reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

O to moja Ala dziś ma 3,5 miesiąca 67cm i 5380 ... Czyli jakaś masakryczna niedowaga jej wyszła ale nawet pani doktor stwierdziła że na zabiedzona nie wygląda [emoji854] za dwa tygodnie do kontroli. Ubranka nosi 68 w większości.

na wizycie lekarz mi powiedział ze dziecko ma podwoić swoją wagę urodzeniową do 6 miesiąca i będzie ok

reklama
Kjsko tutaj raczej problem że ze wzrostem jest poza 97 centylem a z waga między 3 a 10. Ta dysproporcja ponoć jest martwiaca.
Alicja się przewraca z pleckow na brzuszek i ładnie głowę trzyma ale wrócić na plecki nie potrafi i wyjąć rączkę spod brzucha jej ciężko jeszcze [emoji854]

Dziś pierwszy raz wybraliśmy się na spacer spacerowka prawie na leżaco.juz wspominałam że młody z gondoli wyrasta bo na 8,8kg i siega od końca do końca.mysle jeszcze max 2 tyg go pomeczyc z racji kręgosłupa i nie będzie wyjścia trzeba przejść na spacerowke. Zaczęliśmy 5 miesiąc Ale do samodzielnego siedzenia mu jeszcze hoho i jeszcze trochę. Nawet nie umie za bardzo się obracać czasem tylko przypadkowo.
Powiedzcie mi jakie polecacie wkładki do spacerówki i czy uważacie je za konieczność. Wiem że w lato miałam poduszkę i kocyk z minki to się w ogóle nie sprawdza bo mały się strasznie pocil na poduszce.polecaja wkladke skip hop np Ale droga jest. Moja spacerowka ma wkladke oryginalna i się zastanawiam czy w ogóle coś innego kupowac. A te poduszki motylek to mają sens?
Muszę pochwalić.malego bo z dnia na dzień robi postępy, tak jak marudzi i płacze tak nauczył się śmiać na głos, wydawać piski głosne i coraz więcej potrafi sam się zająć sobą.pieknie i mądrze patrzy:) jest cudowny!!!! To ten czas chyba kiedy każdy dzień będzie wyjatkowy!
Tak wygladalismy;)
20180905_132039.jpeg

Załączniki

• 20180905_132039.jpeg
    20180905_132039.jpeg
    110,9 KB · Wyświetleń: 794
Mój ma 3 m-ce i 1 tydzień. Przewraca się na brzuszek. Raz mu się udało odwrotnie. Trzyma główkę. Bawi się zabawkami. Waży 7500 wg pomiaru sprzed 2 tyg. Ubranka w większości 74 bo długi jest

Ciekawe czy Jetkaaa z Oskarem są w domku....

Mój ma skończone 4mc , waży 7100 , rozmiar ubranek zależy od firmy bo raz jest 74 a raz 80. Niestety synek ma stwierdzoną asymetrię ..najpierw 2mc oczekiwania na wizytę u rehabilitanta a teraz czekamy na zajęcia ... Na szczęście przychodziła fizjoterapeutka prywatnie kilka razy do domu i pokazała jak robić ćwiczenia i prawidłową pielęgnację. Ćwiczymy kilka razy dziennie i mam nadzieję ,że to się wszystko jakoś wyrówna ....

Żeby nie było tak.kolorowo to dodam że cyrki przy jedzeniu też są. W dzień trochę pociumka i zajmuje się czymś innym a nadrabia jedzenie w nocy. Od dwóch tygodni wstaje w nocy milion pięćset raz w połowie na jedzenie a w połowie huk wie po co.... Powoli przestaje mnie to śmieszyć.

Żeby nie było tak.kolorowo to dodam że cyrki przy jedzeniu też są. W dzień trochę pociumka i zajmuje się czymś innym a nadrabia jedzenie w nocy. Od dwóch tygodni wstaje w nocy milion pięćset raz w połowie na jedzenie a w połowie huk wie po co.... Powoli przestaje mnie to śmieszyć.
Oj jak ja cie dobrze rozumie, mój ancymonek ma identycznie juz mam dosc tego....no i jeszcze od tygodnia probuje przejść na dwojke smoczek w butelce tt i za chiny ludowe mu nie pasuje a jedynka za wolno ehhh dzieciaki....ze starsza polowy tych cyrkow nie bylo co z mlodym

Oj jak ja cie dobrze rozumie, mój ancymonek ma identycznie juz mam dosc tego....no i jeszcze od tygodnia probuje przejść na dwojke smoczek w butelce tt i za chiny ludowe mu nie pasuje a jedynka za wolno ehhh dzieciaki....ze starsza polowy tych cyrkow nie bylo co z mlodym

Ja tez chcialam przejsc na dwojke w tt i poleglam. Mala sie krztusila i plakala, bo za szybko lecialo, wiec wrocilam na razie do jedynki.

Dziś pierwszy raz wybraliśmy się na spacer spacerowka prawie na leżaco.juz wspominałam że młody z gondoli wyrasta bo na 8,8kg i siega od końca do końca.mysle jeszcze max 2 tyg go pomeczyc z racji kręgosłupa i nie będzie wyjścia trzeba przejść na spacerowke. Zaczęliśmy 5 miesiąc Ale do samodzielnego siedzenia mu jeszcze hoho i jeszcze trochę. Nawet nie umie za bardzo się obracać czasem tylko przypadkowo.
Powiedzcie mi jakie polecacie wkładki do spacerówki i czy uważacie je za konieczność. Wiem że w lato miałam poduszkę i kocyk z minki to się w ogóle nie sprawdza bo mały się strasznie pocil na poduszce.polecaja wkladke skip hop np Ale droga jest. Moja spacerowka ma wkladke oryginalna i się zastanawiam czy w ogóle coś innego kupowac. A te poduszki motylek to mają sens?
Muszę pochwalić.malego bo z dnia na dzień robi postępy, tak jak marudzi i płacze tak nauczył się śmiać na głos, wydawać piski głosne i coraz więcej potrafi sam się zająć sobą.pieknie i mądrze patrzy:) jest cudowny!!!! To ten czas chyba kiedy każdy dzień będzie wyjatkowy!
Tak wygladalismy;)Zobacz załącznik 895015

Ja też muszę za chwile zmienić gondole na spacerówkę i zastanawiam się nad taką wkładką
IMG_8240.JPG

Załączniki

• IMG_8240.JPG
    IMG_8240.JPG
    192 KB · Wyświetleń: 649
reklama
Mój ma skończone 4mc , waży 7100 , rozmiar ubranek zależy od firmy bo raz jest 74 a raz 80. Niestety synek ma stwierdzoną asymetrię ..najpierw 2mc oczekiwania na wizytę u rehabilitanta a teraz czekamy na zajęcia ... Na szczęście przychodziła fizjoterapeutka prywatnie kilka razy do domu i pokazała jak robić ćwiczenia i prawidłową pielęgnację. Ćwiczymy kilka razy dziennie i mam nadzieję ,że to się wszystko jakoś wyrówna ....
Na czym polega wrodzona asymetria?

Do góry