reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mój syn nie raczkuje, ale klęka na kolanach i podpiera się wysoko na dłoniach.
Buja się w przód i w tył :-) :)
Przesuwa się do tyłu, ale typowo nie raczkuje.

Jutro kończymy 7 miesięcy :)
Niestety nie siedzimy jeszcze.
To już niedługo. Mój też nie siada, na razie kombinuje. Ale to czas mają. Bo środek normy na raczkowanie i siadanie to 8mc

reklama
Jetkaa. Super że malutki nie potrzebuje tlenu i dobre wieści z tym że wiadomo co jest twojemu oseskowi. lekarze maja trop i jak się w upewnią że jest dobry będzie można Oskarkowi w jak najlepszy sposób pomóc.
Przesyłam moc życzeń i trzymam mocno kciuki aby wszystko się ułożyło.Żebyście na święta mogli być wszyscy razem w domku .

Ciotki, raczkujemy :)
Super...... Moj najstarszy Maciej nie raczkował ,Julian "jeździł"na jednej nodze ,a Laura kończy 21 sześć miesięcy i jak leży na brzuchu to klęczy ale na rączkach się nie podpiera(fajnie wygląda taki pampersiak wypchnięty)Zobaczymy jak to będzie z tą moją Laurą .Ogólnie to miałam z nią termin na 9 czerwca a cc mi zrobili 21 maja więc te 3 tygodnie to taki bufor dla niej ;)

Mój syn nie raczkuje, ale klęka na kolanach i podpiera się wysoko na dłoniach.
Buja się w przód i w tył :-) :)
Przesuwa się do tyłu, ale typowo nie raczkuje.

Jutro kończymy 7 miesięcy :)
Niestety nie siedzimy jeszcze.
Nie martw sie moj skonczyl 7 miesiecy i tez nie siedzi doktorka powiedziala ze jest za ciezki i zeby dac mu czas

Ja do jedzenia sama w leżaczku tak na półleżąco- najwyższa pozycja w leżaczku. Prosto nie siedzi, ale też nie leży. Wtedy podrywa się i chce usiąść.

Mi pediatra kazała iść do fizjoterapeutki, bo coś jest nie tak.
Dzwoniłam do fizjo, u której byliśmy wcześniej dwa razy i powiedziała, że jest wszystko ok, mam dać dziecku czas.

Ja do jedzenia sama w leżaczku tak na półleżąco- najwyższa pozycja w leżaczku. Prosto nie siedzi, ale też nie leży. Wtedy podrywa się i chce usiąść.

Mi pediatra kazała iść do fizjoterapeutki, bo coś jest nie tak.
Dzwoniłam do fizjo, u której byliśmy wcześniej dwa razy i powiedziała, że jest wszystko ok, mam dać dziecku czas.
Mało które dziecko w tym wieku siada, siedzą głównie te sadzane. Jakiś mit u pediatrów, że 6mcy siedzi a 12 chodzi

My mamy 6 i pół mc . Od tygodnia się przekręca na brzuszek przez lewe i prawe ramię ...jezdzimy na rehabilitację co tydzień z asymetrią . Niby już jej nie ma ale kontrola pozostała. Teraz zauważyłam ,że próbuje się podpierać na prostych raczkach ale to sekundowe sprawy ..Ja się bardzo cieszę ,że ruszył do przodu i są jakieś postępy

reklama
Gratulacje caltha. Przypomnij ile ma twój synek?

Ja obstawiam że Maciej też jeszcze z tydzień i ruszy. Póki co opiera się na rękach i kolanach i próbuje raczkować ale jeszcze mu nie idzie. Dziś prży takiej próbie zaliczył głową podloge i chyba się przestraszył. Z siadaniem jeszcze jest czas. U mnie aga najpierw raczkowała a potem zaczęła siadać a Kasia odwrotnie. Maciej z siadaniem nie kombinuje. No chyba że jest w pozycji półleżącej to się podnosi.

Do góry