reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mam sukienkę z Zalando na chrzciny ... Nie jest szczytem marzeń ale w rozmiarze 46 ciężko znaleźć coś sensownego no i nie była droga. Dla Alicji też już mam sukienkę a nawet dwie [emoji13] bo jedna na 62 a druga na 68 gdyby do września mi mocno urosła [emoji13] buciki też ma, sweterk i opaskę ... Ale i tak jeszcze dużo do kupienia ... No i nie wiem czy tort robić czy zamawiać [emoji848]

Hej dziewczyny, u mamy ginekolog (na medycznym profilu) na instagramiec(IG TV) jest filmik o dbaniu o niemowlaki w upaly - jest tez o dopajaniu (mozna tylko jesli sie karmi mm, bo przy kp mleko matki sie dostosowuje). Polecam obejrzec :)

Ja zamawiam torta u babki ktora robi takie swojskie[emoji12] my mamy 1 września, i to po 17tej msza dopiero wiec musze cos juz cieplejszego mieć na wieczór dla Laury. Podjade może 2 tyg przed a jak nie to na fb jest fajna strona z ubrankami na chrzest to coś zamówię :) Link do: Mini wianuszek "lovely" opaska/spinka na tej stronie maja śliczne opaski dla dziewczynek :)

Moj syn urodził sie mając 3440g. 1sierpnia (15.5tygodnia) miał 6000g.
przekręca się tylko na prawy bok.
na brzuchu nie lubi leżeć, max 12minut mi raz wytrzymał a przeważnie wyleży 5-8min.
dużo mówi po swojemu, chwyta zabawki, ślini się, wszystko bierze do buzi i gryzie.

Hejka, my już mamy chrzest za sobą :) kupiłam sukienkę z bolerkiem z cocodrillo za 79 zł więc dobra cena ;) sama dla siebie też miałam białą spódnicę ołówkową i czarną koszulę przewiewną bo upał nie z tej ziemi był tydzień temu. Bardziej było mi szkoda mojego M w garniturze ;)

Moja Nina 1 sierpnia skończyła 2 miesiące. Jeszcze nie potrafi się przekręcać z brzuszka na plecki.. bardzo marudzi na brzuchu.. dopiero też się nieśmiało uśmiecha, jeszcze głośno się nie śmieje :(
IMG_20180802_100344.jpg

Załączniki

• IMG_20180802_100344.jpg
    IMG_20180802_100344.jpg
    59 KB · Wyświetleń: 660
Moja córka też na brzuchu nie lubi leżeć no i z brzucha na plecki się nie przewraca .My laurę będziemy chrzcili chyba na Wielkanoc w przyszłym roku.Starszego Macieja chrzciliśmy jak miał 11 miesięcy a Julkianka jak miał 10 mies. Mój się śmieje że na fb ogłosimy konkurs na chrzestnych a najlepsze oferty się przyjmnie :D

Hej
@Ratinka witaj, ale twój synek ma śliczne oczka.

U nas jak narazie nie ma problemu ze. smoczkami mamy z lovi a butelki z aventa i lovi. I przez 2 mies byliśmy na systemie mieszanym i nie było problemu czy pierś czy butla a od 3dni jest bunt i pierś ciągnie tylko rano jak wstanie:(
@Asiunia85 ja podaje przegotowana wodę do mm.
@basia89 a ja myślałam ze moja ma mało miejsca w gondoli ale jak zobaczylam twojego synusia to stwierdzilam ze moja ma jeszcze duzo miejsca hehe ale chyba za duża ta gondola nie jest?
@Katerina1985 moja dziś kończy 3 mies urodziła sie 2800 dwa tyg temu (19.07) ważyła 5900 teraz napewno 6kg przekroczyła. Wogole tak myślałam jaka ona duża pulchniutka a widzę że wasze dzieciaczki nawet większe są.
@kjsko moja dziś kończy 3 mies i zauważyłam ze taka bardziej kumata sie zrobiła dużo sie uśmiecha jak do niej mówimy gaworzy potrafi skupić wzrok na czymś dłuższą chwilę główkę trochę podnosi na moment i grzechotke potrzyma jak jej dam ale z przekrecaniem jest problem spać lubi na brzuchu ale tak leżeć nienawidzi wytrzymuje ok 5min i histeria więc jej nie zmuszam. Prędzej chyba z plecaków na brzuch sie nauczy ale się okaże.
@sredec1982 oj nie dobrze, dostalas sie gdzies z małym do lekarza?

My chrzcimy za tydzień. Ja sukienkę mam(we wrześniu byłam w niej na weselu więc chyba nie jest ze mna az tak źle hehe) starsza też ma, dla małej też mam po starszej ale ma długi rekaw i jutro chce jechać kupić cos cienszego a pozniej zdecyduje wedle pogody. U mnie tata mi piecze ciasto i torta na chrzciny, kochany jest.

reklama
No nie.. teraz mały ma coś z okiem:( wszyscy lekarze już pojechali do domu.. lzawi mu,swędzi go I nagle pojawiła się zoltawa wydzielina
Czy przebywanie rumiankiem pomoże? MASAKRA,wczoraj problem z piersią kilka dni temu strach że ospa..teraz oko;( też przeczytałam że stan zapalny może pojawiać się przed ospa wlasnei...aaaaaaa!!!!! Oszaleje ;(
Nie martw się twój maluszek ma zatkany kanalik lzowy przemywaj mu to solą fizjologiczna od zewnętrznego do wewnętrznego koncika oka mój też tak miał to normalne i nic się nie dzieje złego. Ostatnio też się bałam że będzie miał ospe mamy nawet szczepienie przesunięte o trzy tygodnie do przodu

Do góry