reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Jeju trójki to są nasze pierwsze zeby które wyszły 😉 wyglądał jak wampir hehe . U nas rok temu też było na okrągło chorowanie starszak przynosił nam rewelacje z przedszkola ale wkoncu znalazłam na to sposób trochę drogi... ale z drugiej strony tyle samo wydawałam pieniędzy w aptece. Bo ciągle katar kaszel. Typowo naturalne suplementy witaminy ... i skończyło się. Wczoraj pierwszy raz przychodnie odwiedziłam na szczepienie mój lekarz myslal jak nas zobaczył ze przychodnie zmieniliśmy hehe a my poprostu tylko zdrowi jesteśmy 😊😊 ;)

Hej dziewczyny. Nie mam pojęcia dlaczego nie otrzymuje powiadomień jak się coś dzieje tutaj na forum. 😏 Dzisiaj weszłam zupełnie przypadkiem i sporo postów do nadrobienia..

Co do ząbków my mamy 1,2 i 4.. 3 brak jak narazie 🤷🏻‍♀️

Boże popłakałam się jak zobaczyłam posty od Anetki 😭 @Jetkaa jak się trzymasz kochana? Moc uścisków i siły dla Ciebie byś mogła przez to wszystko przejść 😘😘😘 Ja pierdole, to życie jest mega niesprawiedliwe 😢

Dziewczyny macie już trójki, ciężko nam idą?
Czy Wasze dzieci też tak chorują, u mnie jedna przez drugą na zmianę, kaszel, gardło, katar i tak w kółko. Jedną skończy druga zaczyna.

Jetkaa czekamy na wieści?
Moja nie choruje wcale, ale nie chodzi narazie do żłobka. Do tej pory od kuzynostwa złapała bostonkę i jelitówkę. Miała też 2x katar i to nie żaden uciążliwy. I tyle w temacie chorób. Ząbkowanie też bezobjawowo.

Krzyśkowi brakuje 5 i dolnych 3. U nas permanentny katar. Okazało się, że ma ogromny przerost migdałka gardłowego i katar pewnie alergiczny. Dostał steryd i antyhistaminowe na 3mce. Jak się migdał nie zmniejszy to trzeba ciąć, bo 95% jamy nosowej zajmuje :/ na razie po tygodniu leczenia jest z katarem poprawa. Poza tym okaz zdrowia, nic zakaźnego, infekcyjnego nie miał do tej pory.

U nas idą trójki chyba bo grzebie sobie w buzi i języczkiem coś czuje. Katar był i kaszel, tych Bostonek wszystkich się strasznie boje, bo to podobno bardzo męczące dla dziecka.

Jeju trójki to są nasze pierwsze zeby które wyszły [emoji6] wyglądał jak wampir hehe . U nas rok temu też było na okrągło chorowanie starszak przynosił nam rewelacje z przedszkola ale wkoncu znalazłam na to sposób trochę drogi... ale z drugiej strony tyle samo wydawałam pieniędzy w aptece. Bo ciągle katar kaszel. Typowo naturalne suplementy witaminy ... i skończyło się. Wczoraj pierwszy raz przychodnie odwiedziłam na szczepienie mój lekarz myslal jak nas zobaczył ze przychodnie zmieniliśmy hehe a my poprostu tylko zdrowi jesteśmy [emoji4][emoji4] ;)
Ratuj jakie to suplementy może i my spróbujemy, bo ja już m dość, daję dziewczyna wit.d3 i dha ale nic nie pomaga.

@caltha jakie nazwy leków macie?
Zbadali Wam sondą migdałek?
Mi laryngolog powiedział, że można to zrobić jak dziecko ma minimum 2 lata i 3 miesiące.
Normalnie endoskopem badanie, nawet mniejsze dzieci badają, ale byłam w prywatnej klinice laryngologicznej, tam badają i leczą jak w Europie Zachodniej ;) ciekawe czemu akurat 2l i 3mce a nie 2l albo 2+5 ;)
Mamy rano i wieczór przez tydzień najpierw rozrzedzić oxalin gel, potem sól fizjologiczną i odciągnąć, jak jeszcze furga to powtórzyć. Potem w aerozolu steryd flixonase. Poza tym syrop antyhistaminowy zyrtec też dwa razy dziennie. Po tygodniu wszystko tylko raz dziennie. W razie bardzo gęstego kataru jeszcze ACC. Po 3mcach kontrola z badaniem słuchu i endoskopowe migdałka. Jak się nie zmniejszy, to tniemy.

reklama
Do góry