reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

A leczyłyście już jakoś konkretnie czy jeszcze nic?
Lekarz przepisał monural o ile dobrze pamiętam to tak to się nazywa. 18 zł jedna saszetka ;p

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Dobrywieczor:)

Ja dzis jestem po pierwszej wizycie:) dzidzius ma ponad 12 mm i wyglada, ze ciaza wg usg taka sama jak wg om. Czyli poki co termin na 26 maja (moj gin za wiazacy uwaza termin z usg genetycznego). Dostalam skierowania na badania i mam przyjsc za 3 tyg.

Co do siusiania, najlepiej siusiac z wlozonym tamponem. A umyc sie trzeba baaardzo dokladnie i osuszyc czystym, nieuzywanyn wczesniej recznikiem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Bralam luteine do 17 tyg w poprzedniej ciazy i jak wyszly mi bakterie w moczu, to gin absolutnie nie wspominala, ze to moze byc z tego powodu. Natychmiast kazala powtarzac badanie po jeszcze lepszym podmyciu sie i dzwonic do niej z wynikami.

Bralam luteine do 17 tyg w poprzedniej ciazy i jak wyszly mi bakterie w moczu, to gin absolutnie nie wspominala, ze to moze byc z tego powodu. Natychmiast kazala powtarzac badanie po jeszcze lepszym podmyciu sie i dzwonic do niej z wynikami.

Nie wiem, piszę tylko co mój gin mówił mi w tej i w poprzedniej ciąży przy reszcie wzorcowych wyników, że coś tam może się przedostać, ale specjalistą nie jestem... W każdym razie też jakieś tam bakterie miałam ale nic mi nie przepisał... Przy nast badaniu dokładniej dopilnuję kwestii higienicznych i zobaczymy :)

Nie wiem, piszę tylko co mój gin mówił mi w tej i w poprzedniej ciąży przy reszcie wzorcowych wyników, że coś tam może się przedostać, ale specjalistą nie jestem... W każdym razie też jakieś tam bakterie miałam ale nic mi nie przepisał... Przy nast badaniu dokładniej dopilnuję kwestii higienicznych i zobaczymy :)

A ja pisze co moj mowil;) ja tez medycyny nie studiowalam;))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Bakterie w moczu to u mie w ciazy norma. Pamietajcie zeby solidnie sie umuc z mydlem przed robieniem siku do sloiczka bo inaczej probka jest zanieczyszczona.

Moj gin przy cukrE 99 zlecilby krzywa cukrowa.... ale co lekarz to inne podjescie jak wychodza graniczne wartosci. Przyjmuje siie ze w ciazy cukier na czczo max 90'

Siostra napisała mi teraz to samo.. miała bakterie w pierwszym wyniku, a teraz wzięła prysznic, osuszyła się ręcznikiem i dopiero wtedy oddała mocz do pojemnika i bakterii brak. Będę pamiętać na przyszłość [emoji6]
A co do glukozy to poczekam tydzień do wizyty, a do tego czasu zmienię trochę nawyki żywieniowe..

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5h7kpck7.png

Do góry