reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Hej Dziewczyny. Odebrałam dziś wyniki z krwi, a wizytę mam w sobotę, więc mam do Was pytanie, bo nic mnie nie stresuje prócz poziomu TSH, gdyż mój wynik to 5,088 :oo: 8tc...
Czy mam się martwić???

Hej Dziewczyny. Odebrałam dziś wyniki z krwi, a wizytę mam w sobotę, więc mam do Was pytanie, bo nic mnie nie stresuje prócz poziomu TSH, gdyż mój wynik to 5,088 :oo: 8tc...
Czy mam się martwić???
To dużo... a robiłaś FT4? Tsh powinno być niskie - do 2.5max, najlepiej jednak koło 1, a FT4 wysokie... Ja mam niedoczynność i dwa tyg temu miałam Tsh 1.9 a FT4 19 i to był dobry wynik według mojego endo-ginekologa... Przy tych wynikach biorę Letrox 100. Dziś znowu robiłam badania i czekam na wyniki właśnie. Chodzisz też do endo?

Ale nie stresuj się na zapas, moja koleżanka na początku ciąży miała chyba nawet ciut wyższy wynik od Ciebie, ale zaczęła brać tabletki i zbijała to powoli i urodziła zdrowego chłopca :)

To są moje pierwsze badania.. Jest napisane TSH 3-cia generacja.. i max 5,33 czyli niby mieszczę się w normie, ale niżej jest napisane, że u kobiet w pierwszym trymestrze 0,01-2,32
Nie chodzę do endo. Czyli już mogę zacząć się martwic....

Spokojnie, to można zbić lekami. Na pewno wynik jest za wysoki, jak masz wizytę w sob to porozmawiaj z lekarzem, ale już asekuracyjnie najlepiej poszukaj jakiegoś endokrynologa na dniach, albo najlepiej lekarza ginekologa-endokrynologa - nie martw się, ale zostawić tego też nie możesz :)

reklama
Do góry