reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U nas na NFZ też takie kolejki albo i lepiej .dlatego chodzę z dziećmi prywatnie.[/QUOT
W moim mieście sa dwa miejsca gdzie mogę zrobić USG bioderek. W jednym lekarz miał urlop, a w drugim lekarz byl na długm l4, więc się wkurzyłam i zadzwoniłam do NFZ zeby mi powiedzieli gdzie moge to zrobic na skierowanie, bo jest to badanie przesiewowe i trzeba je zrobic w okreslonym przedziale tygodni. Pani mnie zaczeła wysyła 150 km dalej ze tam moge zrobic, po czym ja wyśmiałam.
Wkurzyłam się bardzo i powiedziałam że tak tego nie zostawię i poprosiłam o jej nazwisko żebym wiedziała z kim rozmawiałam na ten temat- chciałam napisać jakieś pismo. Nagle wszystko udało załatwić nie wiem czy babka zaczeła myśleć, ale usg mieliśmy parę km od nas.

reklama

W moim mieście sa dwa miejsca gdzie mogę zrobić USG bioderek. W jednym lekarz miał urlop, a w drugim lekarz byl na długm l4, więc się wkurzyłam i zadzwoniłam do NFZ zeby mi powiedzieli gdzie moge to zrobic na skierowanie, bo jest to badanie przesiewowe i trzeba je zrobic w okreslonym przedziale tygodni. Pani mnie zaczeła wysyła 150 km dalej ze tam moge zrobic, po czym ja wyśmiałam.
Wkurzyłam się bardzo i powiedziałam że tak tego nie zostawię i poprosiłam o jej nazwisko żebym wiedziała z kim rozmawiałam na ten temat- chciałam napisać jakieś pismo. Nagle wszystko udało załatwić nie wiem czy babka zaczeła myśleć, ale usg mieliśmy parę km od nas

Hej.
U nas profesor mowi ze np jak maly lezy mi na kolanach zeby nozki mial jak zaba:) jak spi na brzuchu dawac jak zaba, jak na poku pieluche zrobic w rulon i wsadzic miedzy nogi.baaardzo jest madrym człowiekiem, szczerym i wspaniałym lekarzem.. Nie owija w bawelne tylko mowi co myśli. I tak dziala codziennie po pracy dzwoni na oddzial jak tam jego dzieci(pacjenci) naprawdę. Wytatuowal sobie swinke peppe hehe na rece:)
Mi wlosy nie wypadają paznokcie mam twarde.:)
Link do: MegiKM o kurcze to straszne;\ szczescie ze nic sie nie stalo i zaragowalas odrazu:) hmmm panie sa wspaniala na tym oddziala, śpię na podlodze fakt bo nie ma tu noc oprócz krzesel drewnianych. Jest ciezko ale jestem przy malym;) ma rehabilitacje. Nawet mna sie zajeli i zapisali mnie do psychologa zeby mi pomogl:) nie pytając mnie o zdanie hehe:) jestem zadowolona z pracy tych ludzi:) a Ty jaka masz ocene pracy? Ja mowie o oddziale zywieniosciowym:)

U nas też USG najlepiej prywatnie od razu się dostaniesz, na NFZ wyższa szkoła jazdy. My jeszcze 8.8 mamy druga wizytę kontrolną.
Włosy w pierwszej ciąży zaczęły mi wypadać po karmieniu mniej więcej jak dostałam okres czyli 14m-cy po porodzie ale nie jakoś drastycznie. Natomiast przez ciążę i okres karmienia miałam i mam lepsze niż zwykle. Gęstsze łatwo się układają i przestały się przetłuszczać.
O forum troszkę ożyło. Witam dziewczyny i udzielajcie się. Między kamieniami będę miała co robić.

My na NFZ wizytę że skierowaniem pilnym do ortopedy miałyśmy po 2,5 tygodnia. Więc chyba nie najgorzej. Teraz leczymy się na NFZ, ale jak już jesteśmy u jednego lekarza pod opieką to też inaczej wygląda.

Hej.
U nas profesor mowi ze np jak maly lezy mi na kolanach zeby nozki mial jak zaba:) jak spi na brzuchu dawac jak zaba, jak na poku pieluche zrobic w rulon i wsadzic miedzy nogi.baaardzo jest madrym człowiekiem, szczerym i wspaniałym lekarzem.. Nie owija w bawelne tylko mowi co myśli. I tak dziala codziennie po pracy dzwoni na oddzial jak tam jego dzieci(pacjenci) naprawdę. Wytatuowal sobie swinke peppe hehe na rece:)
Mi wlosy nie wypadają paznokcie mam twarde.:)
Link do: MegiKM o kurcze to straszne;\ szczescie ze nic sie nie stalo i zaragowalas odrazu:) hmmm panie sa wspaniala na tym oddziala, śpię na podlodze fakt bo nie ma tu noc oprócz krzesel drewnianych. Jest ciezko ale jestem przy malym;) ma rehabilitacje. Nawet mna sie zajeli i zapisali mnie do psychologa zeby mi pomogl:) nie pytając mnie o zdanie hehe:) jestem zadowolona z pracy tych ludzi:) a Ty jaka masz ocene pracy? Ja mowie o oddziale zywieniosciowym:)

Cześć dziewczyny, mi jeszcze włosy nie wypadają. Umowilam się na farbowanie i nie wiem czy to dobry pomysł zeby nie osłabić dodatkowo..
My wychodzimy ze szpitala. Lekarze nie znaleźli przyczyny tak niskiego poziomu hemoglobiny. Twierdzą, ze to dlatego że Tosia szybko rośnie. Ma już 7 tygodni i waży 5080 ;)
Nasza córka 1,5 tygodnia temu majac prawie 9 tyg. ważyła 5800g. Wychodzi z rozm 62 na 62/68, 68. Jak ten czas leci... a karmię tylko piersią. Też macie zachcianki na słodkości? Ja strasznie :p Nie umiem się oprzeć...:oops:

A co do włosów to po pierwszej ciąży nie pamiętam a teraz zbliżamy sie do 3 misiaca po porodzie i jak narazie nie lecą ale to się moze zmienić z dnia na dzień. Teraz to córci strasznie lecą mamusie starszych dziewczynek polecacie coś na odżywienie włosów u dziecka?
Mojej prawie 5latce strasznie wylatuja. Byłam już w aptece się zapytać o jakieś szampotny, witaminy dla dzieci, ale powiedziano mi, że dla tak małych dzieci niczego nie ma...

reklama
@Paula1207, u nas chyba nie ma z tym problemu.. ja byłam w sigmaBi w Bytomiu i też telefonicznie policzyła tylko kiedy najlepiej i zapisała nas na termin i tyle. A gdzie chodzicie do pediatry?

Do góry