reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
tak tylko pielęgniarka mówiła mi że wyniki zobacze dopiero na kolejnej wizycie czyli 7 listopada. Więc co jak coś będzie nie tak?
Dziś przekręcę do mojej położnej i może już coś będzie wiedziała...
Zadzwoń, wyniki powinnaś dostać wcześniej, żeby właśnie móc zareagować jak są nieprawidłowe (np. z tym TSH, moim zdaniem powinna była też wtedy sprawdzić Ci glukozę, żeby wiedzieć jaka jest sytuacja).
Ja dziś idę do mojego, ale na cytologię, bo ginka powiedziała mi, że jak przychodzi kobieta w ciąży na pierwszą wizytę to ona najpierw zaczyna od USG, więc nie ma już potem warunków na cytologię ;)

Zadzwoń, wyniki powinnaś dostać wcześniej, żeby właśnie móc zareagować jak są nieprawidłowe (np. z tym TSH, moim zdaniem powinna była też wtedy sprawdzić Ci glukozę, żeby wiedzieć jaka jest sytuacja).
Ja dziś idę do mojego, ale na cytologię, bo ginka powiedziała mi, że jak przychodzi kobieta w ciąży na pierwszą wizytę to ona najpierw zaczyna od USG, więc nie ma już potem warunków na cytologię ;)
Właśnie zapytam jej czy juz są a jak nie to kiedy mogę ją "zaatakować " po wyniki [emoji38]
I jakby nie daj Boże było źle TSH to może dostane skierowanie do endokrynologa ale wierzę że wszystko będzie dobrze skoro od 8 lat mam spokój od tarczycy [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Właśnie zapytam jej czy juz są a jak nie to kiedy mogę ją "zaatakować " po wyniki [emoji38]
I jakby nie daj Boże było źle TSH to może dostane skierowanie do endokrynologa ale wierzę że wszystko będzie dobrze skoro od 8 lat mam spokój od tarczycy [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
Ja też pierwszociążowa panikara - tarczycy nie badałam nigdy bo jakoś nie miałam powodów, więc oczywiście się naczytałam o tym jak to z tarczycą w ciąży źle i zanim dostałam wyniki to już byłam pewna, że mam niedoczynność a najlepiej to jednocześnie nadczynność, Hashimoto i co tam jeszcze tarczycowego można mieć :-D TSH wyszło mi 1,37

Kobiety w ciąży powinny mieć odcięty dostęp do większości internetu moim zdaniem ;)

U mnie samopoczucie ok. Staram sie nie dzwigac I sie oszczedzac co przy roczym dziecku jest prawie niewykonalne.... jutro jade zrobic badania, wizyta za tydzien ale ocYwiscie caly czas sie martwie czy wszystko ok. Zwlaszcza czy ra kosmowka sie nie odkleila bardziej. Niby gin kazal sie nie przejmowac bi tylko minimalny slad byl no ale ja juz mam czarne wizje....

reklama
Głupie pytanie, ale co tam, babie w ciąży wolno :D
a jak to jest po prenatalnych? w sensie dostaje się jakieś wyniki takie w miarę czytelne dla pacjenta? czy potem się umawia na wizytę do tego ginekologa żeby to jakoś objaśnił? czy przy USG na bieżąco mówi?
[ja mam tak, że 6.11 mam badania krwi i USG (tam gdzie ja chodzę samo usg kosztuje 300, pakiet 390, więc stwierdziłam, że biorę wszystko) i na wyniki krwi czeka się do 10 dni roboczych....]

Do góry