reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@natkape no właśnie i tu jest taka historia, że pewnie gdybym zapłaciła za operacje byłaby od razu. Z drugiej strony patrząc, nawet dobrze się składa bo nowe dziecko do czasu operacji będzie miało rok, co znacznie ułatwi organizacje wszystkiego. (operacja jest w Gdańsku, a my mieszkamy w Szczecinie).

Naprotechnologia no prosze was..... a jak dziewczyna ma niedrizne jajowody? Facet kilka plemnikow na krzyz? Wrogi sluz? I takie przyklady mozna by mnozyc..... my na szczescie zalapalismy sie w ostatniej chwili na finansiwanie ivf z programu ministerstwa zdrowia ale I tak za same leki, tez refundowane zaplacilismy ponad 2500 ....

@tysia123 no wlasnie to paranoja jest, że odebrało się ludziom realną możliwość zajścia w ciążę, w zamian proponując coś takiego. No, ale lud jest szczęśliwy i zadowolony z ich rządów.

Czytam i niestety tez nie mam dobrych doświadczeń z NFZ. W 2010 po kolejnym poronieniu zdecydowalismy się na wyjazd. Tylko ze względu na poziom świadczonych usług medycznych. Młodych ludzi zazwyczaj nie stać na drogie badania, a co dopiero leczenie niepłodności. Pamietam wizytę w gamecie w 2010 roku jak zapytałam lekarza ile kosztuje komplet badań które rozpisał. Wyszło Ok 4000 pln a o lekach nie było mowy. Oczywiście żadnego nie było refundowanego. Ważne ze cześć z was miała szanse spotkać lekarzy z powołania i wykorzystać składki z NFZ.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak to jest z ta przeziernoscia karkowa? Ja mialam teraz w 11tc 2 dni to badane u dziecka i wyszlo 1,7 czy ta przeziernosc jeszcze moze sie powiekszyc? Zapomnialam spytac mojego lekarza

Dziewczyny a jak to jest z ta przeziernoscia karkowa? Ja mialam teraz w 11tc 2 dni to badane u dziecka i wyszlo 1,7 czy ta przeziernosc jeszcze moze sie powiekszyc? Zapomnialam spytac mojego lekarza

Ja nie wiem czy rosnie, ale zrobilas badanie w zalecanym terminie i 1.7 to jak najbardziej prawidlowy wynik, takze nie mam co sobie zaprzatac glowy i sie stresowac;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Ja nie wiem czy rosnie, ale zrobilas badanie w zalecanym terminie i 1.7 to jak najbardziej prawidlowy wynik, takze nie mam co sobie zaprzatac glowy i sie stresowac;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Dzieki za odpowiedz ale siedze na internecie rozne rzeczy tu pisza na ten temat i tak zaczelam myslec o tym. Lekarz mi mowil ze to dobry wynik ale o to powiekszenie sie boje czy moze sie jeszcze powiekszyc:(

Dzieki za odpowiedz ale siedze na internecie rozne rzeczy tu pisza na ten temat i tak zaczelam myslec o tym. Lekarz mi mowil ze to dobry wynik ale o to powiekszenie sie boje czy moze sie jeszcze powiekszyc:(

Serio, nie zadreczaj sie. Miedzy 11 a koncem 13 tyg ma byc do 3. Ja bylam poprzednio jakos pod koniec 12 tyg i przeziernosc wyszla 2,9... czyli na granicy. Ale nikt nie uwazal, ze to cos niepokojacego, ani moj gin, ani lekarz, ktory wykonywal badanie.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
Do góry