reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jetkaa trzymam kciuki!

Co do ćwiczeń to mam orbitrek i staram się min 20 minut dziennie ćwiczyć na nim żeby wrócić do formy :)

Straszne co piszecie o tych terminach! My pierwsza wizytę bioderkowa na NFZ mieliśmy w 5 tygodniu życia małej, teraz mamy kontrolna we wtorek.

reklama
Mam stepper wiec moze niedlugo na nim sprobuje troche polazic. Ja po pierwszej corce cwiczylam chodakowska z dieta oczywiscie i spadlo mi mega duzo kg :) jak dla mnie -18kg to duzo :) i trzymala mi sie 4 lata waga poki nie zaszlam w ciaze za duzo wolnego czasu mialam to wcinalam co popadlo :) po pierwszej ciazy poczekalam az przestalam karmic i dopiero sie wzielam za siebie :) troche mi teskno za tymi cwiczeniami :) ale pewnie skalpel bedzie trudno zrobic po cc po 3 miesiacach.
Jak można zdobyć ćwiczenia, dietę Chodakowskiej? Na allegro? Tez mam zamiar zrzucić z 15kg. Ale te slodkoscir mi krzyżują plany. Muszę się wziąć za siebie...

Jak można zdobyć ćwiczenia, dietę Chodakowskiej? Na allegro? Tez mam zamiar zrzucić z 15kg. Ale te slodkoscir mi krzyżują plany. Muszę się wziąć za siebie...
Ja nie kupywalam diety. Skomponowalam sobie sama obliczajac zapotrzebowanie energetyczne i odjelam od tego 200 kcal. Ulozylam wg przepisow dietetyczki na takiej stronie z przepisami. Jadlam normalnie 5 posilkow i pilam duzo wody. W pol roku -18 kg no i cwiczylam przynajmniej 3 razy w tygodniu. A nieraz nawet i 6 treningow. Akurat wtedy corka spala :) to mogla poswiecic te 40 minut na cwiczenia :)

dzieki za serdeczne przyjecie
i nas bioderka byly w 7 tyg i ponoc jest ok. kontroli jeszcze jednej nie ma
ale powiem Wam, ze jak corka miala bioderka 7 lat temu to powiedzieli,ze ok.jal miala 3 lata okazalo sie,ze ma koslawe kolana i kazali czekac do 7 r.z bo to fizjologiczne.w tym tyg bylysmy u ortopedy,koslawosc jest na granicy (wiec spora) a okazuje sie,ze koslawe kolan ida od bioder ... corka nie wypycha ich do konca...ortopeda pytal czy usg bioderek za niemowlaka bylo ok. sa nie wiem co myslec echh.
Jetkaa, baaardzo trzymam kciuki.dzieki za.rade o tej pieluszce miedzy nogami.
pytanie mam do dziewczyn po cc....mam nieladny fald skorno/tluszczowy....sa na to jakies cwiczenia?patrzec na siebie nie moge

Ja przed ciążą schudłam 10 kg :), poszłam do ditetyka który ustawil mi dietę. Nie była ona jakoś bardzo restrykcyjna, ale polegała na tym żeby jesc co 3 h, sniadanie obfite, drugie sniadanie, obiad zazwyczaj cos gotowanego, podwieczorek to owoc albo np kiesiel a na kolacją zupa na wodzie, która była ciepła i zapełniała żołądek. schudłam w 3 miesiące, żeby schidnąć trzeba jeść żeby rozkręcic swój metabolizm, bo zazwyczaj to u mnie wyglądało tak że jadłam sniadanie, szłam do pracy, w pracy nic bo nie bylo kiedy, wracałam do domu i wyjadałam cała lodówkę, więc usypiałam swoj metabolizm i dostarczałam mnostwo cukrów i tłuszczów ktore się odkładały nie tam gdzie trzeba. Aaaa no i treningi tez musza byc min 3 razy w tyg ale nie pilatesik tylko ostry wycisk i wtedy sa efekty :)

Ja tez musze zrzucić po ciaży parę dobrych kilogramów. W sumie już przed ciążą się trochę nazbierało i czas coś z tym zrobicmyślałam o nordic walking. Ma któras doswidczenie czy można na tym zrzucić? Jutro wybieram się po kijki i tak myślę czy się opłaca hihi

Ja już mam dużo mniej niż na początku ciąży ;)
Startowałam w ciąży z 57,4kg a teraz mam jakieś 54kg.
Stres, dwa posiłki dziennie i jest efekt...

Ostatnia edycja:
Ja tez musze zrzucić po ciaży parę dobrych kilogramów. W sumie już przed ciążą się trochę nazbierało i czas coś z tym zrobicmyślałam o nordic walking. Ma któras doswidczenie czy można na tym zrzucić? Jutro wybieram się po kijki i tak myślę czy się opłaca hihi
Przed ślubem dwa miesiące chodziłam dużo nie schudłam z 3kg ale wtedy nie musiałam bo wyglądałam ok. Ale chodziłam 5 razy w tygodniu min godzinę i kilka razy z trenerem który nas poganiał i trzymał tempo i pokazywał prawidłowe ruchy włączał w to trucht.

reklama
Nknatalia dzięki za podpowiedź z tym terenem. Idziemy z mężem na wesele za miesiąc i chciałam chociaż coś zaczac.
Tak żałuję dziewczyny ze w ciąży nie pisałam z Wami. A miałam takie doly ze szok. Ze względu na strach o malenstwo. Chociaz z ciążą od początku było wszytko ok. Ale po tych trzech latach staran tak pragnąłem tej kruszynki.maz oczywiście byl i jest wsparciem ale zazwyczaj mówi ze przesadzam...

Do góry