reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Czytalam to i naprawdę jestem w szoku ze oskiemu sie tyle nalezy.. Zalatwie orzeczenie i bedziemy dzialac.. Najwazniejsze jest to ze rehabilitację tez będzie mial jak to ogarne. Ciekawa jestem czy w gminie beda o tym wiedzieć co jezeli im powiem to co tam pisze czy beda robic problem?? Dziekuje bardzo za podeslanie tego linku!:))
Wydrukuj i pokaż. Ja zawsze chodzę z papierami, żeby pokazać

reklama
Hej dziewczyny,Link do: phoenix a wiec Oskarek nadal waży 3320g.mimo ze ma prawie4miesiace i jezli macie zbedne pampersy,czy jakies rzeczy na "nowordoka" bo on nadal nim jest. Z przyjemnością je przyjme takie dary. Nam to sie w 100% przyda .. Bo wiadomo wszystko kosztuje. A co do fundacji moze zaloze cos na necie czy coś ale jak pozalatwiam pilne sprawy takie jak orzeczenie,rehabilitacje,bo naprawde mam tego duzo i bym sie pogubila.. Bo jednak nie na codzien człowiek zalatwia lekarzy skierowania kontrole choremu dziecku..

Naprawde wam dziekuje za wsparcie ,
Hej dziewczyny,Link do: phoenix a wiec Oskarek nadal waży 3320g.mimo ze ma prawie4miesiace i jezli macie zbedne pampersy,czy jakies rzeczy na "nowordoka" bo on nadal nim jest. Z przyjemnością je przyjme takie dary. Nam to sie w 100% przyda .. Bo wiadomo wszystko kosztuje. A co do fundacji moze zaloze cos na necie czy coś ale jak pozalatwiam pilne sprawy takie jak orzeczenie,rehabilitacje,bo naprawde mam tego duzo i bym sie pogubila.. Bo jednak nie na codzien człowiek zalatwia lekarzy skierowania kontrole choremu dziecku..

Naprawde wam dziekuje za wsparcie , doradzanie mi to aie przydaje bo jestem zielona w tym co nam sie należy. Kazda wasza propozycja jest brana pod uwage i to zalatwiam. Powolutku
Witam podczytuje Was troszkę a jestem mamą lipcowa Jeśli będzie miała orzeczenie jest również świadczenia pielęgnacyjne dla mam opiekujacych się chorymi dziećmi które z tego powodu nie mogą podjąć pracy to świadczenia ok 1400 zł miesięcznie ( nie wiem czy ktoś już pisał o tym ale wspominam na wszelki wypadek ) pozdrawiam i trzymam kciuki

Wit D podaje codziennie 400j tj. Jedna kropla. Co do badania krwi to dostaliśmy skierowanie na krew i mocz przed następnym szczepieniem czyli muszę zrobić końcem września.
@Jetkaa, cudowna z Ciebie mama. Oskarem nie mógł lepiej trafić !

@Jetkaa, to podaj proszę namiary tu albo na prywatną wiadomość to ci wyślę paczkę :) Super że można wam choćby w ten sposób pomóc! :)
A tak jak dziewczyny piszą w wolnej chwili załóżcie stronę np na siepomaga.pl, oni chyba wymagają tylko dokumentcji i ta wasza ze szpitala wam powinna wystaczyć, a ludzie bardzi chętnie przelewają pieniądze dla takich maleństw. Nawet jak są to malutkie kwoty to o tyle jesteście do przodu.

Ja dopiero teraz pierwszy raz dostałam skierowanie na morfologia i tylko dlatego że zmieniłam pediatre.poprzedni nie był zainteresowany badaniami. Tylko pytał czy daje Wit D
Bez potrzeby nie robi się morfologii i innych badań. My też jakoś często nie robimy przecież. Do tej pory raz robiliśmy morfologię i 2x badanie moczu. Także nie miałabym pretensji do pediatry. Zawsze o skierowanie można poprosić.

My podajemy dziecku jedną kapsułkę wit. D dziennie.

Odnośnie witaminy D3- daję codziennie jedną kroplę Vigantol. Jedna kropla to 500mikrogramów i jest to lek a nie suplement diety.

syn wczoraj skończył 5 miesięcy :)
Bąki nadal powodują ból i płacz.
we wtorek usg i gastroenterolog.ehhhh

reklama
Hej dziewczyny:) słuchajcie bardzo Wam dziękujemy ze sie tak przejelyscie nasz historią a dokladnie Oskarka. Naprawde nie spodziewałam sie ze na takiej stronie poznam takie osoby jak Wy.. O dobrym sercu.gdy pierwszy raz weszlam na majowe mamy Myślałam ze to tylko strona , z dzieleniem sie burzuszkami. W zyciu nie powiedziała bym ze tak sie zrzyjemy. Ze ktos kto nas nie zna tyle mi pomoze. I w slowach otuchy, i w obciążeniu nas finansowo_Oczywiście to nam sie naprawde przyda.i jeżeli bedzie taka możliwość sama bym chciala komuś pomoc tak jak Wy nam.. Cieszę sie bo wiem ze nie jestem sama ze mam Was , ze mi doradzicie. Bo ja naprawdę nie wiedzialam co sie nam nalezy . co robic.. Bo jednak nie kazdego dnia ma doczynienia się z zalatwianiem papierow i opieka nad chorym dzieckiem.. Korzystam z kazdej informacji jaka dostaje. Zapisuje na kartce i jutro jede sie pytać. Dzięki Wam czuje ze mam u kogos wsparcie , ze jest ktos kto mnie rozumie i ze mogę sie tu wygadać.. Dziękujemy baardzo!! Cala rodziną:)!!

Do góry