reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@natkape no właśnie i tu jest taka historia, że pewnie gdybym zapłaciła za operacje byłaby od razu. Z drugiej strony patrząc, nawet dobrze się składa bo nowe dziecko do czasu operacji będzie miało rok, co znacznie ułatwi organizacje wszystkiego. (operacja jest w Gdańsku, a my mieszkamy w Szczecinie).

Naprotechnologia no prosze was..... a jak dziewczyna ma niedrizne jajowody? Facet kilka plemnikow na krzyz? Wrogi sluz? I takie przyklady mozna by mnozyc..... my na szczescie zalapalismy sie w ostatniej chwili na finansiwanie ivf z programu ministerstwa zdrowia ale I tak za same leki, tez refundowane zaplacilismy ponad 2500 ....

@tysia123 no wlasnie to paranoja jest, że odebrało się ludziom realną możliwość zajścia w ciążę, w zamian proponując coś takiego. No, ale lud jest szczęśliwy i zadowolony z ich rządów.

Czytam i niestety tez nie mam dobrych doświadczeń z NFZ. W 2010 po kolejnym poronieniu zdecydowalismy się na wyjazd. Tylko ze względu na poziom świadczonych usług medycznych. Młodych ludzi zazwyczaj nie stać na drogie badania, a co dopiero leczenie niepłodności. Pamietam wizytę w gamecie w 2010 roku jak zapytałam lekarza ile kosztuje komplet badań które rozpisał. Wyszło Ok 4000 pln a o lekach nie było mowy. Oczywiście żadnego nie było refundowanego. Ważne ze cześć z was miała szanse spotkać lekarzy z powołania i wykorzystać składki z NFZ.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak to jest z ta przeziernoscia karkowa? Ja mialam teraz w 11tc 2 dni to badane u dziecka i wyszlo 1,7 czy ta przeziernosc jeszcze moze sie powiekszyc? Zapomnialam spytac mojego lekarza

Dziewczyny a jak to jest z ta przeziernoscia karkowa? Ja mialam teraz w 11tc 2 dni to badane u dziecka i wyszlo 1,7 czy ta przeziernosc jeszcze moze sie powiekszyc? Zapomnialam spytac mojego lekarza

Ja nie wiem czy rosnie, ale zrobilas badanie w zalecanym terminie i 1.7 to jak najbardziej prawidlowy wynik, takze nie mam co sobie zaprzatac glowy i sie stresowac;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

Ja nie wiem czy rosnie, ale zrobilas badanie w zalecanym terminie i 1.7 to jak najbardziej prawidlowy wynik, takze nie mam co sobie zaprzatac glowy i sie stresowac;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png
Dzieki za odpowiedz ale siedze na internecie rozne rzeczy tu pisza na ten temat i tak zaczelam myslec o tym. Lekarz mi mowil ze to dobry wynik ale o to powiekszenie sie boje czy moze sie jeszcze powiekszyc:(

Dzieki za odpowiedz ale siedze na internecie rozne rzeczy tu pisza na ten temat i tak zaczelam myslec o tym. Lekarz mi mowil ze to dobry wynik ale o to powiekszenie sie boje czy moze sie jeszcze powiekszyc:(

Serio, nie zadreczaj sie. Miedzy 11 a koncem 13 tyg ma byc do 3. Ja bylam poprzednio jakos pod koniec 12 tyg i przeziernosc wyszla 2,9... czyli na granicy. Ale nikt nie uwazal, ze to cos niepokojacego, ani moj gin, ani lekarz, ktory wykonywal badanie.

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

reklama
Do góry