reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja pierwsza wizytę miałam prywatnie ale teraz juz będę chodzic na NFZ. Poszłam prywatnie bo do mojej ginekolog nie było tak szybko terminu i mam dopiero na 17.10

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
Ja tez pierwsza miałam prywatnie a teraz na nfz. Ale myślę że jeszcze podejde na jakąś prywatna żeby podejrzeć malucha.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja prywatnie, ale mam po prostu pakiet medyczny w pracy. Generalnie jestem zdrowa, pracuję tu 9 lat i nigdy nie miałam L4, z pakietu med korzystałam w sumie głównie do przeglądu u gina co jakiś czas, więc niech się na coś w końcu przyda ;)

@efwka83 a jak często chodzisz do endo ?

Ja na razie mam dawkę 25 ale tsh nie miałam zrobionego od maja jakoś tylko ze miałam też chwilowa przerwę i biorę go spowrotem 2 miesiąc ..

Dziś powrót do pracy po 2tygodniowym lenistwie :frown: nie wiem jak się odnajde szczególnie że odpowiadam za sporo rzeczy .. A tak bardzo chciałabym schować się w kącik i przetrwać ten dzień ...
Miałam tak wczoraj, a co gorsza miałam w weekend konferencję wyjazdową, wykłady całe dnie i dziś jestem tak śpiąca, że mogłabym zasnąć za biurkiem :eek:
Mi znowu włącza się agresja... normalnie wszystkich bym rozszarpala [emoji38]

Ja w sumie wszystkich nie, jakoś najbardziej się to koncentruje na mężu niestety ;)

czesc dziewczyny
w koncu sie wyspalam i od razu wiecej sily i checi.

Ja biore paracetamol 100 g w celu rozrzedzenia krwi i lepszych przeplywow miedzy mna a dzieckiem.
Wstalam i wiem na co mam ochote - na obiad bedzie gulasz z kasza gryczana

tez chcialam zrezygnowac z prywatnego ale mam zaufanie do tego lekarza i padla dezycja ze bede raz w miesiacu chodzic do prywatnego na zmiane z nfz
pokazalam temu z nfz karte ciazy i nie byl zachwycomy ze taka moja decyzja :) trudno

ktoras z was myslala o tescie nifty ?

Ja sie nad testami bede zastanawiac jesli cos.nie tak na usg wyjdzie.

U nnie gin tylko prywatnie. W sumie to sie nie dziwie ze lekarze bie sa zachwyceni prowadzeniem ciazy u dwoch lekarzy. Bo co jesli zalecenia sa rozne? Z drugiej strony jeden lekarz moze cos przeoczyc. I badz tu madry. Tak czy inaczej ja trzymam sie mojegoo gina i nigdzie wiecej sie nie wybieram. Chyba ze sam mm e wysle.

Co zrobic z dzisiejszym dniem....

Mi znowu włącza się agresja... normalnie wszystkich bym rozszarpala [emoji38]

Mam to samo ! Aż czasem jest mi wstyd bo normalnie tak się nie zachowuje [emoji849] do syna miałam tyle cierpliwości, a teraz...
A malucha tez idę podejrzeć w środę [emoji6] nie wytrzymałabym 5 tygodni.. dlatego zapisałam się na samo usg [emoji3]

@tysia123 u mnie dziś ostatki ładnej jesiennej pogody mają być, więc po pracy planuję iść do schroniska zająć się "moimi" psami. W ogóle ostatnio po 4 godzinach spacerów z nimi byłam tak zmęczona, że jak tylko przyjechałam do domu to musiałam iść spać. Strasznie mi smutno, wygląda na to, że będę musiała zrezygnować z wolontariatu wcześniej niż myślałam :sad: choć jeszcze się łudzę, że może jak dobiję do 2 trymestu to tam podobno jest jakiś skok energii, wyczekuję go z utęsknieniem ;)

Mam to samo ! Aż czasem jest mi wstyd bo normalnie tak się nie zachowuje [emoji849] do syna miałam tyle cierpliwości, a teraz...
A malucha tez idę podejrzeć w środę [emoji6] nie wytrzymałabym 5 tygodni.. dlatego zapisałam się na samo usg [emoji3]

Ja też tak miałam. Aż sie dzieciaki dziwią co ze mną jest a nie mogę im narazie powiedzieć...

reklama
Ja do ginekologa tylko prywatnie.. Poszłam do niego z polecenia, jest godny zaufania i jest również w szpitalu gdzie będę rodzic. Niestety u mnie na NFZ nie ma dobrych ginekologów. Poza tym na NFZ sprzęt też mają kiepski. Co prawda w ciągu miesiąca miałam już 3 wizyty u ginekologa i za 10dni mam znowu, bo zwolnienie mi się skończy. Myślę,że później będą dłuższe przerwy między wizytami, aczkolwiek w pierwszym trymestrze dla własnego spokoju cieszą mnie te wizyty,bo wiem że wszystko jest dobrze z dzieciątkiem :)

Do góry