reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry.
Jak się dzisiaj czujecie?
Ja mam dzień prasowania[emoji846]zaległości z kilku tygodni.

Moje dziecko mega charakterne. Od zawsze po swojemu, na opak ale ogólnie bardzo pozytywnie. Słowo klucz w naszym wychowaniu to konsekwencja.
Nie znam niegrzecznych dzieci. Tylko maja braki w edukacji albo są chore [emoji854]

Tez miałam pokój ze straszą siostra i tak się działo ze rodzice zdecydowali się nas rozdzielić. Siostra trenowała sztuki walki [emoji854]

Mój syn wymyślił w weekend ze musi być w końcu pierwszy w przedszkolu - pani daje naklejkę dla pierwszego. Dzisiaj pobudka o brzasku i koło 7 byliśmy. Pierwsi [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
My dzis w domu rano 2h przytulalam wc a juz myslalam ze mi wymioty odpuscily wiec nie dalam rady jechac z mlodym do szkoly wiec puki co leze i dochodze do siebie

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja aktualnie pod kroplówką :)

3jgxskjosc311c31.png

Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja już po wizycie. Maluch ma 5cm i wszystko z nim w porządku. Kamień z serca bo ja co wizytę jestem zestresowana..
U mnie jak co wizyta problem z ciśnieniem.. nie potrafię mierzyć w przychodni bo zawsze mam wysokie.. tłumaczyłam, że w poprzedniej ciąży też miałam i mierzyłam ciśnienie po prostu w domu przed wizyta i zawsze było ok ale mimo wszystko spędziłam pół godziny u położnej i 3 razy mi mierzyła...
Mam pytanie do dziewczyn będących na l4.. moja gin dała mi dziś zwolnienie ale powiedziała, że musi mnie uprzedzić, że ZUS lubi sprawdzać i dwóm pacjentkom cofnięto l4 i nie przyznano pieniędzy bo z ciążą było wszystko ok i nie było wskazań do zwolnienia. Ja dostałam ze względu na złe samopoczucie i kontrole ciśnienia ( mam zalecone mierzenie codziennie..) ale trochę mnie tym przestraszyła.. miałyście podobna sytuacje??

Wracając będę obok niego przejeżdżała więc żaden problem coś sobie zamówić ;) mam nadzieję, że mąż będzie mi pomagał w obowiązkach domowych, bo on z tych, którzy mało się rwa do takiej pracy, choć lubi gotować i wychodzi mu to naprawdę dobrze.

3jgxskjosc311c31.png

Gosiu kochana w poprzedniej ciąży miałam przodujące łożysko. Niestety nocne akcje powtarzały się u mnie kilkukrotnie. Żywa krew. BrUch miałam wtedy twardy. Leżałam do około 5 miesiąca. Zakaz jazdy autem. Leżeć i wstawać jak trzeba. Właściwie to najlepiej tylko do toalety- to były zalecenia lekarza. Nie chce cię straszyć , ale mąż musi się zaangażować [emoji846]ja leżałam plackiem. Zero domowych robot, nawet gotowania.
Tak się boje ze znowu będę miała to w tej ciąży i dlatego tez tak długo czekalismy na kolejna ciąże.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosika88 dobrze, że jest lepiej :)

Ja miałam osobny pokój, też się żarłam z 7 lat młodszą siostrą jak byłyśmy młodsze - teraz dopiero jest fajnie :)
Na razie mamy jeden pokój dla dzieci - zobaczymy co to będzie - śniła mi się dziewczynka ostatnio, ale człowiek po chorej ciąży pragnie tylko zdrowego maluszka - mój mąż będzie zachwycony cokolwiek wyjdzie :p Już od razu po ślubie gadał o dzieciach, ja dojrzałam do nich dopiero później, ale on też jest starszy 4 lata :)

Z własnego doświadczenia pracując w szkole z oddziałami integracyjnymi mogę stwierdzić, że niestety jednak widać po dzieciach co wynoszą z domu - te zdrowe i te z orzeczeniami :) Znam dużo fajnych autystyków - wiadomo, że są nadpobudliwi, ale każdy na swój sposób :) Najgorzej jak dziecko jest wulgarne i roszczeniowe ech to czasami ręce opadają..

Czesc dziewczyny:) ja to chyba zaraz musze jechac do lekarza z moim synem .. Przyszedl do mnie rano oglada bajke i drapie sie ściągam mu piżamie i na plecach i nogach ma wysypke jak by szkarlatyna.. Normalnie jak nie narzyczony angine to maly tez i teraz to.. Ciągle cos.. Omg!

Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja już po wizycie. Maluch ma 5cm i wszystko z nim w porządku. Kamień z serca bo ja co wizytę jestem zestresowana..
U mnie jak co wizyta problem z ciśnieniem.. nie potrafię mierzyć w przychodni bo zawsze mam wysokie.. tłumaczyłam, że w poprzedniej ciąży też miałam i mierzyłam ciśnienie po prostu w domu przed wizyta i zawsze było ok ale mimo wszystko spędziłam pół godziny u położnej i 3 razy mi mierzyła...
Mam pytanie do dziewczyn będących na l4.. moja gin dała mi dziś zwolnienie ale powiedziała, że musi mnie uprzedzić, że ZUS lubi sprawdzać i dwóm pacjentkom cofnięto l4 i nie przyznano pieniędzy bo z ciążą było wszystko ok i nie było wskazań do zwolnienia. Ja dostałam ze względu na złe samopoczucie i kontrole ciśnienia ( mam zalecone mierzenie codziennie..) ale trochę mnie tym przestraszyła.. miałyście podobna sytuacje??

Tez mnie piguła straszyła ze sa kontrole z ZUS. Nie jest trudno udowodnić ze są zalecenia do l4. Nie słyszałam o cofnięciu świadczeń. Będę się martwić jak będzie problem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basia, mojego zwolnienia nikt nie kwestionowal. Ja mialam najpierw z uwagi na plamienia, a potem z uwagi na charakter pracy. Szczerze, to nie slyszalam o czyms takim i nie chce mi sie wierzyc, zeby ZUS kwestonowal zalecenia lekarza w przypadku kobiety w ciazy. Za duze ryzyko. Gratuluje udanej wizyty:)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

@natkape oj tak, nauczyciele są w stanie dużo o naszych dzieciach powiedzieć. Kto ile czasu spędza z dziećmi, czy czyta się książki, czy poświęca się czas- a nawet co robi się w weekendy.
Przykład z przedszkola kiedy to nauczycielka zaznaczyła, że nie wnika w to co robi się w weekendy, ale bardzo prosi by dzieci w poniedziałek nie stukały się kubeczkami :-D.

reklama
@KasiaRo, dokładnie ale Ty miałaś wskazania plamienia - ciąża zagrożona a jej chodzi o to, że do mojej ciąży nie ma zaleceń.. chciałam ze względu na za duży natłok pracy na mojej głowie i stres..
@Kasiales, zreszta masz racje. Po co stresować się na zapas. Jak mnie wezmą na komisje, a zmierza ciśnienie to chyba mi nie cofną nic [emoji23]

Do góry