro dzwoniła do poradni w mieście wojewódzkim, może znajdzie się termin zgodnie z ustawą za życiem.
Ale dziękuję za informacje :)

Wiem przez co przechodzisz. Ja sie doprosic nie moglam o leczenie tarczycy. Lekarz pierwszego kontaktu powiedzial ze powinnam dostac leki a ginekolog stwierdzil ze jest ok. Moj wynik caly czas rosl. I jak kiedys odebralam wyniki to o malo sie nie przewrocilam. Stwierdzilam ze ide prywatnie. Endokrynolog mi wytlumaczyl ze wazne jest zeby przyjmowac leki przed 20 tygodniem ciazy. Potem wytwarza sie tarczyca i moze byc juz pozamiatane.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry

z rana już byłam z wizyta w laboratorium.
Mój cukier poszybował przez noc. Nie mam pojęcia po czym ani przez co.
Do do tarczycy @Hope to ja od wczoraj mam prykas na minimalna dawkę leku na obniżenie. Tsh u mnie 2,5.
Jeszcze nie doszłam do apteki.

Pytanie czy w ciąży można grać w kręgle ?? chyba się nie zdecyduje będę kibicować

Płeć potwierdzona? [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

@basia89 - Nie zapytałam o płeć [emoji4]

Dzień dobry

z rana już byłam z wizyta w laboratorium.
Mój cukier poszybował przez noc. Nie mam pojęcia po czym ani przez co.
Do do tarczycy @Hope to ja od wczoraj mam prykas na minimalna dawkę leku na obniżenie. Tsh u mnie 2,5.
Jeszcze nie doszłam do apteki.

Pytanie czy w ciąży można grać w kręgle ?? chyba się nie zdecyduje będę kibicować

@basia89 - Nie zapytałam o płeć [emoji4]

Wybieraj lekkie kule i baw się dobrze :)

Krew I mocz co miesiac. Cukier tylko raz na poczatku I potem krzywa ok 21 tc. Tsh tylko raz. Ale nie ma zadnych problemow. Cukier czasem w domu mierze ze wzgl na cukrzyce w poprzedniej ciazy.

reklama
Do góry