reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja biore lertox 125.. Silna dawka i tez zaczynam przybierac na wadze ale nie za duzo ponieważ malo co jem:\ lekarka przepisala mi jodid 200 i zastanawiam sie czy go jeść ponieważ rozne sa opinie o tym leku:(
Na co są te leki? Na tarczyce? Ja biorę euthyrox ale u mnie to początek ciąży jestem dopiero przed wizytą i badaniami. Zobaczymy jak wyjdą to się okaże czy dawka dobra czy trzeba podnosić

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem w 6t4d :) myslisz?naczytalam głupot sie ze jak kobiecie znikaja objawy moze oznaczac ze poronila .. Jestem straszna panikara:l 1 juz poronilam i sie boje...
Mi gin mówił, że to normalne i oznacza, że organizm przyzwyczaił się do ciąży

3jgxskjosc311c31.png

Mi gin mówił, że to normalne i oznacza, że organizm przyzwyczaił się do ciąży

3jgxskjosc311c31.png
Aa rozumiem super dzieki:) to straszne dziwne bylo w jeden dzien bylam pol przytomna a dzis normalnie jadlam wszytsko..:) oki nie będę sie przejmowac ze dobrze sie czuje hehe:) a 1 wizyte mam dopiero 3.10 i jakos tak czlowiek sie nakrecal...czy wszystko jest ok sprawdzalam przez badanie krwi beta Hcg

Na co są te leki? Na tarczyce? Ja biorę euthyrox ale u mnie to początek ciąży jestem dopiero przed wizytą i badaniami. Zobaczymy jak wyjdą to się okaże czy dawka dobra czy trzeba podnosić

Tak to na niedoczynność tarczycy sa.. Ja tez z 25mg weszlam na 125mg bo mam zle wyniki tarczycy gdyz na poaczatku mialam nadczynność ktora spowodowala tachykardie serce ale na szczęście mam juz niedoczynność ale tachykardia zostala.. I dlatego jak bedzie wszysko ok z dzidzia bede miala Cc

Rozumiem. Ja dzięki lekom miałam tsh 1.0. Biorę teraz 50 mg euthyrox 5 razy i 2 razy 75.

Ja te leki miałam wprowadzone przed staraniami o dziecko. Dopiero jak tarczyca się unormowala rozpoczęliśmy starania. Nie wiem jak teraz bo nie robiłam jeszcze badań. U mnie dopiero 5tc+2. Na razie dobrze. Z objawów u mnie tylko bóle brzucha ale to wiadomo macica się rozciąga. Dzisiaj taka słabsza jestem i teoche piersi tkliwe.

Ja te leki miałam wprowadzone przed staraniami o dziecko. Dopiero jak tarczyca się unormowala rozpoczęliśmy starania. Nie wiem jak teraz bo nie robiłam jeszcze badań. U mnie dopiero 5tc+2. Na razie dobrze. Z objawów u mnie tylko bóle brzucha ale to wiadomo macica się rozciąga. Dzisiaj taka słabsza jestem i teoche piersi tkliwe.

Dlugo sie staraliscie? Tak to normalne objawy:) bylas juz na usg?:) brzuszek tez mnie czasem zaboli ..

Aż całe 2 miesiace :) z Kuba było tak samo. W 2 cyklu zaszłam w ciążę. Jeszcze nie byłam. Chyba w czwartek wizyta. Czekam na potwierdzenie

reklama
Aż całe 2 miesiace :) z Kuba było tak samo. W 2 cyklu zaszłam w ciążę. Jeszcze nie byłam. Chyba w czwartek wizyta. Czekam na potwierdzenie

Hehe to tak samo jak ja:) ja mam w wtorek i wydaje sie ze oszaleje... Tak bardzo bym chciała uslyszec bicie serduszka.. W tedy bym napewno nie panikowala az tak:) daj znac jak będziesz po wizycie :)

Do góry