reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

O Matko
Nie wiedziałam że jazda do miasta to taka frajda .Sieci zostały z babcią ,mają mama bo teściówa nie zajmie się maluszkiem.Czekam na swoją kolej u ginekologa moja pierwsza wizyta po porodzie .Trochę minęło ale długo krwawilam a potem miałam okres jakoś po 9 tyg.No o i udało się załatwić opiekę.Jestem u mamy na wolnym .Pomaga mi bardzo z maluszkiem .Parę nocy już zajmowała się .Ale moj synuś w nocy tylko pokwekuje jak coś chce .A budzi się tak że dwa razy na jedzonko .Za to w dzień potrafi dać popalić.Czasem pospi 20 minut i już podbuka.i tak cały dzień.Ale i tak go kocham .Dzisiaj mam 5 rocznicę ślubu i idę z mężem na kolację w tym lokalu co się oświadczył.Wiec z racji tego wymylam się porządnie ogolilam pomalowałam paznokcie i make up zrobiłam .Jednym słowem pełna renowacja ciala
Gratulacje i życzę kolejnych piątek.Też mamy w tym roku 5ta zastanawiamy się jak ją uczcić.

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy osoba krora przechodzila ospe i ma teraz kontakt z osoba chora na ospe moze zarazac? Czy tylko chora osoba zaraza?
Trudno stwierdzić oby nie.
Koleżanka też teraz miała kontakt z dzieckiem które po kilku dni ach bycia u niej i u maleństwa dostało ospę a dwa tygodnie wcześniej mnie słowa kontakt z innym dzieckiem chorym na ospę i nic u nich się nie wykluło.

Dziewczyny mam pytanie czy osoba krora przechodzila ospe i ma teraz kontakt z osoba chora na ospe moze zarazac? Czy tylko chora osoba zaraza?

Mój syn miesiąc temu miał ospę i maluch się nie zaraził a nie izolowałam starszego bo to nie miało sensu.. i tak ospą najbardziej zaraża się dwa dni przed wysypem, a pózniej do momentu świeżych plamek z płynem - zasuszone krostki juz nie zarażają. Bałam się strasznie ale jeżeli Ty miałaś ospę to maluch do 3-4 miesięcy ma Twoje przeciwciała.

Hej
Nie wiem .nie znam się .więc nie wypowiem się .Ja po wizycie .Mam 2 cysty na prawym jajniku .Kazała mi brać tabletki anty... .może się wchłoną 2 paszkwile.Czas pokaże .Nie zależy mi bo powiedziałam mężowi że ja fabrykę zamknęłam.niech swój osprzęt zawiesi na kolku.No chyba że będzie Kinder niespodzianka.Ale po 2 cesarce mam dość.Tyle nerwów co chwila coś .Zwłaszcza że 1 z Innym partnerem urodziłam w 8 mc martwe.Ale widać tak miało być .Miałam 18 lat i byłam głupia nie wiedziałam nic o macierzyństwie.A chłopak mnie zdradzał i niewiadomo ile na boku miał dzieci .wiem o 1.A teraz mam 2 wspaniałych synów i to mi wynagradza wszystko .Trochę szkoda że nie mam dziewczynki.Pierwsza nią była .Miałaby teraz 13 lat.Sorki dziewczyny tak jakoś wzięło mi się na wspomnienia.

Słyszałam że wystarczy że osoba mająca kontakt z chorym wyjdzie na 20-30 minut na dwór i potem już nie zaraza. A co się stało?
Na razie nic się nie stało tylko moja siostra ma chore dzieci na ospe i była sama chwilę u mnie i małego dotykala ona w dzieciństwie ospe przechodziła. Chodzi mi o to czy jak była u mnie to mogła przez dotyk przenieść chorobę ze swoich dzieci na moje? Bo swoje dotyka. O to mi chodzi czy można ospa zarazić przez dotyk?

Hej
Nie wiem .nie znam się .więc nie wypowiem się .Ja po wizycie .Mam 2 cysty na prawym jajniku .Kazała mi brać tabletki anty... .może się wchłoną 2 paszkwile.Czas pokaże .Nie zależy mi bo powiedziałam mężowi że ja fabrykę zamknęłam.niech swój osprzęt zawiesi na kolku.No chyba że będzie Kinder niespodzianka.Ale po 2 cesarce mam dość.Tyle nerwów co chwila coś .Zwłaszcza że 1 z Innym partnerem urodziłam w 8 mc martwe.Ale widać tak miało być .Miałam 18 lat i byłam głupia nie wiedziałam nic o macierzyństwie.A chłopak mnie zdradzał i niewiadomo ile na boku miał dzieci .wiem o 1.A teraz mam 2 wspaniałych synów i to mi wynagradza wszystko .Trochę szkoda że nie mam dziewczynki.Pierwsza nią była .Miałaby teraz 13 lat.Sorki dziewczyny tak jakoś wzięło mi się na wspomnienia.
Ja też nie mam w ogole w głowie zabawy z partnerem :) to już u nas będzie 7 miesiecy... myślisz, że tak można być egoistka w tej kwestii? Ile czasu?
Fajnie,że dzielisz się z nami swoimi emocjami, pomimo,że byłaś w młodym wieku to i tak pewnie mocno przezylas stracona ciaze:( ja mając ok 20 lat nie wyobrażałam sobie zajec w ciążę...cud że nie byłam;) wtedy jedyne co miałam w głowie to usunąć jakby co... dopiero po 30tce dojrzalam i teraz za nic nie mogłabym usunac..szczególnie jak już mam dzidziusia to widze jakie to szczęście...:)) No i mam chłopca.. A teraz już.sie cieszę że chłopiec bo chciałam dziewczynkę.

reklama
Nie sądzę
Ale jakbym zaszła to bym się cieszyła .Może za parę lat .Zobaczymy.Nie powiem żebyśmy tego nie robili a synuś by nas dzisiaj prawie przyłapał na czymś.Dobrze że usłyszeliśmy go jak leci.I krzyczy tatusiu gdzie jesteś .Ma mały 4 latka

Do góry