reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny które jakiś czas temu zmagały się z zum u swoich dzieciaczkow spójrzcie na wyniki moczu mojej córki. Martwią mnie te erytrocyty oraz ph 7. Jutro jadę skonsultować z pediatra.
IMG_20181120_205445.jpeg

Załączniki

• IMG_20181120_205445.jpeg
    IMG_20181120_205445.jpeg
    51 KB · Wyświetleń: 1 462
reklama
Dziewczyny które jakiś czas temu zmagały się z zum u swoich dzieciaczkow spójrzcie na wyniki moczu mojej córki. Martwią mnie te erytrocyty oraz ph 7. Jutro jadę skonsultować z pediatra. Zobacz załącznik 918197

A jak bakterie? Bo nie widzę w opisie..
U nas leukocyty strasznie się wahały..najpierw było 5-10 bakterie nieliczne, pózniej 10-20 liczne i nagle spadły 1-3 ale bakterie jus bardzo liczne. 4 wynik to leukocyty 70-100 i liczne bakterie. Wtedy już wdrożony bactrim ( wcześniej furagina ale nie pomogła). U nas pH strasznie też skacze. Norma do 7,4 także mieścicie się ale dla spokoju powtórzyłbym badanie.. może podaj trochę witaminy C żeby zakwasić mocz. A i u nas erytrocyty w każdym wyniku 0-1 także to chyba nie ma związku z ZUM.
Najważniejsze bakterie, leukocyty i czy nie ponawiają się azotyny.

@Jetkaa, biedny Oskar tyle musi się nacierpieć.. [emoji17] trzymam za Was kciuki i wierzę, że jak nie tutaj to pomogą Wam za granicą!

Jutro muszę oddać mocz do badania po tygodniowej przerwie od podania leku. Stresuje się już teraz wynikiem..

No właśnie, nie ma bakterii, poza tym tym erytrocytem bym się nie przejmowała, oglądanie osadów moczu jest bardzo subiektywne, jeden zobaczy to drugi co innego, dlatego ja bym trzymała rękę na pulsie tylko i za parę dni oddała mocz do innego laby gdzie są wymienione wszystkie składniki moczu

Dzięki dziewczyny, trochę jestem spokojniejsza. Skoro w opisie nie ma to bakterii brak. Akurat robiłam u nas w szpitalu. Podam jej Wit c i powtórzę badanie.
Mocz pobieracie do woreczka czy od razu do pojemnika? Ja przykleilam woreczek i potem przelałam do kubeczka.

Dzięki dziewczyny, trochę jestem spokojniejsza. Skoro w opisie nie ma to bakterii brak. Akurat robiłam u nas w szpitalu. Podam jej Wit c i powtórzę badanie.
Mocz pobieracie do woreczka czy od razu do pojemnika? Ja przykleilam woreczek i potem przelałam do kubeczka.

Ja łapie bezpośrednio do pojemnika. Nie używam woreczka ale fakt, u chłopców dużo łatwiej pobrać niż u dziewczynek.

Cześć dziewczyny
U nas padla dignoza ;\ oskiemu juz całkowicie mięśnie zanikly:( oski juz do domu nie wyjdzie;( nie wiem co mam robić co myslec. Nie wiem co sie dzieje:( ostatnie dni spedzi w szpitalu:( nie wiemy ile czasu nam zostalo:( lekarz zalatwi mi w domu royalda McDonalda pokoj zeby damian mógł byc wiecej czasu z nami:(

reklama
Do góry