reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Tak jak @caltha pisała, plus ja bym jeszcze dodała częste kładzenie na brzuszek i np poduszkę klin żeby maluch miał wyżej główkę. Co do odciągaczy to mam taki do buzi i z tym radzi sobie tylko mój mąż bo u mnie płuca słabe [emoji23] i katarek do odkurzacza i on działa rewelacyjnie bo testowaliśmy na starszaku. Siostra ma elektryczny hexa i nie działa tak super jak ten do odkurzacza.
Właśnie dzisiaj śpi na podusi to ma wyżej głowę. Tez mam ten do buzi, ale za chwilę znowu jej charczy w nosku to nie wiem czy za słabo odciągam czy jak... Dobrze, że mnie uświadomiłyście bo miałam już ten elektryczny hexa zamawiać

reklama
Właśnie dzisiaj śpi na podusi to ma wyżej głowę. Tez mam ten do buzi, ale za chwilę znowu jej charczy w nosku to nie wiem czy za słabo odciągam czy jak... Dobrze, że mnie uświadomiłyście bo miałam już ten elektryczny hexa zamawiać
Najlepiej rozrzedzą i nawilżą inhalacje. Jeśli nie masz inhalatora to kup, bo przy dziecku to jeden z najważniejszych sprzętów. A lepiej na spokojnie i taniej kupić przez internet niż potem na szybko przepłacać.

Katar teraz może być od zębów. Jeśli masz swój pokarm to możesz nim zakrapiać nosek

U nas dziala, oklepywanie dziecka na kolanach tak zeby glowa zawsze byla nizej ciala.. Na ukos . inhalacje, oklepywanie, czeste odciaganie katarkiem po wczesniejszym psiknieciu np woda morską

Hej dziewczyny, czy któraś z Was przechodziła już katar u maluszka? Co polecacie i czy posiadacie aspiratorek elektryczny, jeśli tak to jaki? :=
Hej. My walczymy z infekcją, mamy zapisaną tylko i wyłącznie sól fizjologiczną i odciągamy gruchą. Uważaj z katarem bo u dziecka tak małego szybko schodzi do uszka i na oskrzela. My jesteśmy na antybiotyku bo uszko było już zaczerwienione i się za nie łapała.

reklama
Hej dziewczyny, czy któraś z Was przechodziła już katar u maluszka? Co polecacie i czy posiadacie aspiratorek elektryczny, jeśli tak to jaki? :=
Ja się już od tygodnia zmagam z katarkiem u małej u mmie. Byłyśmy u pediatry i właśnie jak dziewczyny piszą: nasivin baby 3x dziennie, smarowanie lub plastry aromaktiv, baby, czopki viburcol raz wieczorem i doraźnie czopki nurofen. Tym razem sobie kupiłam katarek plus do odkurzacza i sobie bardzo chwalę: fajnie ciągnie, a najważniejsze, że nie idzie mi to na gardło. Pomimo, że mała przy tym płacze, to bardzo se to chwalę, bo wyciąga fajnie zbite glicze. Główka powonna też być trochę wyżej. Nosek nawilżam solą fizjologiczna. Dziś idziemy na kontrolę, bo łatwo o zapalenie uszkow, oczy. Życzę zdrówka.

Do góry