reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Heh, wiecie co, jednak coś w tym jest, że każda kolejna ciąża to wiekszy dystans. Przy pierwszej ciąży wszystko było gotowe grubo przed porodem, w drugiej kupiliśmy co trzeba w dniu porodu (M kupował) a teraz może nawet nie kupię przewijaka tylko od razu patrzę, czy będę mogła przewijać na narożniku :-D
Podobnie z badaniami. Zabiorę M na usg genetyczne, połówkowe i koniec.
U mnie sytuacja też podobna jestem w trzeciej ciąży z pierwszym dzieckiem wszystko na tip top z drugim dzieckiem praktycznie nic nie kupiliśmy bo też jest chłopiec i mieliśmy praktycznie wszystko teraz zobaczymy jak to będzie ale czuje że będzie trzeci chłopak :-) :)

reklama
U mnie sytuacja też podobna jestem w trzeciej ciąży z pierwszym dzieckiem wszystko na tip top z drugim dzieckiem praktycznie nic nie kupiliśmy bo też jest chłopiec i mieliśmy praktycznie wszystko teraz zobaczymy jak to będzie ale czuje że będzie trzeci chłopak :-) :)
Co jedynie to będziemy musieli zainwestować w jakiś podwójny wózek bo mały ma rok :)

Ja przy synku tez mialam takie przeczucie =) ze bedzie muj wymarzony chlopus=)

zem3j44j4b8qvg9a.png

ta z tych panikujących "majówek" czekających na pierwsze dziecko to będę na pewno ja ;)
fajnie, że większość z Was ma już dzieci, przyda się taki głos uspokojenia i zdrowego rozsądku :)

A ja i w pierwszej i drugiej ciazy szykowalam wszystko. Zakupy w drugiejbyly mniejsze bo druga corka ale pora roku inna wiec sporo rzeczy brakowalo. Maz na wizyty ze mna nie chodzil bo umawialam sie jak on byl w pracy, tak bylo mi wygodniej.
Teraz juz sie nie moge docEkac zeby dla malucha szykowac wszystko :)

Swoja droga, przewijaka nigdy nie mialam i nie zamierzam :)

Jak bede miec drugiego chlopca to mam praktycznie wszystko w domu juz.. Jak dziewczynka to troszke gorzej..
Lozeczko jest, przewijak, jakieś ubranka tez sie znajda a nad programowo nawet monitor oddechu i niania elektroniczna.. Wozek sie troche popsuł bo nie ma hamulcow ale jeszcze na gwarancji jest.. ;)
Tylko zastanawiam sie czy kupowac starszemu dostawke do wozka czy podwojny wózek szukac (bedzie mial dwa lata i 5msc)

Jak bede miec drugiego chlopca to mam praktycznie wszystko w domu juz.. Jak dziewczynka to troszke gorzej..
Lozeczko jest, przewijak, jakieś ubranka tez sie znajda a nad programowo nawet monitor oddechu i niania elektroniczna.. Wozek sie troche popsuł bo nie ma hamulcow ale jeszcze na gwarancji jest.. ;)
Tylko zastanawiam sie czy kupowac starszemu dostawke do wozka czy podwojny wózek szukac (bedzie mial dwa lata i 5msc)
Hmm ciężka decyzja moj mały będzie miał rok i 10 miesięcy ale ja kupuje wozek podwójny bo będę musiała odwozic starszego synka lat 5 do szkoły więc muszę ogarniać 3 dzieci tak naprawdę mamy dostawke ale dla mnie to trochę ciężko się pcha mam 1.55 cm wzrostu i waze 44 kg więc po takim spacerze czuje się jak po ostrej siłowni :)

reklama
Moj ma teraz 2,5roku i od pol roku wcale nie jezdzi wozkiem. Myslisz że twoj bedzie leniuszkowac???

zem3j44j4b8qvg9a.png

Do góry