reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ale kaszel ma ? Bo wiesz te pierwsze dni do jest taki okropny katar zatykajacy nos bo obrzek śluzówki jest jutro już powinno być lepiej jak odciagniesz może nasivinem sproboj są od 3 mc życia obkuruszają sluzowke. Ale pewnie lekarz jutro Ci zapisze takie robione krople. :)
Odciągam cały czas ale mam ten ustny katarek, bo dopiero zamówiłam ten do odkurzacza. Kaszlu narazie nie ma. Mój kupił w aptece nasivin baby i jutro będę tym psikać. Najgorsza noc, bo będzie ja męczyć.

reklama
No tak może się biedna budzić. Bo te maluchy nie umieją dobrze przez buzię oddychać a już napewno jak smoczka używają to tragedia tak jak u nas :( dosłownie katar do kolan

Mój też wrzeszczy. Starszak chce z domu wychodzić bo słuchać nie może jaka się krzywda bratu dzieje.
Byliśmy u chirurga. Przepisał maść na 6 tygodni i pózniej kontrola. Powiedział, że raczej wątpi żeby był potrzebny zabieg.. ale zobaczymy.. trochę mnie uspokoił. Do nefrologa zapisy po 15 grudnia.
Moj julian też miał taką maść przepisaną przez chirurga .Była robiona w aptece i mojemu synowi pomogła.
Co do kataru to Laura też ostro protestuje i przy kroplach i przy odciąganiu.

Ostatnia edycja:
Witam, u nas katar skończył się zapaleniem oskrzEli. .. a teraz już kolejny raz walczymy tylko teraz podaje wziewne inhalacje z pulmicortu i berodualu żeby nic się zadziało bo juz pojawił się kaszel. Ogólnie siedzi ładnie przy inhalacji ale wiesz co podobno jak placze to głębiej oddycha i środek się lepiej wchlania ;)

Heh,ale on nie placze, on sie wscieka i wierzga, wykreca glowe tak szybko, ze we dwoje z mezem drania utrzymac nie mozemy ;), jak piskorz. Wolalabym jakby plakal. Kaszlu na szczescie nie ma.
Agunia, ja odciagam i podaje po dwie krople nasivinu. Dzieki temu spi spokojnie.
Musielismy Igora.do spacerówki dac bo ani w kurtce ani w kombinezonie nie miescil sie się juz do gondoli....nie podoba mu sie....nim sie dobrze ulozy to ryk i lzy jak grochy. W.ogole biedne te dzieciaczki, ciezko sie ruszyc w takim rynsztunku :).
Wychodzicie codziennie, choc na chwile?

Heh,ale on nie placze, on sie wscieka i wierzga, wykreca glowe tak szybko, ze we dwoje z mezem drania utrzymac nie mozemy ;), jak piskorz. Wolalabym jakby plakal. Kaszlu na szczescie nie ma.
Agunia, ja odciagam i podaje po dwie krople nasivinu. Dzieki temu spi spokojnie.
Musielismy Igora.do spacerówki dac bo ani w kurtce ani w kombinezonie nie miescil sie się juz do gondoli....nie podoba mu sie....nim sie dobrze ulozy to ryk i lzy jak grochy. W.ogole biedne te dzieciaczki, ciezko sie ruszyc w takim rynsztunku :).
Wychodzicie codziennie, choc na chwile?
No to u nas tak jest przy odciągniu kataru takze angażuje męża żeby mi go przytrzymal to mi potem mówi ze się znęcam nad nim bo tak się wyrywa i płacze ahh... śle z zawalonym nosem spać przecież się nie da tak źle i tak nie dobrze ... dzieci ;) mój mimo tego że wydaje się być dużym chłopcem 7,5 kg na skończone 6 mc to jeszcze się całkiem ładnie w gOn doli mieści mam taką cicha nadzieje ze na wiosnę w spacerówke wejdziemy ale kto wie o_O

Witajcie.
U nas tez sa fazy na fride,ale zauwazylam ze on sie wierci i wrzeszczy jak ma wolne rece. Siadam nad nim, lapki wzdluz ciala i blokuje kolanami. I wtedy wszystko da sobie zrobic z usmiechem :).
Walczymy wlasnie z katarem od tygodnia, od cieknacego to gesty obecnie. Nic nie pomaga, osluchowo jest ok,tylko ten katar. Czy wy inhalujecie dzieciaki?nam.lekarka zapisala takie plyn hipertoniczny,ktory obkurcza sluzowke ale slabo jakos dziala. Lubia dzieci inhalacje? Igor lubil jeszcze z miesiac temu,teraz szalu dostaje, i wlasnie walczy z nim....moze dlatego nie dziala jak trzeba ten preparat.
U nas rozszerzanie diety nie bylo problemem, mlody wcina
Metodę siadania okrakiem stosowałam przy Macieju:baffled: u niego odciaganie kataru to była masakra .
Tak jak piszesz wił się jak piskorz
Ja staram się wychodzić z młodą codziennie chyba że mocno wieje to wtedy w domku siedzimy .
Laura w gondoli się jeszcze mieści ale w spacerówce woli jeździć .

Ostatnia edycja:
Moj smok ma 10kg i 75cm. Tezmialam nadzieje,ze damy rade w.gondoli choc przez mrozy ale nie bylo szansy.
Powiedzcie mi jak spi Wasze dzieciaki,tzn. w jakiej pozycji. Odkad obnizylismy lozko w tamtym tyg to Igor zaczal zasypiac i spac na boku...jednym badz drugim.
Pozdrawiam mamy nocnych glodomorkow :)

reklama
Hej jakoś noc była spokojna, ale zasnełysmy koło 2. Wstała niedawno zjadła i zaraz będziemy się szykować do lekarza. Moja ma koło 8 kg i jeszcze jeździ w gondoli i pewnie przez zime pojeździć bo mamy bardzo dużą gondole w wózku. Na spacerówke przejdziemy może w lutym, marzec. My codziennie wychodzimy choć na tą godzinkę dziennie. Chyba że leje to wtedy sobie odpuszczamy. Miłego dnia :)

Do góry