reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Wczesniejsze szczepienia przechodzil bez problemowo. A z zabkami od poczatku bylo ciezko, mysle ze szczepionka troche oslabila organizm i dlatego zabki jeszcze bardziej podraznione. Bylismy na kontroli to dostalismy dodatkowo lek w sprayu do psikania i ponoc buzia zawsze dlugo sie goi. Dziecko jak to dziecko wszystko pcha do tej buzi i dodatkowo podraznia :-/

Masz racje [emoji6] my leczyliśmy plesniawki prawie 1,5 tygodnia

reklama
Hej ciocie:) jutro mamy wyjsc ciocie tfu tfu;) ale powiem wam ze nie tyle boje sie jego choroby co tego ze znowu mi cos zlapie.. Szymon ma katar i panikuje baardzo.. Mialam wyjść z pompa co mu w nocy mleko podaje ale profesor zmienil zdanie i mu bede ja w nocy podawać.. Co 2 h przez 24.. I miedzy czasie leki z odstepem 30min między kamieniami.. Ale najgorsze ze robi duzy brzuch po bolusach:\ a pompa podawala równo i było ok:\i boje sie tego ze go będzie zas bolec:\\
Dom- super. Porozmawiaj z lekarzem, niech da mu pompę, przecież Ty musisz jakoś funkcjonować, snu potrzebujesz. Można pompa nocą, a w dzień Ty?

Link do: caltha my wlasnie tez mielismy omnitrope pen 10 a teraz to drugie.. Dzis bedzie pierwsza dawka tego leku:) oby to na nas zadzialalo kurczę tylko w tym nasza nadzieja... Zeby było lepiej.. Ehh.
Link do: basia89 nie nie ma mi kto pomoc bo kazdy z np mojej rodziny sie boi oskiego.. Bo on sie zezlosci i placze tak ze sie zapomina.. Mały odstep bo duzo ma lekow.. I 12karmien co 2 h.. I miedzy czasie leki zaczynam mu podawac od 7 30 i ostatni lek ma o 24tej.. I musze to wcisnac między karmienie.. Nie mowiac juz o podpinaniu hiperki gdzie nam zajmuje to z 25min..bo mysze dostrzyknav witaminy do worka.. Aktywowac go.. Podlaczyc pompe i przepuścić hiperke przez dren tak zeby nie było powietrza.. Potem polaczyc dren z przedłużaczem a z przedłużacza do broviaka itp.. Miedzy czasie zastrzyk z hormonu..takze ciągle cos z malym robie.. I do tego wiadomo zajac go pobawić. Ugotwac troche ogarnąć mieszkanie z szymkiem pobawiv sie... Doba w dobie to malo..ale jakos daje rade.. Byle by wyjsc..

Dom- super. Porozmawiaj z lekarzem, niech da mu pompę, przecież Ty musisz jakoś funkcjonować, snu potrzebujesz. Można pompa nocą, a w dzień Ty?
gadalam z profesorem ta pompa jedt typowa szpitalna jej sie nie wynajmuje . ale powiedzialam mu ze kuzwa ciężko bedzie.. A pompe znam bardzo dobrze..potrafie ja obsługiwać i chyba sie uda wyjsc z pompa;) to juz nie będzie wstawanie co 2h a co 3 wiec trochę lepiej a tym bardziej ze malego nie bedzie bolec bo ja 30ml mu daje z 10min a pompa 50ml w 3 h;)
Ale powiem Wam ze nie boje sie go zabrac ze jest tak chory ale boje sie ze znowu cos sie wydarzy ze z plucami sie zas bedzie cos dziac:\

gadalam z profesorem ta pompa jedt typowa szpitalna jej sie nie wynajmuje . ale powiedzialam mu ze kuzwa ciężko bedzie.. A pompe znam bardzo dobrze..potrafie ja obsługiwać i chyba sie uda wyjsc z pompa;) to juz nie będzie wstawanie co 2h a co 3 wiec trochę lepiej a tym bardziej ze malego nie bedzie bolec bo ja 30ml mu daje z 10min a pompa 50ml w 3 h;)
Ale powiem Wam ze nie boje sie go zabrac ze jest tak chory ale boje sie ze znowu cos sie wydarzy ze z plucami sie zas bedzie cos dziac:\
Byłoby super z tą pompą :) trzymam kciuki. A w domu nawet jeden dzień to zawsze lepiej niż szpital :*

@Jetkaa jesteś wielka napewno dasz radę, podziwiam Cie i trzymam za Was kciuki ja czasem mojej dwojki ogarnąć nie mogę i chce zwariować. A Oski napewno w domu poczuje się lepiej, a i brat pewni sie ucieszy z tego. Mocno trzymamy za Was kciuki i jestesmy z wami myślami.

@Jetkaa super, ze wychodzicie. :)
Naprawdę dzielna kobieta z Ciebie :)

ja wolę szczepienie MMR, bo Priorix ma w składzie laktozę a u nas jest jej nietolerancja.

Ja właśnie wróciłam z receptą na priorix bo u nas nie ma. Wybrałam z powodu mniejszej ilości substancji dodatkowych . A jak u Was z jajkiem? Bo szczepionki w składzie mają białko jaja kurzego

Super jak się uda z pompa ! [emoji6] wierze, że tym razem obejdzie się bez chorob [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny;) my w domku jestesmy ja Oski Damian i Szymon :) wszyscy razem :) noi pompa hehe. Dzis pierwsza noc malemu troche saturacja spadala ale to dlatego ze mocno spal.. I zaloze sie ze gdyby nie pulsometr i to ze nas alarmuje maly by nawno zapadl na śmierć lozeczkowa.. Bo w kazda noc musze go obudzic albo poruszac... Szymonek zadowolony chodz ciezko sie mu przystosować ze juz oski jest.. Bo musi uwazac.. Na te wszystkie kabke podpiete.. I to wszystko.. Ale dzien dwa i bedzie ok :) ale powiem Wam ze wczoraj mnie nasz oddzial zaskoczył.. Wczoraj się pakujemy. Przychodzi moja ulubiona pielęgniarka i wola nas z oskim na korytarz ze cos tam.. A my z Damianem juz w stresie.. Zaczelam sie bać czy profesor nam nie chce czegoś powiedzieć:\ noi wychodzimy z naszej sali i wszyscy zaczeli spiewac malutkiemu sto lat!;) profesore zastępca.lekarz.dietetyczka.szkoleniowa.oddzialowa.pielegniarki i inne mamy.. Bylam w szoku! Czekal malego torcik z swieczka!;) malemu jak pokazalam torcik zrobil taaaakiego zeza hehe:) pomyslelismy zyczenie i zdmuchlam swieczke;) naprawdę zaskoczylo mnie to wszystko:)

Do góry