@Jetkaa obiecałam kontakt z tą fundacją z USA. Tu jest odpowiedź, na tyle na ile ogólnie mogłam przekazać informację o Oskarku.
"Yes, MAGIC has a division called Panhypopit and in that division are some children whose bodies, if I recall correctly, do not produce hormones but to my knowledge, they do not necessarily die as long as they receive proper treatment. I am cc'ing Jamie Harvey on this (who you are already familiar with) as she may be able to assist you and/or refer you to the PanHypoPit division consultant."
Czytałam trochę o panhypopit i pasuje do Oskara. Tylko jest sporo wariantów. Pytanie czy to dotyczy Oskara i jaki u niego to typ. Piszą, że przy właściwym leczeniu udaje się żyć.
Nie wiem, czy Oskar ma szansę i nie chcę dawać fałszywej nadziei, zwłaszcza, że nie jestem lekarzem i nie znam w 100% przypadku Oskiego, badań, wyników.
Jeśli czujesz, że jest jakaś szansa dla Was, to może podpowiedź lekarzowi. Dam mail do tej pani, w na jest założycielem fundacji i może lekarza (sama lekarzem nie jest) skonsultować z kimś, kto się zna. O i też mają duze doświadczenie w leczeniu hormonem wzrostu, a sprawa mięśni Oskiego to z tego co po mojej Em się orientuję, to w dużej mierze niedobór tego.
Może oni będą w stanie podpowiedzieć co i jak można podawać, by było bezpiecznie.
I nawet, jeśli to nie pomoże, to może choć będzie mu można ulżyć, sprawić, by miał większy komfort.
Mail do tej pani:
jamie@magicfoundation.org
Strona fundacji: magicfoundation.org
Można się powołać na kontakt od Joanna Sirak