reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja czuję tylko mdlosci i ten metaliczny posmak w ustach..koszmar. jeszcze się denerwuje jak tu przyszłej teściowej powiedzieć o ciąży... juz widzę te jej nerwy ze mamy 4 dzieci a jeszcze 5 nam się zachciało...

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

reklama
Ja dziś prawie pierwszy raz wyladowalam przy kibelku. Masakra. Ile nas jeszcze to będzie męczyć? [emoji4] niby to końcówka 2 miesiąca...

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Ja jak dobrze liczę to wczoraj skonczylam 2 miesiąc i juz sie cieszyłam bo od kilku dni bylo dobrze a dzis znowu :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczynki!

@klaslaw1987 , nie wiedziałam, że masz już 4 dzieci :) z piątym będzie już wspaniała załoga!

A ja martwię się ogromnie, bo wczoraj wieczorem cukier miałam w okolicach 200 (!), dodałam sobie jednostki insuliny i dość szybko spadł, jednak martwi mnie to bardzo... Wizyta dopiero za tydzień, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

Ja czuję tylko mdlosci i ten metaliczny posmak w ustach..koszmar. jeszcze się denerwuje jak tu przyszłej teściowej powiedzieć o ciąży... juz widzę te jej nerwy ze mamy 4 dzieci a jeszcze 5 nam się zachciało...

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
Myślę, że dobrze Cię rozumiem. Fakt faktem nie mamy jeszcze dzieci, ale moi rodzice stoją na stanowisku, że to jeszcze nie jest czas i też mam stresa przed powiedzeniem im...

oar8csqv0ui6juo3.png

Cześć dziewczynki!

@klaslaw1987 , nie wiedziałam, że masz już 4 dzieci :) z piątym będzie już wspaniała załoga!

A ja martwię się ogromnie, bo wczoraj wieczorem cukier miałam w okolicach 200 (!), dodałam sobie jednostki insuliny i dość szybko spadł, jednak martwi mnie to bardzo... Wizyta dopiero za tydzień, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.
4 dzieci ma mój facet z poprzedniego małżeństwa. W ciąży jestem z naszym pierwszym wspólnym [emoji4]

Myślę, że dobrze Cię rozumiem. Fakt faktem nie mamy jeszcze dzieci, ale moi rodzice stoją na stanowisku, że to jeszcze nie jest czas i też mam stresa przed powiedzeniem im...

oar8csqv0ui6juo3.png

U mnie to już pora bo 30tka stuknela ale samo to ze juz widzę jej gadki ze sobie nie damy rady itp bo dwójka z czwórki jest wyjątkowo nieznośna i nikogo nie słucha. I nie wiemy jak jej to powiedziec

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Ja już w pociągu. Mdłości lekkie są ale do wytrzymania.
A ja jestem bardzo przyjemnie zaskoczona reakcją mojej i męża rodziny. Tzn. po mojej to się nawet spodziewałam - szał radości i w ogóle (okazało się że mój tata to nawet martwił się że przez moje problemy zdrowotne nie będziemy mogli mieć więcej dzieci), ale myślałam że teściowie zareagują bardziej sceptycznie - w stylu acha dobrze, ale teraz to już macie poważne obowiązki itd. a tu też szczera radość.:-) :) Nie spodziewałam się bo jak kiedyś wspominaliśmy że chcielibyśmy trzecie to miałam wrażenie że byli dość sceptyczni choć skomentowali tylko żebyśmy nie mieli jako piątych bliźniaków :-p (przydarzyło się to bratu mojego męża).

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
To wasze zycie rozumiem stres mysle ze tesciowa pomarudzi i jej przejdzie

Cześć dziewczynki!

Może zjadłaś coś co zawierało zbyt dużo cukru ?
A w ogóle nie wiem czy powinnaś zwiększać sobie sama jednostki insuliny chyba że z zalecenia lekarza w razie zbyt wysokiego cukru. Cukier nie może za szybko spaść tylko powoli i stopniowo sam się unormuje.

Mi w poprzednich ciazach też zdarzały się takie cukry ale podawałam sobie taką dawkę insuliny jaka zalecał lekarz i było ok.

Ja dzisiaj spać nie mogłam tak mnie kręgosłup boli i cycki że wariuje... A nie powiem że mam małe tylko duże piersi a teraz to już wogole urosły ciekawe co to będzie za parę miesięcy masakra.

Jutro wizyta u ginka ciekawe jak wyszly moje badania TSH i test obciążenia glukozą mam nadzieję że nie będę znowu bawić się w zastrzyki.

reklama
Witam nowe majóweczki :)

U mnie właściwie same kobiety pracują i wszystkie pytają kiedy drugie dziecko i zachęcają tylko dwie panie pracujące ze mną w pokoju będą niezadowolone.. z jeden strony chyba chciałabym już w domu zostać bo za dużo na mojej głowie, a ja jestem typem osoby, która za bardzo się wszystkim przejmuje, a z drugiej strony nikt nie zna programu na którym pracuję i chcąc nie chcąc muszę kogoś przeszkolić..

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dskwa1kwc.png
ja mam właśnie podobnie - niby wszystkie koleżanki z pracy mnie pytają kiedy kiedy, ale nikt nie ogarnia tego co ja robię, jak idę na urlop to moja praca się kumuluje, szef pytał kiedyś nawet kumpel niechętnych do nauki co będzie jak np złamałabym nogę, a one, że będą miały dyżury żeby mnie przywozić do pracy :p

Fakt, że pracuję przy komputerze, pracę mam w miarę spokojną (no wiadomo, że czasami bywa nerwowo, no życie), chciałabym pracować jakoś do marca, jeśli zdrowie pozwoli, no chyba, że maleństwo będzie wymagało innego traktowania to wiadomo
Witaj! Gratuluje bliźniąt ! [emoji6] @KOTEK będzie miała bliźniaki i też z końca maja także fajnie się złożyło [emoji3]

Serio? To zobaczę jutro czy coś się przesunie..[emoji53]

Ja właśnie wcinam kolację. Chleb z chudą szyneczką i ogórek kiszony [emoji7] odkąd jestem w ciąży to uwielbiam kiszone ogórki, a kapustę mogłabym z wiaderka całą wsunąć [emoji23]
Rano lecę na badanie krwi i trochę się boję bo ja bez śniadania nie potrafię z domu wyjsć [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dskwa1kwc.png
ja zawsze lubilam ogorki kiszone, ale teraz to moglabym je jesc absolutnie do wszystkiego :D

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie martw się tym. Jesteście dorosłymi ludźmi i to Wasza sprawa, a zdanie teściowej jest na jakimś milionowym miejscu w ważności w tym temacie ;)

Do góry