reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dobry wieczór kobietki ☺dziś był światowy dzień karmienia piersią. Więc WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO wszystkim karmiącym. Wieczór taki fajny mala smacznie śpi człowiek by na tarasie posiedział i odsapnął troszkę po tym upale ale komary tak gryzą że hej i niestety trzeba się w chałpie kisić.

Ostatnia edycja:
reklama
Nasza mała też już słodko śpi. Z mężem siedzimy właśnie na podwórku i odpoczywamy. Teraz taki chłodny truneczek, a tu klopsik. Została mi tylko ewentualnie zimna kąpiel :o
Miłego wieczoru kobietki ;)

Brzuszkowa. mam tak samo niby do wagi z przed ciąży wróciłam ale brzuchol został ja do tego jeszcze jednego cycka mam większego od drugiego, bo tylko jednym praktycznie karmię i ani stanika dobrać i bluzki takiej żeby defektu nie było widać . Grunt że dzidzie zdrowie a do formy pomalutku się wróci ☺

Ostatnia edycja:
Hej
@Jetkaa ale fajnych masz chłopaków i jacy podobni do siebie:)
@Jarzynka79 witaj.

U nas coraz gorzej idzie przystawianie do piersi najladniej je nad ranem a w ciągu dnia to się wściekła jak ją przystawiam chociaż jak podaje butle to też potrafi odstawić sceny i zjada tylko 50-60ml a później za 1-1,5h dojada znowu 50-60ml. Wydaję mi się przez te upały taka drazliwa się zrobila. Do picia staram się pierś dawać bo wodą pluje ale o dziwo dziś wody się napila. Kupka zazwyczaj jest u nas jedna dziennie z tym problemu niema ale boleści brzuszka jeszcze sie zdarzaja espumianu jeszcze nie odstawiłam. Wczoraj rano obudzila sie z placzem i brzuszek ją bolał bo jak puszczala baczki to odrazu płakała więc espumian jeszcze podaje.
Na słońce mam krem z ziaji a ciemieniucha zaczęła pojawiać się na brwiach i smarowalam kremem też z ziaji na ciemieniuche dwa razy i zeszło ostatnio zauważyłam małą plamke na główce i po jednym smarowaniu zeszło, ja nie oliwkuje starszej też nieoliwkowalam kiedyś położna powiedziała ze oliwka jest za ciężka na lato wrazie czego to mam mleczko nawilżające i chyba użyłam tylko dwa razy.
U nas mała leniwa jest na brzuszku troszkę pokombinuje próbuje główkę podnosić ale za dlugo niechce, jeszcze się nie przekreca ale coś tam sobie kombinuje bo leżąc na plasko o 90 stopni się okreci ale ma czas później za nią nie nadaze hehe.
@sredec1982 ciężko stwierdzić co to ale obstawialabym meszki, jeśli ma duzo takich punkcikow może wybierz sie do lekarza coś doradzi. Moja starsza miala ospe i od czerwonych punkcikow się zaczęła ale inaczej wyglądały więc myślę ze u twojego synka to ugryzienia są.

Mojej też kilka takich punkcikow na nozce i raczce wyszły. Byłam u pediatry z wynikami miefologii i pokazałam mu to, a on powiedział, że to od upałów. Nie mam się czym martwić. Zastosuj puder w płynie, też mi to zalecił. Wysusza. A potem olejek z parafina lub linomagiem. Ja id dermatologa mam robiona maść z dwóch składników. Dobra na zasuszanie jest też maść z cynkiem :)
Dzięki, chyba masz rację bo nie pojawiło się nic więcej A kropki nie zmieniają się w plynne. Uff.

Witam nowe mamuśki :)
Wczoraj po miesiącu od ostaniego badania zrobiłam małej morfologie krwii i wyniki w normie. Ostatnio niestety odbiegaly one od normy i przez ostatni miesiąc małej podawałam żelazo. Wczoraj byłyśmy powtórzyć badania i wszystko jest ok, ale zelazo mamy brać do końca butelki. Dziś pediatra siępowiedział właśnie coś niesamowitego, że miesiąc temu nadawalysmy się do szpitala, ale zaryzykował i cieszy się, że obeszło się szpitalem, bo tam by najpierw ileś tam badań robili i byśmy siedziały daremnie... Byłam w szoku, bo tylko 3 parametry były troszeczkę poza normą. Więc kochane sugeruję zrobić rutynowe badanie morfologii dziecka, by być pewnym, że wszystko ok. I mnie to było przez przypadek. Bylam ciekawa jak z moją anemia (w ciąży mialam lekką i zaezywalam żelazo) i se pomyślałam, ze sprawdzę u małej, gdzie tylko karmię piersią. No i niespodzianka. Kto by pomyślał, że ja mam wszystko w normie a Karolinka nie... Lepiej dmuchać na zimne ;)

Wam też te dni tak szybko lecą? Dziś już środa... Mnie strasznie uciekabten czas. Mała w poniedziałek kończy 3 miesiące, a w piątek Polterabend, w poniedziałek wesele, za miesiąc drugie wesele... Ach..a ja wygladam w sukienkach jak jakiś wieloryb. Ciągle chodzę głodna....Straszne. w poniedzialek mam gina i jak powie, że wszystko ok, to biorę się za siebie, bo patrzeć na siebie nie mogę:confused2:
Ja od dziś zamierzam ćwiczyć na orbitreku...ciekawe jak długo wytrzymam. Oby mały drzemał tak jak wcześniej po 3h to uda się poćwiczyć, wziąć prysznic i jeszcze coś zrobić w domu. Ostatnio źle śpi w dzień, po 1h lub krocej., Nie wiem może przez upały

Dzień dobry.

Moje wszystkie dzieci bezbutelkowe i bezsmoczkowe. Próbowałam różne firmy, różne smoczki itp ale nic z tego. Twoarzystwo pluło wszystkim co sztuczne na potęgę .Cycek to cycek .u dziewczyn koło 6 miesiąca wprowadzałam kubek niekapek z miękkim ustnikiem i piły ładnie.

U nas kolejny dzień upałów.... Ciężko funkcjonować w takich temperaturach ....

Miłego dnia.

Miała z małą ten sam problem z pierwszą córką jedenaście miesięcy nie chciała nic pić z butelki. A próbowałaś ściągnąć swoje mleko i mu podać?
Wczoraj wyprobowałam to co mi poradziłaś i o dziwo poskutkowało :-) najpierw kilka podejrzliwych spojrzeń ale zaskoczył i wypił z butli ....dzięki za rade .

reklama
Serwus kobietki.
Ja swoich orłów też tylko kp i tak jak u tysi smoczki i butle mieli gdzieś ale ladnie pili później z niekapków.Laura też smoczka nie chce a nieraz by się przydał taki uspakajacz np.na spacerku no ale nic na siłę . Miłego dnia .

Do góry