reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Ja pierwsza wizytę miałam prywatnie ale teraz juz będę chodzic na NFZ. Poszłam prywatnie bo do mojej ginekolog nie było tak szybko terminu i mam dopiero na 17.10

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
Ja tez pierwsza miałam prywatnie a teraz na nfz. Ale myślę że jeszcze podejde na jakąś prywatna żeby podejrzeć malucha.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja prywatnie, ale mam po prostu pakiet medyczny w pracy. Generalnie jestem zdrowa, pracuję tu 9 lat i nigdy nie miałam L4, z pakietu med korzystałam w sumie głównie do przeglądu u gina co jakiś czas, więc niech się na coś w końcu przyda ;)

@efwka83 a jak często chodzisz do endo ?

Ja na razie mam dawkę 25 ale tsh nie miałam zrobionego od maja jakoś tylko ze miałam też chwilowa przerwę i biorę go spowrotem 2 miesiąc ..

Dziś powrót do pracy po 2tygodniowym lenistwie :frown: nie wiem jak się odnajde szczególnie że odpowiadam za sporo rzeczy .. A tak bardzo chciałabym schować się w kącik i przetrwać ten dzień ...
Miałam tak wczoraj, a co gorsza miałam w weekend konferencję wyjazdową, wykłady całe dnie i dziś jestem tak śpiąca, że mogłabym zasnąć za biurkiem :eek:
Mi znowu włącza się agresja... normalnie wszystkich bym rozszarpala [emoji38]

Ja w sumie wszystkich nie, jakoś najbardziej się to koncentruje na mężu niestety ;)

czesc dziewczyny
w koncu sie wyspalam i od razu wiecej sily i checi.

Ja biore paracetamol 100 g w celu rozrzedzenia krwi i lepszych przeplywow miedzy mna a dzieckiem.
Wstalam i wiem na co mam ochote - na obiad bedzie gulasz z kasza gryczana

tez chcialam zrezygnowac z prywatnego ale mam zaufanie do tego lekarza i padla dezycja ze bede raz w miesiacu chodzic do prywatnego na zmiane z nfz
pokazalam temu z nfz karte ciazy i nie byl zachwycomy ze taka moja decyzja :) trudno

ktoras z was myslala o tescie nifty ?

Ja sie nad testami bede zastanawiac jesli cos.nie tak na usg wyjdzie.

U nnie gin tylko prywatnie. W sumie to sie nie dziwie ze lekarze bie sa zachwyceni prowadzeniem ciazy u dwoch lekarzy. Bo co jesli zalecenia sa rozne? Z drugiej strony jeden lekarz moze cos przeoczyc. I badz tu madry. Tak czy inaczej ja trzymam sie mojegoo gina i nigdzie wiecej sie nie wybieram. Chyba ze sam mm e wysle.

Co zrobic z dzisiejszym dniem....

Mi znowu włącza się agresja... normalnie wszystkich bym rozszarpala [emoji38]

Mam to samo ! Aż czasem jest mi wstyd bo normalnie tak się nie zachowuje [emoji849] do syna miałam tyle cierpliwości, a teraz...
A malucha tez idę podejrzeć w środę [emoji6] nie wytrzymałabym 5 tygodni.. dlatego zapisałam się na samo usg [emoji3]

@tysia123 u mnie dziś ostatki ładnej jesiennej pogody mają być, więc po pracy planuję iść do schroniska zająć się "moimi" psami. W ogóle ostatnio po 4 godzinach spacerów z nimi byłam tak zmęczona, że jak tylko przyjechałam do domu to musiałam iść spać. Strasznie mi smutno, wygląda na to, że będę musiała zrezygnować z wolontariatu wcześniej niż myślałam :sad: choć jeszcze się łudzę, że może jak dobiję do 2 trymestu to tam podobno jest jakiś skok energii, wyczekuję go z utęsknieniem ;)

Mam to samo ! Aż czasem jest mi wstyd bo normalnie tak się nie zachowuje [emoji849] do syna miałam tyle cierpliwości, a teraz...
A malucha tez idę podejrzeć w środę [emoji6] nie wytrzymałabym 5 tygodni.. dlatego zapisałam się na samo usg [emoji3]

Ja też tak miałam. Aż sie dzieciaki dziwią co ze mną jest a nie mogę im narazie powiedzieć...

reklama
Ja do ginekologa tylko prywatnie.. Poszłam do niego z polecenia, jest godny zaufania i jest również w szpitalu gdzie będę rodzic. Niestety u mnie na NFZ nie ma dobrych ginekologów. Poza tym na NFZ sprzęt też mają kiepski. Co prawda w ciągu miesiąca miałam już 3 wizyty u ginekologa i za 10dni mam znowu, bo zwolnienie mi się skończy. Myślę,że później będą dłuższe przerwy między wizytami, aczkolwiek w pierwszym trymestrze dla własnego spokoju cieszą mnie te wizyty,bo wiem że wszystko jest dobrze z dzieciątkiem :)

Do góry