reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Czy wasze dzieci też często przebudzeniu się z wielkim płaczem i histeria? No ostatnio tak mamy codziennie i nie wiem jaki jest powód. I wychodzi na to że nieważne czy kupa czy nie kupa i tak jest płacz.

reklama
Czy wasze dzieci też często przebudzeniu się z wielkim płaczem i histeria? No ostatnio tak mamy codziennie i nie wiem jaki jest powód. I wychodzi na to że nieważne czy kupa czy nie kupa i tak jest płacz.
U nas jak mała się budzi, to wcześniej się wierci, jakieś dźwięki też wydobywa z siebie, a jak się całkiem obudzi i jest jej to wszystko za długo, to wtedy płacze. Ale to dlatego, że od razu chce jeść. A ja najpierw zmieniam pampersa... To jest jedyny moment, kiedy płacze. A poza tym to tak sobie pokrzykuje jak coś jej nie pasuje: smoczek wypadł a go chce, chce zmianę pozycji, jak się meczy przy ćwiczeniach na brzuszku :D

Moj już jakiś czas ma łzy.

A pobudki z płaczem są często. Zwykle oznaczają że chce jeść, ma kupę, ma bardzo mokro.

Moja mała jeszcze łez nie ma, ale już jej się robią powoli „mokre” oczka [emoji6] Idzie nam 7 tydzień obecnie.

Co do płaczu to o 17 przeważnie ma histerię przy cycku - martwa godzina / niby głodna a jeść nie chce. Noc przesypia już ładnie - jak o 22 idzie spać, to tylko na jedzonko się co 3/4 godziny budzi. W ciągu dnia natomiast ma zrywy - i nie do końca wiadomo wtedy o co chodzi [emoji6]

Dziewczyny jak to jest z tymi wklęsłymi ciemiączkami?
Właśnie jesteśmy w trasie i mała ma zapadnięte ciemiączko. Wypiła mi trochę z piersi i 50 ml z butli MM - ale ciemiączko jest dalej zapadnięte. Już któryś raz to obserwuje - i to przeważnie jak siedzi w foteliku. Myślałam, że to kwestia, że ją za ciepło ubieram - ale teraz jedzie w samym bodziaku na krótki rękaw, przykryta bambusową pieluszką i jest to samo... a w samochodzie klima na 22,5 st. ustawiona. [emoji848]

@Agunia93 my stosujemy windii i już zawsze pomaga - zmieniliśmy sposób tylko jak to robimy, bo wcześniej tak jak u Ciebie nie zawsze było to skuteczne. Spróbuj dzidzie troszkę potrzymać na brzuszku przed tym, później robimy delikatny masaż brzuszka i wkładamy rurkę - i przytrzymujemy dłuższą chwilkę. Przeważnie po 20/30 sek. idą bączki a później kupka.

Ogólnie u nas z kupką już lepiej! Sama robi od dwóch dni [emoji6]

Nie. Na nfz jest synflorix, prevenar 13 jest szczepionką płatną. Różnica taka, że ta z nfz chroni przed 10 szczepami, a płatna przed 13.

Przy czym te 3 szczepy są najczęstszymi. Moja pediatra mówi ze lekarze byli mega źli ze przetarg na te szczepionki refundowane wygrała szczepionka 10, bo prevenar tez startował ale wybrali cenę a nie jakość.

Moja tez łez jeszcze nie ma. Cały czas mam wrazenie ze ona sie nie najada chociaz przybiera prawidłowo, bo karmienie długo trwa i jak ssie to wydaje mi się że w piersi już nic nie ma.
Dziewczyny które wracają do pracy, jaką opiekę nad dzieckiem planujecie? bo ja jak mowię że chciałabym moją małą do żłobka oddać żeby miała kontakt z dziecmi od poczatku to wszyscy się w głowę pukają że to za małe dziecko itd... kurcze może mi się fajnie gada, może rzeczywiscie to nie jest dobry pomysl..

reklama
Do góry